Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aangepaste regels geklassificeerde campings

Auteur Bericht

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#0 Geplaatst: 2010-08-12 16:33:55

Nieuwe classificaties voor campings

De nieuwe wet op het Tourisme van 22 juli 2009 is in werking getreden en daarmee is de classificatie van campings aangepast.


Het nieuwe classificatiesysteem heeft vijf categorieën en varieert van 1 tot 5 sterren, gebaseerd op verschillende niveaus in dienstverlening, zoals opgenomen in de wet.


Hieronder volgen de belangrijkste verschillen ten opzichte van de oude wet:

1. De classificatie NN blijft voor campings die zich niet hebben aangemeld bij de Préfecture. Ook onder de nieuwe wet blijft de klassificatie vrijwillig.

2. Er is een nieuwe categorie ingesteld: 1 ster.

3. De minimale grote van een ‘emplacement nu’ (een naakte kampeerplek) ten behoeve van tenten of vouwcaravans is 70 m2 voor een *- of **-camping en 80 m2 voor elke camping met meer sterren.


4. Voor ingerichte plekken (bv met een stacaravan of een châlet) of voor plekken waar ruimte wordt geboden aan tourcaravans of campers geldt een minimale grootte van 35 m2, ongeacht het aantal sterren.

5. Een toegekende classificatie aan een campinghouder heeft voortaan een geldigheidsduur van 5 jaar. De campingvergunning zal ook aangeven of het gaat om een seizoenscamping of een camping die het hele jaar open mag zijn. De Préfecture kan, na overleg met de gemeente, de openstelling beperken. Bijvoorbeeld in geval de camping grenst aan een rivier, waarvoor in de winter een reëel overstromingsgevaar bestaat.

6. Naast aanduiding van het aantal sterren, kunnen campings ook kiezen voor verschillende naamgeving. Een ‘camping du tourisme’ stelt tenminste 50% van het aantal plaatsen beschikbaar voor trekkers, d.w.z. gasten die enkele nachten tot maximaal een maand op de camping zullen verblijven. De term ‘camping de loisirs’ is gereserveerd voor een camping waarbij meer dan 50% van het aantal plaatsen wordt ingenomen door gasten met een langdurig verblijfscontract (langer dan een maand).

7. Alle geclassificeerde camping zijn verplicht op het kantoor of bij de ingang, in elk geval zichtbaar voor gasten, de volgende informatie aan te brengen:

- totaal aantal plekken, met daarbij de verdeling tussen ‘tourisme’ en ‘loisirs.’

- aantal plekken ‘grand confort’ voor toercaravans of campers
- aantal plekken ‘confort’ voor toercaravans of campers
- aantal plekken voor tenten of vouwcaravans

- aantal parkeerplekken

- een plattegrond van de camping met daarop genummerde plaatsen

- de tarieven

- het reglement


Zo, dan kunnen de campingexploitanten er weer tegenaan...

Wim