Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Een ongeruste posting over hoe het nu met LDF gaat in alle opzichten.

Auteur Bericht

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#0 Geplaatst: 2010-09-05 19:17:14

Beste Frankrijkgangers of wonenden,

Ik maak me ernstig zorgen over mn. het democratisch gehalte van oa. de partij UMP! Dat Sarko hier in duo met Fillon alles stuurt, is al een tijd bekend.

Schandalen stapelen zich echter op hier én in de internationale pers is Woerth ook niet meer te handhaven als Minister van Arbeid. Vooral bij het zware dossier van 'les retraites' in combi met de affaire Bettencourt. Het dossier voor pensioenen is wél een noodzakelijke hervorming, die zich overal in de EU min of meer 'geruisloos' heeft voltrokken !

Maar er blijft maar steeds een liedje van de vm. groep ABBA in mijn kop hangen: "The winner takes it all" !!!

En dat is nu rechtstreeks op Fr. van toepassing voor de verkiezingen van de Franse President(e). Het kan nl. in mijn optiek helemaal niet dat een president in zijn eentje bepaalt, met een meerderheid in beide 'kamers' hoe dat zich verhoudt met LEF. Ik bedoel dus het wapenschild sinds de grote revolutie hier.

Vooral als je bedenkt dat op lokaal nivo het landschap van macht méér links is dan zelfs onder Chirac met Jospin als Premier Ministre. Jospin heeft echter wél correct gezien nl.: Het 'cumule des mandats' van Franse volksvertegenwoordigers.

Dat moet hoe dan ook eindigen in LDF, want anders lijkt mij althans de noodzakelijke zekere hervormingen 'super-flu' zogezegd.

Verder wek ik toch op, als je hier woont zoals ik toch de 'lichtkrant' én de homepage te raadplegen van deze site van Wim Bavelaar.

Er is nergens op Internet een vergelijkbare site te vinden, die zoveel info biedt als deze. Het moet voor Wim ongetwijfeld soms erg moeilijk zijn om de 'information overload' zodanig te filteren, dat je puur feitelijke info overhoudt.

Het ga jullie allen heeel goed. Ik moet nu alles (laten) inpakken en teruggaan naar Nederland (kneuterland!), maar het moet gewoon nu en omzien in wrok, hoort nog steeds niet tot mijn morele waarden. Ik heb wél een grandioze tijd gehad in LDF in de afgelopen 11 jaar.

Amen van,

Erik.

PS; Mag ik jullie allen UITNOGEDIGEN om op deze posting te gaan reageren ?

Het zou me nl. wél helpen in mijn evt. antwoorden op dit  forum. Dus bij voorbaat dank voor tijdje later dan. ;-)

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#1 Geplaatst: 2010-09-06 10:53:16

Bruin,

Nederland en Frankrijk ontlopen elkar niet zoveel. De kneuterigheid zit vooral tussen je eigen oren. Niemand dwingt jou overigens om terug te gaan. Als je je als een workkige lummel gedraagt, zal je in Nederland niet een een zacht bed vallen, net zoals jij in FRankrijk een buitenbeentje bent. Als je een beetje kunt relativeren en een beetje vriendelijk bent, dan kan in Nederland, evenals in Frankrijk, goed leven. Politiek misschien in geen van beide landen. Maar dat kan je nergens omdat politiek gelaijk staat aan macht en macht corrumpeert.

Het gaat ook niet om de samenleving het gaat om je eigen welzijn. Maar gegeven jouw wrok, zal er ook in Nederland niet veel goeds van terechtkomen. Tenzij je echt vloeiend Frans spreekt zal je omgeving in Nederland welwillender zijn dan in Frankrijk, maar Nederlanders zijn wel directer. Als je je als een ouwe lul gedraagt, dan zal je dat binnen geen tijd horen en zal men je laten vallen als een baksteen.

Ik ben zelf na 11 jaar, vanwege kanker, teruggegaan naar Nederland en ben daar goed opgevangen door nieuwe buren en het medisch personeel. Of ik het in Nederland zaligmakend vind? Nee, maar ik geloof ook niet in een ghemel, dus waar zou ik dan heen moeten?

