Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bladmuziek

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-09-04 20:33:10

                                 

Omdat de commune niet echt staat te springen hier iets te organiseren hebben we besloten het heft maar in eigen handen te nemen;

We zijn druk bezig met het organiseren van een nacht klassieke en Jazz muziek voor de leerlingen van de plaatselijke muziekschool en hun professeurs.

                                        classique

Nu zou ik zelf best een deuntje willen spelen, ben totaal onwetend op het gebied van muziek maar heb een piano in huis staan tot die tijd dus kan eventueel wat leren.

Wie heeft er, of waar kan ik, een stukje bladmuziek vinden wat erg simpel is om te leren in een paar weken.

Ik kon in een ver verleden wel noten lezen.

Tevens een leuk idee voor andere chambres d'hôtes houders om te doen.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-09-04 22:52:09

Ik snuffel wel eens rond op deze websites:


www.anyscore.com/

www.broekmans.com/en/default.cfm

www.musiclassics.fr/musique-classique/musique-gratuite.html

Wim

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#2 Geplaatst: 2010-09-05 10:04:00

Hoi Cees,

Leuk idee! Onze kamermuziekvereniging organiseert ook geregeld kleinschalige concerten klassieke (en andere) muziek, vooral in een klein kerkje hier, of soms ook bij mensen thuis (als ze de ruimte hebben en een piano). Jij zit toch ergens in de Vendée he? Dat zou qua afstand nog net kunnen. Misschien een keer leuk om na te denken over een samenwerking? Kijk maar eens rond op onze website als je wil : Musique aux Portes.

Muzikale groet, Jeroen

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#3 Geplaatst: 2010-09-05 10:44:54

En wat (gratis) bladmuziek betreft, vind ik vaak wat ik op op free-scores.com, en de IMSLP heeft ook veel (maar lastiger zoeken).

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#4 Geplaatst: 2010-09-05 11:24:20

Inderdaad, waarde Cees en Jeroen, zo menen Lief en ik, die het oor steeds en volgaarne te luisteren leggen, verheugd; een waarachtig hoogst beminnelijk streven! Chapeau! Ook in de ons zo geliefde eigen commune beperken de evenementen zich tot het periodiek langszij komen der seizoenen en trekvogels, waarvoor doorgaans weinig samenhorigheid en inzet van de gemeenschap wordt verlangd.

Een vaag dan wel historisch bodempje kennis van het notenschrift laat zich met enige inzet en voldoende vingers doorgaans verrassend moeiteloos weer boven water halen. En partituren van allerhande genres, stijlen en niveaus kunnen volop van het onuitputtelijke net worden opgevist.

Teneinde, als herbeginner, in relatief korte tijdspanne op de piano een riedeltje ten beste te kunnen geven, schaft men zich een simpel en toch eenvoudig boekwerkje voor piano aan waarin, behalve de gebruikelijke notenbalken, ook de accoorden staan vermeld en deze - dergelijke muziekboekskes bestaan! - tevens voor klavier staan afgebeeld. Accoorden kunnen namelijk betrekkelijk snel onder de knie worden gekregen. Het eigenlijke deuntje pingelt u er vervolgens gezellig overheen. Deze licht bevredigende aanpak is evenwel ongeschikt voor klassiek.

Nog eenvoudiger wordt het wanneer de werkjes niet met kruisjes en mollen zijn gelardeerd. Dat werkt tamelijk complicerend en vergt een meer gevorderde lees- en vingervaardigheid.

Enfin, Lief en ik wensen u veel oefen- en speelplezier toe en nemen de vrijheid uw idee eens in de eigen commune te parachuteren.

Max en Lief

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2010-09-07 08:18:35

Bedankt Wim en Jeroen, ik ben al aan het oefenen.

Trouwens een leuk idee die huiskamer concerten, ga ik over nadenken voor in de winter.

Max en lief, jullie moeten dat zeker eens proberen, we zijn dolenthousiast ondertussen en ik denk dat het een succes wordt.

We laten het jullie weten na de 25ste september.

Cees.