Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Digicode voor Free

Auteur Bericht

avatar#5242
Le Cruyot
Berichten: 5
Reacties: 14

#0 Geplaatst: 2010-08-16 23:03:10

Probeer via internet bij Free ADSL te regelen. Vragen ze onze Digicode in Fr. Weet iemand wat dat is?? Weet iemand wellicht ook een telefoonnummer dat wij bij Free kunnen bellen vanuit NL. Op de site staan twee nummers. Het ene geeft geen gehoor, bij het andere krijgen we wel iemand aan de lijn, maar die zegt niet voor info te zijn. Is een beetje doodlopend dus. Bedankt.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-08-16 23:59:23

Bij dit in te vullen onderdeel staat in het rood 1 aangegeven, en onderaan deze tweede pagina van de aanvraagprocedure staat daarbij als toelichting vermeld:

"Indiquer si nécessaire le Digicode d'entree de votre immeuble pour permettre de livrer correctement votre modem Freebox"

Opmerkelijk dat het woord digicode niet te vinden is via de zoekfunctie van Free. De Assisstance Virtuelle van de van strakzittend textiel voorziene Eva -  zij zou zo als tegenspeelster van James Bond kunnen optreden, dertig jaar geleden, dat wel -  bleef mij het antwoord schuldig: 

"Les termes de recherche spécifiés ne correspondent à aucun document. Veuillez saisir votre recherche dans le champs ci-contre". Maar ook in dat andere zoekveld geen antwoord van deze dame, over iets simpels dat in de eigen Free aanvraagformulieren is opgenomen. En dat ook een niet-virtuele medewerker van Free niet bereid is deze eenvoudige vraag telefonisch te beantwoorden getuigt niet van een grote klantgerichtheid.

Wie wel eens heeft rondgedwaald in het Franse stedelijke landschap zal gezien hebben dat de voordeur van wat grotere gebouwen of appartementencomplexen niet met een sleutel opengaat, maar door het op zo'n vierkant toetsenpaneeltje intikken van de hopelijk tot in lengte van dagen geheim blijvende "digicode". Of deze aanvraagprocedure aan die geheimhouding bijdraagt waag ik te betwijfelen. Wie zou er een kopie van zijn voordeursleutel opsturen?

Dit hoeft dus alleen ingevuld te worden wanneer jullie huis over zo'n digitale toegang zou beschikken om de correcte aflevering van het Free pakketje mogelijk te maken.

Iets anders: de website van Free is van mening dat ik op mijn telefoonnummer, nog steeds bij ieder ander inclusief de eigenaar van de koperdraadjes France Télécom te boek staand als hopeloos adsl geval, want op ruim elf kilometer van de centrale met een verzwakking van min 113 dB, toch in staat zou zijn  te profiteren van een 2 Mbit adsl Free abonnement. Vaar dus niet blind op de Free informatie, maar voer ook via een aantal andere sites de zg. éligibilité test uit. Bijvoorbeeld hier, hier of op deze site. Dat voorkomt verrassingen achteraf. In dat verband kan ook deze forumdiscussie nog van pas komen bij het kiezen van een provider of type abonnement. Die 28 Mega downloadsnelheid in de Free reclame is namelijk zwaar overdreven: dit is de zogenaamde ATM snelheid, met het internetprotocol  kom je in de best denkbare laboratoriumcondities op ongeveer 20 Mega uit, en afhankelijk van de afstand tot je telefooncentrale in de praktijk gemiddeld op 10 Mega, en soms aanzienlijk minder.

Rob van der Meulen

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#2 Geplaatst: 2010-08-17 08:12:48

Bonjour Le Cruyot,

U hebt nu bij het willen aanvragen van een aansluiting, dus klant worden, reeds een aardige indruk opgedaan van het *kuch* service- en kwaliteitsniveau van Free. Ik kan u uit persoonlijke waarneming bevestigen dat dit niet gaat verbeteren als u eenmaal klant bent, integendeel.

Ik zou u willen adviseren een andere provider te overwegen. Als u nu reeds een normale telefoonaansluiting van France Telecom hebt, is wellicht Orange een oplossing? Dan ligt alles in elk geval in één hand, en dat blijkt in het geval van problemen zeker op het FR platteland vaak een niet te onderschatten voordeel.

En nee, ik heb geen aandelen of anderszins belang bij France Telecom / Orange.

Salutations, Jos