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#2 Geplaatst: 2010-09-06 10:53:32

Bruin,

Als je de franse schrijver Michel Houellebecq leest dan is de Franse dsamenleving ook volledig verrrot vanuit haar kern.

Ik denk dat je overal in de wereld kan leven, zonder in een goede maatschappij te wonen, als je maar een beetje je eigen wereldje zoekt en forse oogkleppen op zet. Dan red je het ook in Frankrijk en misschien wel beter in Nederland.

Ideaal is het namelijk nergens. Overal is het corrupt en ondemocratisch; je zult er mee moeten leren leven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-09-06 12:08:44

JSP, dat is nu precies ook mijn insteek hier hoor!

Nee dat boek heb ik van die schrijver niet gelezen, maar maakt ook weinig verschil hoor. Ik heb mijn beslissing na rijp beraad met 2 van mijn dochters en ook mijn franse huishoudelijke hulp ea. genomen, dat het beter is voor mij om te remigreren.

Het is leuk geweest in dept. 79 met mijn huurbungalow hier, maar kan geen vervolg meer krijgen. In Nederland terug vind ik ongetwijfeld weer vele rariteiten op gebied van ZVW allleen al ! Maar zolang ik daar nog leef zal ik proberen bepaalde 'derives à la aimable' te regelen, zoals ik hier ook altijd heb gedaan. Maar ik heb het hier dus niet over mijn persoon hoor.

Ik heb het over het onderwerp dat ik me ernstig zorgen maak over Sarko als president. En per slot van rekening over de 5e Repukliek. Dat is geen schrijffout, maar een constatering. Want alle députés willen hun riante pensioenen in het 'pluche' niet vrijwillig opgeven !! En als ik het Franse nieuws nu goed volg blijkt hier in Fr. een volkomen ander verhaal dan in NL. Maar JPB daar is nu definitief OUT daar!

Men kan het mij nooit door de strot duwen, dat die Sarko een presendentieel vliegtuig A380 laat ombouwen in Toulouse voor 80 M € met excessive luxe. En ook dat de famillie van Carla, de Bruni's zo'n beetje de rijkste Italiaanse famillie IS en France au Cap Nègre.

En wie bewijst dan lippendienst aan het Internationale Grootkapitaal ?

Dus ... toch het goede voorbeeld geven op dat nivo toch aan allen toch?

Groeten van,

Erik.

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#4 Geplaatst: 2010-09-06 15:50:43

Bruin,/Erik,

Ik heb mij bij het begin van de ZVW vreslijk druk gemaakt over alles wat daarmee te maken had. Al vrij snel kwam ik tot de ontdekking dan het voor de meeste Nederlanders in het buitenland helemaal geen oneerlijk systeem is. Voor de Nederlanders in Nederland trouwens ook niet. Het enige is, dat er een mentaliteitsverandering moet komen. De zorg is te duur en te overvloedig, zoals ook in Frankrijk. Dus daar moet wat aan gedaan worden.

Ik heb kanker, ze hebben de kankelgezwellen uit mijn dike darm verwijderd en bij nader onderzoek van het verwijderde deel, bleek 75 % van de lympheklieren buiten het gezwel toch kankercellen te bevatten. Dus een chemo kuur. Acht stuks. De eerste heb ik geheel volbracht, maar bij het einde was suicidale vaatdoek. De tweede ben ik begonnen, maar meteen gestopt, omdat ik helemaal geen beheersing meer had over mijn ingangen en uitgangen. Overleg met de huisarts en de oncoloog; laten we maar zien waar het schip strand, m.a.w. waar je de volgende keer weer kanker krijgt en vul je vrijwillige euthenasie formulieren vast in. Huisarts en oncoloog staan volledig achter mijn besluit. Mijn partner ook. Daarom ben ik naar Nederland geremigreerd. De franse internist (ziekenhuis in Lavelanet) had de gezwellen in mijn dikke darm zelfs volledig verkeerd ingeschat. Nee, op die jubelverhalen over LDF ben ik wel teruggekomen. Ik voel mij nu voorlopig goed en heb dit weekend vrolijk doorgebracht inhet Hilton in  Luxemburg, gelopen, gezommen, naar de sauna geweest en lekker potugees gegeten in een gastarbeiders restaurant aldaar. De saaiheid van Luxemburg stad was als een warme deken.

