Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bij lenen voor verbouwing

Auteur Bericht

avatar#8234
Hanimoes
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-08-21 16:55:42

Ik ben mij aan het verdiepen naar de mogelijkheden om een 2e huis te kopen in Frankrijk als vakantie huis. Het zal in ons geval om een renovatieproject gaan want vermogend ben ik niet.

Wanneer ik een huis zie van bijvoorbeeld 30.000 euro, is het dan mogelijk om de renovatie kosten mee te financieren in de Hypotheek? Ook als we dan uitkomen op bijvoorbeeld 130.000 euro?

Ik hoop dat iemand hier recente ervaring mee heeft.

Groet,

Jeroen Haan

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-08-21 19:27:41

De vraag is al beantwoord onder 'geldzaken'. Trouwens, of een Franse bank u 100.000 gaat lenen op een 'bouwval' van 30.000 euro weet ik niet. Men verwacht een zekere inbreng en solvabilité. Als ik het begrijp bedoelt u een 100% lening dus 30.000 e voor de aankoop en 100.000 voor de renovatiekosten? Bent u werkzaam in FR of in NL? Zelfs als u werkzaam bent in Frankrijk als fonctionnaire lijkt me deze constructie niet haalbaar.

Ik kom net uit een onderhandeling voor een pret immobilier. Ik heb het door een courtière laten doen die ons 250 euro rekent en de rest van haar commissie krijgt ze van de banken. We kregen een zeer fraai aanbod. We hadden 10% eigen inbreng maar zo een hoog bedrag aan renovatiekosten zullen ze vast niet doen. Het risico voor de bank is veel te groot. Wat als het project mislukt? Echtscheiding? Werkloosheid? Men is hier veel conservatiever dan in Nederland. Je 'endettemment' mag maar maximaal 33% zijn, dat is wettelijk vastgelegd. Het onderpand voor de bank is in uw geval veel te weinig. Hoewel men hier niet met echte hypotheken werkt zoals in Nederland komt het er wel op neer dat de bank, met een pret immobilier, toch eigenaar is van je huis.

Het lijkt mij gunstiger als u een huis koopt met eigen inbreng, dat vermindert al het risico voor de bank, daarmee kunt u ook een lagere rente onderhandelen. Dan kan de bank misschien 10 à 20 % renovatiekosten financieren op de manier zoals Wim Bavelaar beschrijft. Mijn vader is gepensioneerd bankier. Ik ben grootgebracht met verhalen over lenen, rentes en risico's. Goed, ik ben geen expert maar mijn vader zegt altijd: kruip in de huid van de bank en kijk wat voor risico je loopt. En ja, met deze laag conjunctuur zit het niet mee.

Ingrid

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#2 Geplaatst: 2010-09-14 11:32:51

Beste Jeroen,

Een andere optie die je kunt bekijken als je in .nl een huis hebt met overwaarde, is door d overwaarde op te nemen door een krediethypotheek hierop af te sluiten. Vervolgens ga je naar .fr en koopt daar je bouwval. Wellicht dat de overwaarde op je huis groter is dan de aankoopwaarde van je bouwval + enige renovatiekosten. Dan kan je daarna ook bij een franse bank aankloppen voor een restantlening. De experts kunnen je vast wel vertellen of een franse bank hieraan wil. Ik heb zelf een huis met deze constructie gekocht, maar dan zonder de lening van de franse bank.

Grt,

Robert