Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ontvangst via SAT schotel

Auteur Bericht

avatar#8265
Ivo
Berichten: 3
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2010-08-27 17:20:35

Wij hebben recent een huis gekocht in Frankrijk (Correze) en het leek me leuk om op deze site wat meer info te krijgen en natuurlijk mijn eigen ervaringen te delen met anderen.

In oktober zal de sleutel overdracht plaatsvinden bij de notaris.

Wij willen vervolgens direct een korte periode daar verblijven.

Nu heb ik een vraag mbt de ontvangst van TV, Telefoon en Internet.

Het huis heeft een schotel (ik weet eerlijk gezegd niet of die blijft hangen of dat de vorige eigenaar die meeneemt). Wat eigenlijk wil weten is welke signalen ik kan ontvangen via de schotel.

Omdat ik tevens vanuit dit huis zal werken heb ik een highspeed internet verbinding nodig, daarnaast willen we graag ook TV en telefoon signaal hebben.

Wie kan mij informeren over het volgende:

- is het mogelijk om een snelle internet verbinding via de schotel binnen te krijegen? Of is het handiger om ADSL te nemen? Er komen twee kabels, via masten, het huis binnen - ik verwacht dat dit Elektra en Telefonie is? Dus ik denk dat ik de keuze heb tussen ADSL en eventueel internet via de schotel, maar zoals ik al aangaf ik weet dus niet of dat kan en hoe die verbinding is.

- Hoe vraag ik een dergelijk abonnement aan? en welke aanbieder kunnen jullie aanraden? (zonder reclame te maken :-) )

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Met vriendelijke groeten,

Ivo

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-08-27 19:02:39

Ivo,

Welkom op dit forum. Je vragen zijn eigenlijk niet zo moeilijk te beantwoorden, ware het niet dat ze al zo vaak aan de orde zijn gekomen dat alleen al het bundelen van al die antwoorden je het gevoel zou kunnen geven dat er een emmer over je wordt leegggegooid. Om eenvoudig te beginnen zou je kunnen lezen wat Wim Bavelaar op deze site al over tripleplay en telefoon heeft samengevat. Volgende stap: naar het forum toe, dat wordt iets minder overzichtelijk, maar met de zoekfunctie kun je al veel op het spoor komen. Recente discussies over wat te kiezen, en welke goede en slechte ervaringen staan hier, hier en op deze plek. Wat die twee palen betreft: ik neem aan dat de dunste van die kabels daar bij jullie de telefoonaansluiting is, en de fors wat dikkere de electricteitsaanvoer. Lees in één van die links hierboven ook het stukje techniek, nl. hoe ver je van een telefooncentrale zit. Wanneer het tegenzit, meer dan een kilometer of zes afstand, kun je de adsl optie wel vergeten. In het dichtbevolkte Nederland loop je niet zo snel tegen de grenzen van het adsl bereik op, het platteland hier in Frankrijk kent daarentegen heel wat gebieden waar geen bereik is. Ook de schotelverbinding komt regelmatig aan bod op het forum, lees wat de expert op dit terrein Jako daar over te vertellen heeft.  Een andere oplossing zou Wimax kunnen zijn, maar dat is nog steeds niet echt van de grond gekomen. Een clé 3G+ behoort natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden. Vervolgstap: shoppen op het internet, eerst bij algemene voorlichtende sites als Ariase, dsl-valley, Eligibilité, en degrouptest, en dan een orientatierondje bij wat de providers nu weer aan aanbiedingen hebben verzonnen om aarzelende klanten over de streep te trekken, of klanten van de concurrent af te snoepen. Dit is een comparatif des offres satellite. En let op, er zijn twee varianten: monodirectionnel, waar je parallel aan je downstreamverbinding nog een ouderwets 56 K modem over je telefoonlijn bij moet aansluiten voor je upstream stuursignalen, en de bidirectionele. En omdat je een snelle internetverbinding voor je werk nodig hebt: kijk niet alleen naar de glitter van de beloofde snelheden, maar probeer ook een beeld te krijgen van de stabiliteit van je toekomstige verbinding en de te verwachten service voor het geval er wat fout mocht gaan. Ervaringen te over hier op het forum, veel Frans consumenten onderzoek beschikbaar ("Goedkoop internetten meestal goedkope truc" meldt het lichtkrantje heden op la une van deze website), en veel informatie van tevreden en ook zeer ontevreden Franse internautes op internet. Maar om dat te inventariseren, daar zou je een dagtaak aan hebben.