Ik ben niet blij in Nederland te wonen, alhoewel ik objectief niets te klagen heb en de politiek mijn tijd wel uitduurt, maar ik ben mij heel goed bewust dat er geen ideale plaats op deze wereld bestaat.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-09-06 19:07:46

Heren heren, zullen we 't over het leven in Frankrijk hebben en het vertrek daaruit ?

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2010-09-06 19:26:29

Heren emigranten, Frankrijk is niet goed, Nederland niet veel beter, Engeland is failliet, in Duitsland straalt het teveel, Italië te corrupt, Luxemburg te klein, Spanje te arm en hier zit ook al weinig muziek meer in;-((

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#7 Geplaatst: 2010-09-06 21:35:54

Uiteindelijk draait het toch om `le cadre de vie`en dan hoor je mij niet klagen. Politiek blijft voor mij volksverlakkerij dus spendeer ik daar niet te veel energie aan. Er zijn maar weinig echte integere politici. Ik vertoef nu in Rotjeknor en mag vernemen dat demissionaire minister Klink dus echt opstapt. Hulde maar jammer, ook al ben ik het niet altijd met hem eens.

Maar goed, het is ook heel jammer dat ''ons Bruin' voorgoed teruggaat naar zijn geboorteland. Ik mocht, ondanks de soms incoherente of misschien niet altijd 'ware' kennisgevingen, graag je berichten lezen. Ik vind het moedig van je om terug te gaan. Het zal een zeer ingewikkelde beslissing geweest zijn.

Wat mij betreft stuur je af en toe een bericht met een aardig vergelijk over ons geboorteland en ons adoptieland. Of gewoon een aardige beschouwing over Frankrijk vanuit Nederland of gewoon hoe het met je gaat, beste Erik?

Goede terugreis en houd moed.

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#8 Geplaatst: 2010-09-07 00:42:00

Ik sluit me aan bij het geschrevene van Ingrid. Echt jammer dat je het forum moet verlaten vind ik het niet, nogal wat forumleden hebben wegens jouw schrijfsels afgehaakt. Je kletste soms danig in het wilde weg, soms sloeg je de spijker via veel omhaal op de kop. Jammer vind ik het wel, dat de omstandigheden waaronder je Frankrijk verlaat, zo treurig voor jou persoonlijk zijn. Het ga je goed daar, in NL.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2010-09-07 08:22:11

Gezien de vele postings van bruintje hier met zijn oorlogservaringen met de nuts krijg ik bijna medelijden met de nuon kpn en andere nutsbedrijven in les pays bas.

Verder sluit ik me bij alles wat boven geschreven is aan.

Cees.  

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#10 Geplaatst: 2010-09-13 16:40:36

Ben het met de meeste schrijvers niet eens. Vond Bruin een heel vervelende stoorzender . Vind het jammer overigens als gezondheid iemand noopt te moeten vertrekken. Zal zijn stukjes niet missen wens hem nog een heel lang gezond leven, maar iets vriendelijker en niet zo wrokkig. je maakt het jezelf nog moeilijker dan het al is. Laatste advies: veroordeel niet iedereen die een andere mening heeft. Wordt lid van een dam/schaakclub en niet van een politieke partij.

Het ga je toch goed!

Ton

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#11 Geplaatst: 2010-09-13 20:02:55

Beste Forumleden,

Ik ben het helemaal met Ton eens.

Hier valt niets meer aan toe te voegen.

Met vriendelijke groeten,

Peter

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#12 Geplaatst: 2010-09-14 08:10:48

Lekker gevoel hè, dat natrappen

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#13 Geplaatst: 2010-09-14 09:23:24

Wat Erik betreft : we zullen hem nog gaan missen want vrije radicalen zijn onmisbaar.

