Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Certificat de Conformite

Auteur Bericht

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#0 Geplaatst: 2010-08-31 17:11:46

Hoewel ik volledig op de hoogte ben hoe je een nederlands voertuig moet invoeren in Frankrijk heb ik toch nog een vraagje.

Ik heb een renault Kangoo, in 2005 gekocht in Frankrijk, afgelopen februari 2010 ingevoerd in Nederland. Nu ga ik m.i.v. 01-10-2010 weer voorgoed terug naar Frankrijk met diezelfde Kangoo. Heb ik dan toch een Certificat de Conformite nodig of voldoet de aankoopfaktuur van de Renault dealer van 2005.? Het blijft tenslotte de originele Franse  Kangoo van 2005.

Svp jullie advies.

m vr gr

Rick   

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-08-31 20:36:49

Tja Rick, de enige die u echt kan raden is de dienstdoende ambtenaar op de (sous-)préfecture waar u onder valt.

Waarbij overigens geldt dat u bij elke préfecture terecht kunt, ongeacht waar u woont.

De één heeft niet langer behoefte aan 'n CoC, de ander staat erop. Het is maar net hoe de lokale wind waait.

Ik zou het gewoon proberen met de oorspronkelijke documenten en kijken hoe men reageert. De redelijkheid regeert, toch ?

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2010-09-01 01:13:10

Neeeeeeee Peter,

Je hebt helaas ongelijk! Je kunt alleen maar terecht bij de (sous)Prefecture in het departement waar je dan je primaire domicilie hebt gekozen. Als dat dan mogelijk verschilt van in Rick's geval een ander dept. zal je ten gerieve van de ambtenaren van die Préfecture het hele circus van aanvraag van Carte Grise moeten ondergaan, inclusief ControleTechnique eens in de 2 jaar en France en dus jaarlijks in NL.

Ik zou wensen dat die CT dan ook in NL zou gelden bij RDW, maar alles is minder waar in huidig Europa van 2010 én als Rick hier op grond van eerder afgegeven CdC in LDF voor zijn opnieuw ingevoerde Kangoo, dan zou ik blij zijn als alles gladjes voor hem verloopt.

Maar ik houd er helaas 'pindakaas' zo mijn eigen twijfels over importeren, want ieder land houdt er helaas volstrekt ondoorzichtige regelgeving op na in dat zg. " verenigd europa", dat er alleen op uit schijnt te zijn op nog steeds -maar bij uitsluiting van lokale overwegingen- tot economisch wingebied te verklaren én onderhorigheid, en aldus te functioneren!

Dus .. Ik doe hier of in NL nooit meer aan wat je kunt kenschetsen als "de grote leugen"!

Ik wens je Rick heel veel succes en dat meen ik uit de grond van m'n hart.

Eenvoudig Erik. ;-)

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#3 Geplaatst: 2010-09-17 00:03:05

Als een auto vanuit NL in FR is ingevoerd en naderhand weer terugkomt in NL krijgt men hetzelfde kenteken terug.  (recent ervaring met 1 van de kinderen)

Wellicht werkt dit ook hier ?