Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Servitude

Auteur Bericht

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2010-08-30 00:47:50

In mijn notariele aankoopacte van mijn huisje is opgenomen dat het naast gelegen huis zijn vloeiveld van de septic tank mag plaatsen op mijn grond. Tot zover geen probleem.

Nu heeft buurman een gat gegeraven in de grond en wel zodanig midden op het terrein dat ik in de toekomst onmogelijk mijn eigen nieuwe vloeiveld kan plaatsen op weer op norm te zijn.

Buurman heeft nooit overlegd over de plaats en is gewoon gaan graven.

Heeft iemand raad of een vergelijkbare situatie meegemaakt?

Merci beaucoup.

Cordialement.

Robert2cv

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-08-30 19:08:40

Je verhaal is niet zo duidelijk. Waarom is de buurman een gat gaan graven? En op wiens grond is dat gat gegraven?

Wim

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#2 Geplaatst: 2010-08-30 22:29:33

Dank voor je uitleg Erik.

Mijn buurman is eigenaar van een huis zonder grond (perceel 247). In mijn authentieke acte staat dat dit perceel 247 recht heeft zijn wateren van de fosse septique in mijn grond af te voeren (perceel 245 en 249). Dit mag hij doen door een buis te leggen door een ander stuk grond waar mijn huis, fosse septique en vloeiveld zijn (perceel 246).

Buurman heeft echter zijn fosse septique geplaatst in een stuk grond naast het huis (dat hij van de gemeente heeft gekocht en als zodanig ook een apart kadastraal nummer 358 heeft).

In mijn optiek geld de erfdienstbaarheid voor perceel 247 en niet voor perceel 358. Nog even los het feit dat er geen enkele communicatie is geweest over de plaats en werkzaamheden.

Op zich had ik geen moeite met een vloeiveld dat verder van mijn huis is gelegen, waardoor ik in ieder geval geen probleem heb om op termijn de fosse en vloeiveld te vervangen. Door de huidige werkzaamheden kan ik deze niet eenvoudig meer plaatsen (buurman zijn vloeiveld ligt recht achter mijn huis). Ik ben niet zeker of ik een vloeiveld heb, vandaar dat ik enige ruimte wil houden om dit te kunnen plaatsen.

Buurman heeft, denk ik, recentelijk nog een ander stuk grond gekocht (aan de andere zijde, niet zijnde de fosse kant) waar hij voldoende ruimte heeft een fosse en vloeiveld te plaatsen.

Ik zit even met een praktisch probleem, ik wil namelijk geen ruzie met buurman. Daar zijn wij beiden niet mee gebaat. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Als hij zijn vloeiveld verplaatst zodat ik voldoende ruimte hebt voor mijn vloeiveld heb ik daar geen moeite mee.

Alvast bedank en gr.

Robert2cv

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-08-31 09:00:35

Snap het niet helemaal ;

Er komt een tractopelle aan, graaft een enorm gat midden in jouw tuin en jij kijkt er naar en doet niets ?

Beetje vreemde gang van zaken.

Iemand die zo log een gat in je tuin graaft is het denk ik niet waard om te vriend te houden, dat zijn hufters.

Er is maar een manier om daar achter te komen;

Je gaat met hem praten en vraagt hem zijn optie te herzien zodat jij ook dat vloeiveld kunt aan leggen.

Wil die dat niet dan ga je naar de burgemeester en vraag die eens om opheldering.

Alles wat hij voor of na aankoop doet is niet van belang.

Als hij juridisch recht heeft op die dag om jouw terrein te gebruiken heeft dat niets te maken met het feit dat hij later nog meer grond koopt.

Er bestaat recht en moreel, het is misschien zijn recht om dat gat de graven, moreel is het in dit geval niet, en daar kan de burgemeester je mee helpen, daar heeft juridische geharrewar hier op de site niets mee te maken.

Cees.

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#4 Geplaatst: 2010-08-31 10:44:32

Dank voor de antwoorden. Tijdens de graafwekzaamheden was ik in NL. Mijn buurman heeft nooit met mij overlegd over dat gat. Dat is nu juist ook het punt.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2010-08-31 18:14:40

Wat een  bespottelijk verhaal en welk een warrig geneuzel van Bruin (inmiddels verwijderd). Je bent in NL en buurman graaft een gat in je tuin in Frankrijk. En je wilt geen ruzie met de buurman. Onmiddellijk bij aankomst in FR de gendarmerie bellen, lijkt me. En naar de Mairie gaan om de zaak te regelen. Wat een onzin-verhaal.

Wim

avatar#3079
robert2cv
Berichten: 33
Reacties: 18

#6 Geplaatst: 2010-09-03 12:43:23

Ik ben inmiddels on speaking terms met mijn buurman en we lossen dit gezamelijk op. Voor eenieder werkbaar en bruikbaar, is de insteek. Het is nog wel even afwachten wat de oplossing zal zijn.

Dank voor de reacties allemaal!