Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

weekend met vrienden onder elkaar

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2010-09-05 09:05:42

Ik zwaai zojuist weer een groep uit die hier een paar dagen in mijn CdH heeft doorgebracht. In dit geval liefhebbers van oude auto's die hun vehikels op het circuit een paar kilometer verder hebben uitgelaten.

Dit soort groepen heb ik vaak. Meestal alleen maar kerels, die heerlijk een weekeind op stap zijn zonder echtgenotes, vriendin of anderszins. Ze vermaken zich (wat wil je als je je oude porche mag uitlaten) opperbest, hangen niet eens de beest uit, want gaan al om middernacht naar bed.

In het dorp is een andere activiteit, nl. een weekend VTT, mountainbiken met een fraai parcours langs velden en akkers. Ook hier: vrijwel uitsluitend kerels, terwijl VTT toch een meer "gemengde" sport is dan op een circuit rijden.  

Ik kan mij vergissen, maar is dit niet een typisch franse gewoonte (mannen op stap, vrouwen blijven thuis), of vergis ik mij deerlijk?

JP 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-09-05 10:36:34

Heb niet die ervaring. Mijn clubje van oude auto-verzamelaars ("Les Vieux Pistons") maakt uitstapjes mét altijd de dames. Ook heb ik af en toe te maken met "Courses Automibiles" waarin rondjes om de kerk worden gereden en daar zijn de dames prominent aanwezig.

Kan natuurlijk ook gewoon leuk zijn met kerels onder elkaar weg te zijn, maar ook met meiden. In de vriendengroepen van mijn Franse schoonfamilie is dat tamelijk gebruikelijk. Als de dames weggaan, passen de mannen op het grut, meestal trouwens met een grote barbecue om het gemis te compenseren...

Steven

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#2 Geplaatst: 2010-09-05 10:43:09

Nee, ik deel die ervaring ook niet. 't Is meestal toch gemengd - doen we zelf ook één keer per jaar met een vriendengroep, en dat is dan altijd met iedereen (inclusief kinderen, trouwens).