In het algemeen valt me 'n veranderende toon op op dit forum.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2010-09-14 10:58:15

Ik vind deze draad niet leuk meer.

Wat er ook gedacht mag worden, het is niet goed dat hier te schrijven.

Bruintje heeft het moeilijk genoeg, en dat hij ons soms de gordijnen injoeg of niet, het blijft een forumlid, wel of niet gewaardeerd.

Ik heb geen spijt van wat ik geschreven heb, maar nu zeg ik wel ik had het niet moeten doen.

Ik zou meneer Bavelaar willen vragen de reacties of zelfs de hele draad te verwijderen, het doet geen goed aan Bruintje, noch aan het forum, het wordt een afzeikdraad.

Ik denk niet dat het forum veranderd is Peter, het forum wás veranderd.

In het begin vielen bruintjes verslagen nog wel mee, en werd hij de wind uit de zeilen genomen door Christian, Hans met het apestaartje, Rob, of anderen op dit Forum.

Hans met het apestaartje is nauwelijks nog aanwezig, Rob bijna nooit meer, andere Rob sporadisch, Christian sporadisch, en dan blijft er nog een groepje over die bruintje moe zijn maar zijn gebazel nog steeds slikken of zien als vrije radicalen.

Daarom is het forum veranderd, niet doordat er nieuwe gedachten bijkomen, maar omdat oude gedachten zijn verdwenen, en daar kunnen we toch maar éen reden voor vinden.

Overigens kan ik de medeforumbezoekers geruststellen met boodschap dat bruintjes vertrek slechts illusie is, bruintje is al zo vaak weg geweest.

Zodra bruintjes computer in herfstachtig Nederland is geïnstalleerd komt bruintje ons weer vrolijk gezelschap houden, geloof me maar.

Hopelijk dan met nieuwe “eigenaardigheden”.

Cees.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#15 Geplaatst: 2010-09-14 18:53:16

Mij is een opvallende gedaanteverandering van ons forum niet opgevallen. Wel staat vast dat een aantal forumgebruikers - tijdelijk - heeft afgehaakt wegens het ongenoegen over de niet altijd passende bijdragen van Bruin. Deze zijn verantwoordelijk geweest voor het enigszins veranderen van de toon van ons forum, dat zich gelukkig nog steeds onderscheidt in kwaliteit van enkele andere meer op babbels gerichte Frankrijkgroepen.

Ik voel het als mijn taak om te waken voor het behoud van die kwaliteit. Dat heeft er de laatste weken onder meer toe geleid dat bijdragen van Bruin en enkele anderen, zijn weggehaald. Ik vind dat niet leuk, maar ik kan niet toestaan dat een enkeling de toonzetting van een heel forum doet veranderen. Men zoeke zijn heil dan elders.

Natrappen en het reageren op natrappen zijn op dit forum volstrekt vreemde eenden in de bijt. Ik sta dat verder dan ook niet meer toe.

Wim

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#16 Geplaatst: 2010-09-15 08:24:39

@Wim:

mee eens

@Cees:

'sporadisch' aanwezig omdat ik het met andere dingen (en totaal andere fora) druk heb. Gaat weer veranderen.

@Bruin:

Sterkte.

@andere Frankrijkfora:

ik voel mijn hier meer 'thuis.

Christian v.K.

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#17 Geplaatst: 2010-09-15 17:39:12

@Bruin: sterkte.

Maar het zijn niet alleen de postings van Bruin waardoor mensen niet meer reageren denk ik zo.

Voor relatief jonge mensen die ervaring zoeken is dit forum niet het gezelligste om info op te krijgen. Veel informatie is gericht op mensen die hun oude dag in LDF willen doorbrengen. Ik lees veel maar om nog een vraag te stellen? Nee, dan zoek ik wel op internet en vraag rond in het dorp.

Het is een forum met veel oud gedienden en het lijkt erop dat de nieuwe mensen snel weer afhaken. Waarom??????????????????????????

