Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

camping naturelle

Auteur Bericht

avatar#8291
annamaria
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-09-01 21:31:06

Goedenavond, hier de volgende vraag: heb ik voor een camping naturelle in combinatie met table d hote met schenken van wijn en bier (nu 15 plaatsen, mogelijkheid uitbreiding naar 25 plaatsen) alleen een licentie 2 nodig of moet daar nog een vergunning petit restaurant bij aangevraagd worden. Ben ik in dit geval  verplicht om een stage of cursus te volgen? Zo ja, waar zijn die te volgen in departement jura-bresse en is deze stage/cursus alleen in het frans te volgen?

De inkomsten vanuit de camping zijn een aanvulling op het interen van (bescheiden) eigen vermogen. Worden de camping inkomsten aangemerkt als hoofdinkomen of als bijverdiensten?

Met vriendelijke groet.

A. Wiedijk

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2010-09-01 22:09:11

U heeft het over een camping aire naturelle, max 25 plaatsen en nog een dozijn aanvullende regels, voor een camping in een natuurlijke omgeving.

In combinatie met een camping aire naturelle is een table d'hôte niet toegestaan. Dat betekent dat u minimaal een licence petit restaurant wil hebben, in geval u uw gasten maaltijden wil verkopen. Wilt u ook alcohol verkopen, dan moet die licentie gecombineerde worden met een Licence II, III eventueel zelfs IV (maar dat is alleen nodig als u een complete bar wil inrichten).

In geval van het alcohol schenken moet u de driedaagse cursus doen, voordat u de Licence II, III of IV mag exploiteren. Voor een Licence Petit Restaurant alleen is dat niet verplicht, maar dan dus geen alcohol, ook niet bij de maaltijd!

Stage is inderdaad alleen in het Frans, maar mogelijk komt er in de Dordogne een in het Engels. U mag hem in principe overal volgen. Er zijn 2 organisaties die hem organiseren, in opdracht van het Ministerie. Op vele verschillende plekken in Frankrijk. Of het zo ja waar in de Jura weet ik niet uit mijn hoofd.

Het doet er niet toe hoe het inkomen wordt aangemerkt. U dient minstens ingeschreven te worden als auto-entrepreneur of als entreprise individuelle om de camping te mogen exploiteren. En dan betaalt u natuurlijk belasting en sociale lasten.

Wim

avatar#8291
annamaria
Berichten: 2
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2010-09-02 11:54:05

Beste Wim, dank voor het antwoord. Zoals ik het nu begrijp kan ik de licentie petit restaurant gewoon aanvragen bij de mairie en ben ik in alle gevallen verplicht een stage te volgen als ik licentie 2 wil exploiteren. Is dit in het geval van een minicamping, 6 plaatsen ook het geval? Heb je voor mij misschien ook een antwoord betreffende minimale inhoud/capaciteit van benodigde septic tank voor deze 6 plaatsen/20 personen?

Alvast weer dank.

Annemiek

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2010-09-02 16:53:04

Nee, de licence II en ook de licence Petite Restaurant moet worden opgehaald bij de Dienst der Douane. Overigens bij een camping déclaré (max 6 plekken) kan wel een table d'hôte worden aangeboden en (indien het schenken van alcohol beperkt is tot rondom de maaltijd) is een Licence I genoeg, die wel weer bij de gemeente kan worden opgehaald.

Indien bij de camping declaré ook alcohol wordt verkocht buiten de maaltijden om is altijd een Licence II vereist en altijd een exploitatievergunning. Die wordt pas afgegeven nadat het exploitatiebedirjf is ingeschreven en de cursus is afgelopen.

Overigens; een auto-entrepreneur kan niet het geld van de cursus terugkrijgen (toch weer €700), een entreprise individuelle wel.

Nee, over een fosse septique kan ik niets zeggen, dat hangt van de plaatselijke regels af en wat er op dit moment al ligt. Ik heb gemerkt dat verschillende departementen verschillende regels hanteren. misschien eerst eens beginnen bij de DDE in je departement.

Wim

avatar#8232
tineke
Berichten: 1
Reacties: 8

#4 Geplaatst: 2010-09-04 17:21:42

Hallo Wim,

je geeft aan dat het mogelijk is voor een entreprise individuelle de kosten van de cursus terug te krijgen. Van welke instantie kan dat?

Tineke

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#5 Geplaatst: 2010-09-06 16:01:22

De Confédération des Professionnels Indépendants de l’Hôtellerie of de Union des Métiers et des Industries de l'Hôtellerie.

 

Wim

avatar#8232
tineke
Berichten: 1
Reacties: 8

#6 Geplaatst: 2010-09-07 08:19:10

Hallo Wim,

bedankt voor de informatie. Je gaf ook aan dat er 2 organisaties zijn die de cursus geven, kun je mij de namen geven dan kan ik mij namelijk opgeven voor een cursus bij mij in de buurt (charente). Ik wil namelijk proberen een licentie 2 te krijgen voor het volgende seizoen.

Tineke

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#7 Geplaatst: 2010-09-07 09:10:01

Deze zelfde twee organisaties regelen ook de cursus op vele verschillende plaatsen in Frankrijk. Om voor teruggave van het cursusgeld van €700 in aanmerking te komen moet je tevoren een dossier inleveren bij een van deze organsiaties en via hen de cursus boeken. Na minimal drie maanden krijg je dan het cursusgeld terug in de vorm van subsidie. Uitsluitend als je bent ingeschreven als entreprise individuelle, EURL of SARL bij de Chambre de Commerce. Niet beschikbaar voor auto-entrepreneurs.

Het is nogal wat papierwerk, wij hebben dit proces inmiddels enkele keren met succes uitgevoerd voor klanten.

Wim