Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Wat wel en niet verzekerd

Auteur Bericht

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#0 Geplaatst: 2010-08-14 16:53:10

Een van mij hobbies is het restaureren van classic automobielen en het komt voor dat een auto volledig gedemonteerd enige jaren als onderdelen in mijn garage ligt.

Enige tijd geleden had ik een discussie met mijn “Verzekeraar”, waarbij het huis en garage volledig verzekerd is en dus ook voor brandschade.

Ik ben er altijd vanuitgegaan dat wanneer een auto in onderdelen in mijn garage ligt en er breekt brand uit, dat dit middels de verzekering gedekt is, maar de "Verzekeraar" beweerd dat ik de auto (wel of niet gemonteerd) op de reguliere manier moet verzekeren om een dekking te hebben wanneer het schade oploopt tijdens brand in mijn garage.

Mijn gedachtgang ging uit van het feit dat alles wat er aan inboedel zich in mijn garage bevindt, zoals gereedschap, apparatuur, hydraulic brug, fietsen endergelijke, gedekt is middels de standaard inboedel- en brandverzekering (niet dus).

Wie heeft hier meer info over of ervaring mee, ben namelijk niet van plan om een restauratie project welke jaren kan duren te laten verzekeren alsof de auto in normaal gebruik is en zich op de weg begeeft.

Peter

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-08-14 18:12:51

Naar mijn mening heb je gelijk in je overwegingen. Informeer eens bij

- bij voorbeeld - Rétro Assurances, die is er speciaal voor 'oude vehikels'.

Of - in het algemeen - zoek 'n echte verzekeringstussenpersoon (courtier), géén agent van deze of gene verzekeraar die slechts in "normale" situaties denkt (d.w.z. in standaard contracten en al wat daarvan afwijkt is te ingewikkeld).

Succes,

andere Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2010-08-14 20:18:28

Ja 1e Peter.

Ik deel ook die mening om de volgende redenen:

1. Een auto die in onderdelen uit elkaar ligt kun je in je schuur/garage, kun je moeilijk nog een (antiek) vervoermiddel noemen. Het hoort dus voor brand en alle van buiten komend onheil tot je opstalverzekering  en dus in LDF tot tot je daarin begrepen inboedelverzekering. Dat bedrag is bepaald niet limietloos, maar wat mensen in doorsnede in waarde in hun huis hebben en heus ook niet tegen nieuwwaarde!

2. Waardebepaling van die voiiture de collection; dat wordt dan toch een moeilijk verhaal, want je kunt dan alleen maar met factuur bewijzen van het oorspronkelijk aankoopbedrag en de diverse onderdelen (missend of onherstelbaar) een x-bedrag heeft kost en dat je ondanks nijver restaureren je eigen arbeid oiok nog kunt vergeten.

3. Voor je opstalverzekering dien je vooral de totale inhoud van je inboedel(verzekering) jaarlijks op te hogen of een aparte inboedelverzekering af te sluiten, want dat huis stijgt heus wel in (herbouw)waarde! Maar de waarde van je inboedel stijgt jaarlijks veel harder omdat iedereen nu eenmaal "spullen", dus roerende goederen om zich heen verzamelt, toch?

Peter_G,

Ik heb het gegeven linkje van je even bekeken; Dat is echt belachelijk, want daar wordt gesproken over max. bedragen in Franse Franc's voor evt. uitkering. Dan vraag IK me af in welke tijd we leven !! " - zoek 'n echte verzekeringstussenpersoon (courtier)-". bestaan die nog in LDF Peter en waar ?

Maar goed, verzekeringsmijen met hun gigantisch rijke kantoren, verdienen allleen maar aan jou en als je denkt slimmer te zijn, dan kun je je letterlijk 'doodvechten" tegen hun in eindeloos durende processen ! ....

Bruin.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-08-14 21:30:04

Erik, niet doen, niet de boel ingewikkelder maken dan ze kunnen zijn, geen draadjes vervuilen, geen ruis op de lijn, please...

Terzake :

Peter Pierro : als je details wilt moet dan misschien maar privé geëmailleerd worden.

Erik : 1) even 'n snelle blik op die Rétro-site geworpen, maar waar jij die francs gezien hebt weet ik zo gauw niet.

2) mijn courtier zit in Montluçon, ik ben er erg tevreden over want ze regelen 'n hoop min of meer abnormale zaken. M'n oudjes zitten overigens bij Rétro.

drs. P. II

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2010-08-15 02:38:58

Drs P. II,

Grijns Peter, ik dus wél want zo"n verzekering kost je 18 € (extra) per jaar en als je dus daar dan inzoomt op: http://www.retroassur.com/cgi-bin/tarificateur/modif_devis.cgi?WHAT=edit&pg=homepage#BLANK vindt je dus in apart geopend scherm onder no 3 de volgende bedragen:

"

GARANTIE Nº3

 

VOL, INCENDIE, TEMPETES

Franchise 5% de la valeur du véhicule ; mini 230 € / maxi 760 € (1.500F / 5.000F).

"

Wat zegt dan zo'n bepaling ?

Ten 1e, dat er 5% van de verzekerde waarde op een mogelijke uitkering wordt ingehouden.

Ten 2e, zo'n collectors item moet dan wél rijklaar zijn en niet in onderdelen ergens in een schuur liggen!

Dan gaan we (ik dus) nu eens als advocaat van de 'duivel' spelen van die verzekeringsMij. Zou je dan ook al jaren geleden zo'n vehikel voor max. 760 € hebben gekocht, dan nog berust op jou de bewijslast dat de objectieve waarde ook in onderdelen veel hoger was.

Dit gaat toch nog wél over een juridische kennisvraag toch?