Rob van der Meulen

avatar#8265
Ivo
Berichten: 3
Reacties: 8

#2 Geplaatst: 2010-08-27 23:18:42

Beste Rob,

Hartelijk dank voor je uitgebreide reactie, zeer bruikbaar en nuttig.

Ik begrijp dat er voor high speed internet dus eigenlijk 2 oplossingen zijn, te weten ADSL en Satelite.

ADSL is echter afhankelijk van de afstand van je huis tot de telefoonscentrale, heb je enig idee hoe ik hier achter kan komen ?

Satelite is de 2e optie, ik heb echter niet echt kunnen lezen hoe betrouwbaar deze service is en of een 30mb snelheid haalbaar is. Ik las wel iets over een maximale hoeveelheid data verkeer per maand. Dat wil ik niet hebben, het moet echt onbeperkt zijn want ik zit ongeveer 8 per dag in video conference meetings.

Ik zoek eigenlijk een simpel antwoord als dat mogelijk is :-)

Indien er een telefooncentrale in de buurt is, ben ik dan beter af met ADSL in plaats van Satelite voor wat betreft de snelheid en betrouwbaarheid?

en mocht de telefooncentrale niet in de buurt zijn, bij welke instantie kan ik dan het beste aankloppen voor een snelle en betrouwbare satelite verbinding?

Alvast bedankt voor je antwoord,

Groeten, Ivo

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2010-08-27 23:34:54

Ivo,

  Als je het niet erg vindt - ik worstel me nu door een stevige vertaalklus heen - beperk ik me tot die adsl/afstand kwestie. Alleen wanneer je van het uitrichten van satellietschotels je toekomstige hobby zou willen maken, daar gaat nogal wat tijd inzitten, zou je voor die optie moeten gaan. Dus liever adsl, iets hanteerbaarder. Voer op de site van Ariase/dslvalley/éligibilité het telefoonnummer in (téléphone fixe wel te verstaan) van de huidige eigenaar van het pand -  wanneer die aansluiting nog in de lucht is tenminste -  en kijk wat er aan gegevens uitrolt. Vooral de affaiblissement (verzwakking van het adsl signaal) is belangrijk. Dat is een cruciaal gegeven voor de maximaal haalbare downloadsnelheid. Verkijk je vooral niet op de gemiddelde adsl-snelheid op het platteland: alleen zeer dichtbij een telefooncentrale kom je boven de 10 Mb uit, anders val je al snel terug naar 4 Mb of nog lager. Er komt uit die zoekopdracht ook een inventarisatie te voorschijn van de diverse internetproviders die aldaar hun diensten aanbieden. De terugbelopties liever niet aanvinken. En wanneer die telefoonaansluiting inmiddels al afgesloten zou zijn, voer dan het telefoonnummer van één van de buren in.

Rob

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#4 Geplaatst: 2010-08-27 23:47:34

Beste Ivo,

Een 30 mB internetverbinding in de Corrèze kun je wel vergeten. In Frankrijk mag je al tevreden zijn als je een 1 mB verbinding kunt krijgen. Er zijn nog zat gebieden waar je een verbinding met internet alleen krijgt via ouderwets inbellen via een 56K6 modem.

Groet Harry

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#5 Geplaatst: 2010-08-28 09:02:56

Voor ADSL via Satelliet: even zelf googelen op "ADSL par Satellite"

Er is overigens nog een 3e manier voor levering van breedband internet. In sommige gebieden waar nog geen ADSL via koper is, wordt Wimax toegepast. Echter lang niet overal, en 30 Mb al helemaal niet.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#6 Geplaatst: 2010-08-28 13:20:19

Ivo, ik wil u niet ontmoedigen maar reken nergens op want dan valt het straks alleen maar mee.

Welkom in Frankrijk overigens, waar het zonder technische hoogstandjes prima vertoeven is.

