Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Oude telefoondraden niet voor ADSL

Auteur Bericht

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2010-08-25 20:47:04

Hallo forumgenoten,

Al tijden hadden we last van een wegvallende ADSL-verbinding. Met Orange gebeld die een instabiele lijn constateerde en een monteur stuurde: "oude leiding: vervangen" luidde het oordeel. Dat is vandaag gebeurd. Het laatste stuk naar ons huis bestond uit oude grijze telefoondraad en die is niet geschikt voor ADSL, volgens de monteur. Het lijkt nu inderdaad prima te gaan met de verbinding.

Het is weer een weetje voor als je ADSL hebt.....

Ronald

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#1 Geplaatst: 2010-09-02 09:37:07

Bij ons zijn er perioden van enkele dagen waarin (Orange) ADSL steeds de synchronisatie verliest. Het verlies duurt van van een paar minuten tot enkele uren, en komt  dan meerdere malen per dag voor.  Daarna is alles weer (maandenlang) stabiel. Er zijn al meerdere malen FT technici bij geweest (1e en 2e niveau storingsdienst) en, je zult het altijd zien, tijdens hun bezoek kwam synchronisatie verlies niet voor. Gelukkig hebben ze de instabiliteit wel waargenomen, en monitoren nu mijn lijn. Moeilijk te vinden probleem, lijkt me. Kabels etc zijn allemaal in orde.

Bij alle gemopper op de nutsbedrijven wil ik hier toch ook eens zeggen dat ik erg tevreden ben over de voortvarendheid van FT/Orange en de stiptheid van de afspraken, al is het probleem nog niet opgelost.

Voor degenen die het moeilijk vinden om dergelijke problemen in het Frans aan de mensen van 3900 uit te leggen: er is een ook Engelse helpdesk voor technische zaken: 09 6936 3900

Ko

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#2 Geplaatst: 2010-09-02 15:37:41

Dag Ko,

Je beschrijft exact onze situatie... Sinds vervanging van de telefoonleiding vorige week is er geen enkele uitval van het internet meer, dus bij ons lag dit zeker aan de leiding.

De oude telefoonleiding was bij ons buiten ons huis verbonden met de oude grijze telefoondraden. Het rare was inderdaad dat-ie het meestal wel goed deed en allerlei technici konden dan ook niets vinden.....

Kijk eens of er ergens niet een mauvais contact is....

Groet,

Ronald

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#3 Geplaatst: 2010-09-02 19:57:19

In huis is alle bekabeling nagekeken (ligt er trouwens nog maar een paar jaar) 2x nagekeken door FT. Ook de bekabeling/aansluiting buiten is door FT nagekeken, en verder zouden alle verdeeldozen onderweg naar de centrale ook worden gecheckt. Overigens blijft mijn aansluiting de komende weken aan hun 'monitor' liggen.

Een (plausibele) verklaring van de technicien, was overigens als volgt: U bent geabonneerd op 8 Mega, maar door de betrekkelijk grote afstand naar de centrale kunt u hoogstens op 3 - 3.5 rekenen. Het modem probeert met de ADSL centrale steeds het hoogst haalbare uit de verbinding te halen, raakt dan overstuur en verliest synch, om het meer eenvoudig te zeggen. [Dat zou dan m.i. altijd moeten gebeuren en niet maar af en toe, dunkt me overigens]. Ze hebben de verbinding nu vast ingesteld op 2 Mega (is voor mij snel zat) en denken dat de stabiliteit daardoor toeneemt.

Ik kom zelf uit de telecom-sector en weet hoe moeilijk het is om 'spurious events' te traceren. Voorlopig ben ik tevreden met de gang van zaken en hoop op stabielere tijden. (Al een hele dag geen uitval gehad.....)

Ko

PS

Of zou het komen omdat in Frankrijk de electriciteit met kernenergie wordt opgewekt? Andere electrische apparaten (waterpomp, broyeur, etc gaan ook met enige regelmaat kapot. :) :)

avatar#4432
JaapV
Berichten: 0
Reacties: 8

#4 Geplaatst: 2010-09-02 23:02:22

Ko,

Die laatste vraag slaat nergens op.

Electriciteit is electriciteit, dat is niet anders bij opwekking door kernreactoren, gas of kolen.

Jaap Verburg

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#5 Geplaatst: 2010-09-03 00:06:40

Vandaar dat er ook een smiley (2 zelfs) bij stond.......

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#6 Geplaatst: 2010-09-03 15:51:14

ik heb dezelfde ervaring(en) als Ko: na overstap op Orange werd modem eerst op te hoge snelheid ingeregeld. Dags na mijn klchten over zeer instabiele verbinding verscheen monteur die ook bij mij de snelheid omlaag heeft geregeld. Sindsdien, nu bijna één jaar, geen enkel probleem meer ondervonden.

De tweede klacht van Ko herken ik ook. Deze week zijn mijn electriciteitspalen (van 1-1936!)  en de daarbij behorende "blote" kabels vervangen door stevige nieuwe palen en dikke cables gainé. Bij het wegnemen van de oude leidingen braken er twee vrijwel spontaan; door de jaren heen teveel onweers- en andere klappen gehad dat ze nog meer net aan elkaar zaten. Dat verklaart wellicht voor een deel de sterke spanningswisselingen en dippen, die ook bij mij vele apparaten hebben doen sneuvelen. De laatse weken daalde de spanning regelmatig op een van de fases naar 190 volt; dat vinden koelkasten en wasmachines niet leuk.

Nu, dankzij de kernenergie :) weer echte stroom in huis.

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#7 Geplaatst: 2010-09-09 23:47:29

Dankzij de kernenergie ? Was dit voor de vervanghing dan niet zo ? Of was de stroom niet vers :-D

De reden van die 190 volt was met aan waarschijnlijkheid grenzende zekerheid het gevolg van te dunne draden die nu door dikkere zijn vervangen.  Dit begrijpen ze bij de ERDF nog niet echt goed, bij een te lage netspanning denken ze nog dat de transfo te klein is en gaan ze iedereen die erop is aangesloten vragen wat voor apparaten er in huis staan.  Is hier ook gebeurd omdat een aantal buren een netspanning hadden die tot 170 volt wegzakte als bij de laatste de elektrische verwarming aanging. Wij hadden geen last vanwege een privé 3 fasen bedrading totaan de transfo. Na 3 jaar van vergaderen met alle betrokken organisaties tot de préfectuur toe is er nu een grotere transfo geplaatst in het dorp, dus korter bij de gebruikers.   Je begrijpt: Het probleem is minder maar nog steeds niet echt opgelost, de buren hebben nu soms rond de 200 volt want de draden, ja die zijn dus niet vervangen !  Dat krijg je met het scheiden van netwerk en energie-opwekking.

De draden vervangen door dikkere of extra draden erbij was goedkoper geweest maar waarschijnlijk niet politiek correct.  Het lijkt Nederland wel !

Overigens hangt de spanningsval af van de oppervlakte van het koperlichaam, stroom gaat namelijk langs de buitenzijde van de kabel, en die is bij oude kabels ..... juist verbrokkeld.  (excusé le mot)