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#18 Geplaatst: 2010-09-15 18:21:21

Nee, het zijn ook, maar niet enkel, de epistels van vrind Bruin waardoor forumgangers wellicht afhaken. Ook wij wensen Bruin alle goeds. Maar, Lief en ik hebben wel eens de indruk dat de discussies hier niet zozeer om de loutere en respectvolle, vrije uitwisseling van ideeen, gedachten, kennis, ervaringen en gevoelens gaan (dat is bijvoorbeeld typisch Engels), maar om het elkaar op voorhand defensief en offensief willen overtuigen van het eigen gelijk (typisch Nederlands). Het nadrukkelijk etaleren van zichzelf en de veronderstelde superieure eigen kennis en ervaring. Geen open debatten en/of discussies maar scherpe disputen en soms vileine polemieken. In toenemende mate ook op de personen gericht. Afwijzend. Vijandig. De messen worden al rap geslepen. Het zijn veelal gevechten. Op het scherpst van de snede. Het lijkt een kleine club oudere en ervaren forumgangers te betreffen. Nieuwskomers worden soms onheus aan de kant gezet en verdwijnen dan ook of nemen niet langer deel aan een bepaald item. Lief en ik ervaren dit als een trendmatige ontwikkeling neerwaarts. Jammer, want het zou zo goed en inspirend en uitnodigend kunnen zijn.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#19 Geplaatst: 2010-09-15 19:05:34

Huh ?

Ik word met de dag nieuwsgieriger naar wat Max' Lief vindt... Ze draagt toch geen burka ?

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#20 Geplaatst: 2010-09-15 19:14:00

Max en Lief,

Daar hebben jullie volkomen gelijk in.

In feite gaan de discussies niet over mijn persoon en al ofniet z'n sterkte- of zwakheden van pseudoniem hier dat 'Bruin' heet én ook objectief 'het te bruin' heeft gemaakt. :-)) Maar over hoe het nu verder moet met LDF. Daar maak ik zorgen over. ...

Ik praat nog steeds met diverse Fransen m/v hier of daar én (ik dring me echt niet op aan hun), maar zij die ik dan spreek maken zich ook zorgen over de kwaliteit van de democratie hier en France !!!

Het enige waarin ik perso Sarkozy als President ondersteun, is dat hij als vliegwiel werkt om miz. noodzakelijke veranderingen hier op gang te brengen. En voor de rest is alleen de Franse bevolking verantwoordelijk voor die keuzen dmv. Parlement én Senaat.

Maar geen nood hoor dit weekend ga ik over naar een flatje in Schiedam, dat al helemaal opgeknapt is door mijn lieve dochters en vrienden! 

Dan hoor ik mss. ook later van die naamloze oudjes zo hun evt. problemen hebben met de NL-staat. Ik zal hun naar vermogen bijstaan als het moet.

En terugwennen is veel minder moeilijk als je dochters je in alle opzichten ondersteunen.

Een motto: Als de (halve) leugen regeert, is een mogelijke waarheid vér te zoeken.

Groeten van,

Erik.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#21 Geplaatst: 2010-09-16 00:01:20

Erik,

  Het ga je goed daar, in Schiedam. En wat het politieke tijdverdrijf en Monsieur le Président betreft: laten we dat zo nu en dan ook maar eens met een glimlach bekijken.

Rob

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#22 Geplaatst: 2010-09-16 14:11:29

Ja Rob,

Die stralende glimlach heb ik ook na het bekijken en horen je gegeven link.

Hopenlijk heeft M. le President ook een gevoel voor humor, maar daar lijkt het vooralsnog niet op. Hoe heet dat nu ? Oost-Indisch doof zijn voor signalen uit de samenleving toch?

Ik hoop werkelijk dat de radicalisering op tijd stopt. En het is vooral beter voor LDF, waarvan ik altijd blijf houden. Dat is onuitwisbaar!

"Partir, c'est mourir un peux" en zo voel ik dat.

Veel groeten van,

Erik