Peter.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2010-08-28 16:31:54

Ivo,

Je weet "alles" als je je telefoonnummer (of van de vorige eigenaar) ingeeft op 1 van de sites die Rob heeft aangegeven (Ariase, dsl-valley etc). De achterliggende software houdt rekening met de afstand tot de centrale, de gebruikte bekabeling, de apparatuur die in de centrale is geïnstalleerd en welke aanbieders er zijn zodat je weet of je überhaubt wel iets te kiezen hebt...

Zie je heel ver van de centrale->niks ADSL. Maar ook heel dicht bij de centrale is er geen garantie op een hogere snelheid dan 2 Mbit als die centrale domweg niet sneller kan bieden.

Indien aanwezig zal ADSL vrijwel altijd de beste oplossing zijn. Daarna Wimax en 3G en uiteindelijk satelliet. Maar satelliet voor jouw toepassing is zeer duur (veel dataverkeer) en bestaat domweg (nog) niet zonder maximum forfait. Het voordeel is wel dat het altijd en op iedere lokatie mogelijk is.

Voor 8 uur per dag teleconferencing lijkt me een professioneel abonnement (bij Orange) beter geschikt dan een 'gewoon' consumenten abonnement.

Maar voor 30 Mbit vrees ik dat je naar Parijs of een andere grote stad moet verhuizen.

Hou op het platteland ook rekening met veelvuldige uitval van elektriciteit (micro coupures) en dus ook uitval van telefonie via ADSL en grotere kans op blikseminslag waardoor de leveringszekerheid van al deze diensten veel minder groot is dan in Nederland.

avatar#8265
Ivo
Berichten: 3
Reacties: 8

#8 Geplaatst: 2010-08-28 21:28:58

Allen,

Heel hartelijk voor de info, ik ga op dit moment het telefoonnummer na van de vorige eigenaar of die van de buren (alhoewel dat zo'n 1000mtr verderop is :-) )

vervolgens zal ik deze op de site van Ariase testen. Die gegevens zullen me niet veel zeggen, maar indien akkoord zal ik die in een volgende posting plaatsen.

Ik ben er inderdaad wel van overtuigd nu dat ADSL de makkelijkste en waarschijnlijk ook goedkoopste oplossing is, een schotel zal ik dus, buiten TV signaal, niet nodig hebben voor internet.

Ik zal de aansluiting vervolgens aanvragen, hopelijk gaat dat lukken vanuit Nederland, zodat deze verbinding werkt zodra ik in Oktober daar ben - alhoewel ik de modem natuurlijk nog niet per post kan ontvangen? Maar ik zal daar wel voor bellen en de mogelijkheden opvragen zodra ik weet welke provider ik in het gebied zijn diensten aanbiedt.

Zodra ik dus het telefoonnummer heb en de gegevens heb op gevraag zal ik de info hier plaatsen voor commentaar, hoop dat dat akkoord is.

Nogmaals heel hartelijk dank zover.

Ivo

avatar#4560
Coen
Berichten: 1
Reacties: 2

#9 Geplaatst: 2010-11-11 22:38:16

Ivo,

Ik ben zelf ook afhankelijk van een goede bandbreedte. Ik werk veelal vanuit huis en maak ook veel gebruik van videoconference, vpn, desktop sharing etc..

Afhankelijk van je budget kun je ook een combinatie van satelliet (ik gebruik SHDnet) en adsl nemen en beide internet connecties combineren via een dual WAN router (bijvoorbeeld Draytek Vigor 2820 serie).

Je kunt de router zo instellen dat hij bijvoorbeeld standaard ADSL gebruikt, maar indien er een grote bandbreedte nodig is de satlliet gebruikt wordt.

Internet via Satelliet heeft inderdaad zijn beperkingen doordat er een datalimiet per maand gehandteerd wordt. De snelheidvan  doorgaans rond de 4mb van satelliet wel voldoende is voor video conference calls.

In de nabije toekomst (begin volgend jaar) zal snelheid omhoog gaan nadat de nieuwe sateliet KA-SAT (http://www.dailywireless.org/2010/07/30/huge-internet-satellites-near-launch/) in gebruik wordt genomen. De verwachting is dan dat snelheden van 10mb aangeboden worden.

Groeten, Coen.