Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

9kv of 12kv

Auteur Bericht

avatar#6238
ideefixe
Berichten: 3
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-08-31 17:24:32

Zo, het voorstel voor de aanleg van een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk is voor akkoord ondertekend en de deur uit. Nu moet ik nog een mise en service aanvragen voor mijn vakantiewoning en pierre. Is het wijs om direct maar een 12kv aansluiting aan te vragen, met het oog op uitbreiding naar de aangelegen gite in wording?

Mijn grote energiegebruikers zijn een 200l boiler, een 15l close-in boiler en een 2500W oven. In de gite komen slechts aansluitingen voor verlichting.

Is het met maximaal 12 weken verblijf per jaar voordelig om heures creuses te kiezen? Je moet toch gauw zo'n 800kwh nachtstroom gebruiken wil dat voordeliger zijn dan een basis-abonnement

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-08-31 19:49:29

Negen of twaalf kilovolt (kV) lijkt me wat teveel van het goede, maar vermoedelijk kom je met een abonnement van 9 kVA al een heel eind. Daarmee komt er maximaal 45 ampère binnen voordat de disjoncteur de branchement stop zegt, en dat is al 10 ampère meer dan wat in Nederland doorgaans gebruikelijk is voor een monophasé aansluiting. Ik hoor niets over elektrische verwarming, of accumulateurs, dus die twaalf weken per jaar zullen niet in de winter zijn. Bij normaal warmwater gebruik lijkt een heures pleines/creuses tarief zoals je al zelf uitgerekend hebt niet meteen nodig. Na een jaar gebruik kun je pas een echte berekening maken, maar de moderne verbruiksmeters laten zich - helaas tegen betaling - door de EDF makkelijk omzetten naar een andere tariefsoort of puissance souscrite. Wanneer de toevoerkabels vanuit het EDF stroomnet tenminste dik genoeg zijn, en ook de bedrading tussen je compteur/disjoncteur/tableau al de vereiste diameter heeft. Iets om nog even rekening mee te houden of navraag naar te doen bij de installateur.

Rob

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#2 Geplaatst: 2010-09-02 12:33:18

Wij hebben een 9kV abonnement. Hiermee kwamen we met 3 personen (normaal) nooit tekort. Ook niet met een hut vol bezoek ...

Twee grote boilers, close-in boilertje, magnetron, wasmaschien, droger, geen probleem. Alleen magnetron + droger tegelijk gaat wel eens fout.

In het begin wilden wij ook naar 12kV, maar de EDF meneer raadde dat af omdat in dat geval onze electrische installatie gekeurd zou moeten worden (sommige stukken bedrading zijn nog uit de 50er jaren volgens mij).

Richard