En Peter II, ik maak me slechts een enkele illusie over jouw onafhankelijke verzekerongsagent daar in Montluçon en Be Happy dan in jouw geval, want de congsies zijn talloze, vooral bij banken & verzekeringsmijen die Internationaal opereren.

MHG van,

Erik.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-08-15 04:52:10

Jaaahaha Erik, je hebt gelijk, er staan nog franken tussen haakjes achter de euro's. Maar dat gebeurt vandaag de dag nog steeds & overal in Frankrijk *gaap*.

Wat die waarde van 'n classic betreft : Rétro vraagt soms om 'n expertise ten behoeve van de waardebepaling. En regelmatig om 'n eigen verklaring met betrekking tot de staat.

Dit omdat die 'dagwaarde' niets zegt.

En die franchise heeft dus niets te maken met de "objectieve" waarde, bij diefstal, brand en stormschade bedraagt het eigen risico dan maximaal 760 euro (ook al rijd je in 'n Aston Martin en heet je Bond, James Bond).

Kortom I : laat Peter Pierro zich verdiepen op sites als van Rétro, en ik raad hem aan hen te bellen vanwege zijn bijzondere situatie (die wel vaker voorkomt).

Kortom II : de naam van m'n courtier verklap ik niet publiekelijk want stel je voor dat-ie klanten zoals Erik krijgt. Dat lijkt me niet goed voor de Bataafse reputatie.

Peter (formerly known as drs. P. II).

P.S. Helemaal vergeten te vermelden: Rétro is 'n direct writer, u regelt 'alles' via de site.

P.P.S. Eerlijkheidshalve : ik heb gelukkig (nog) geen schades meegemaakt dus weet niet hoe Rétro die afhandelt.

avatar#5726
Pierro
Berichten: 7
Reacties: 45

#6 Geplaatst: 2010-08-15 08:50:32

"andere Peter ",

Zal zeker de RETRO verzekeraar benaderen, lijkt de meest aantrekkelijke oplossing voor mijn specifiek probleem.

De standaard verzekeraars hebben altijd moeite met situaties die afwijken van de grootste gemiddelde, wel logisch want het percentage afwijkende is te laag om daar effort in te steken.

Bedankt,

Peter

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-08-15 08:58:06

Peter, zo is het. In 'n dergelijke discussie zei ik altijd dat ik wellicht inderdaad niet normaal was. Zo'n doorsnee agent zal dat worst wezen, desolé en c'est comme ça en overige dooddoeners.

Succes,

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2010-08-15 15:43:12

Ja laten we hier samen met z'n 3-en over lachen, allereerst!

Ik geef grootmoedig toe dat ik hier een ernstige interpretatiefout heb gemaakt in de beoordeling van de Peter's I case. Of het nu een kever, een van de eerste modellen 'klaverblaadjes', een 2 CV, een Kip 'sleurhut uit 1963' of Aston Martons betreft 18 € per jaar om die uit elkaar liggende te verzekeren tegen onheil bij Retro is zeker niet teveel!

De fout van mij bestond er uit, dat het geen rijklare

'collectors item' betreft!

Beide Peter's geven echter wél toe geen praktische ervaring te hebben met verzekeringen ivm. met een claim door geleden schade.

En Drs. P II, GRIJNS (hoe kom je erop) ik zou bepaald geen kreng zijn als ik heel m'n hebben houden bij jouw onafhankelijke verzekeringsagent had verzekerd. Krijg je bovendien nog kwantumkorting op het totaal van je verzekeringen.

Maar ik heb me zo'n 11 jaar geleden définitief in m'n eentje in LDF gevestigd en nu moet ik helaas rémigreren naar PB. In die tijd bestond er overigens ook geen site zoals Infofrankrijk.com en voor mij nog steeds een bron van info van Wim Bavelaar. Hulde voor jou Wim voor je onafhankelijk oordeelsvermogen!

Simplement,

Erik.

avatar#8219
Transfelix
Berichten: 0
Reacties: 7

#9 Geplaatst: 2010-08-16 03:27:57

Hoe het in frans is geen idee, hoe het in nederland is, wel een idee.

Heb zelf een auto hobby nl

Auto valt onder motorvoertuigen, motorvoertuigen kun / moet je appart verzekeren.

Inboedel / opstal sluit schade uit aan voorwerpen welk ergens verzekerd zijn / hadden kunnen zijn. Dus neen men betaalt hier niks aan uit bij brand. Dat even kort door de bocht gemeld....

Gereedschap is soms verzekerd, maar als men de details opvraagt is er vaak een maar een max bedrag.

De enige vorm van verzekering die uw wens dekt is een garageverzekering. Inderdaad normaal bedoelt voor autogarages.

Zelf heb ik geen waarde in mijn auto's zeg ik maar, alleen in gereedschap en daar heb ik een aanvullend gedeelte voor van 15 euro in het jaar. Een garage verzekering zou op zo'n 500 / jaar uitkomen met een max van 5 voertuigen.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#10 Geplaatst: 2010-08-16 09:07:47

Beste Forumleden,

De hobby auto is over het algemeen de tweede of derde auto.

Die kan je verzekeren en dan de verzekering opschorten.

Ik doe dat voor mijn cabriootje ieder jaar van 1 oktober tot 1 mei.

In de maanden dat je niet rijdt betaal je 1 Euro per maand en is je auto verzekerd tegen brand en diefstal.

Wil je gaan rijden dan is één telefoontje naar de verzekeringsmaatschappij ( ik zit bij GMF) voldoende om dezelfde dag weer te kunnen gaan rijden.

Goedkoop, veilig en eenvoudig.

mvg/peter