Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Hebben jullie dat nou ook?

Auteur Bericht

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#0 Geplaatst: 2010-09-06 22:08:41

Beste Forumleden,

Vanavond een pittige regen- en onweersbui gehad in de Tarn et Garonne, dus viel eerst het internet uit en daarmee de telefoon.

Tevens sloeg de electriciteit tot 3 keer toe uit.

De laatste weken is ondanks het mooie weer bij mij zeker 4 keer per dag het internet uitgevallen.

Ik heb een livebox van Orange waarmee ik ook bel.

In een land waarin de 21e eeuw zich voltrekt door koperdraadjes die van boom tot boom zijn gespannen, is dit natuurlijk te verwachten.

In de meeste landen in Afrika waar ik heb gezeten was het een stuk beter.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Met vriendelijke groeten,

Peter

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#1 Geplaatst: 2010-09-06 22:27:55

Peter,

Mijn opmerking gaat waarschijnlijk weinig toevoegen, maar het is vooral om het plaatje compleet te maken: nou nee, het is hier allemaal stabiel, en als de stroom één keer per jaar uitvalt is het veel. 't Kan altijd een keer gebeuren. Nou zijn de buien hier (Ille-et-Vilaine) waarschijnlijk wat minder heftig dan bij jullie in het zuiden... en ik woon in een wat grotere gemeente in een wijk met de draadjes onder de grond, op 'n kilometer of 20 van een grote stad. Dus neuh, best wel goed, en ik heb 'dat' dus niet.

Veel groeten uit Bretagne, Jeroen

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#2 Geplaatst: 2010-09-06 23:05:47

Beste Peter,

Op dit moment dalen hier in dept. 30 de regen- en onweersbuien die jij al gehad hebt met veel geweld neer.

Zojuist viel de sateliet uit, maar trots zeg ik tegen mijn echtgenote dat we vwb de TV moeten overschakelen  naar de livebox. Geen enkel probleem de afgelopen 3 jaar.

Vwb de telefoon ben ik ten onrechte altijd wat huiverig geweest , reden waarom ik naast de livebox France Telecom heb aangehouden. Zoals gezegd ten onrechte want ook met de telefoon hebben wij geen probleem.

Met electra 2 keer per jaar last, gedurende gemiddeld 1 uur.

Groet,

je Annex1 vriend

theo

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#3 Geplaatst: 2010-09-07 09:50:07

Wij hebben sinds een week nieuwe stroomdraden, beter gezegd een nieuwe kabel ipv de vier kabels zonder isolatie en zowaar: voor het eerst geen dippen in de spanning en geen uitgevallen stroom tijdens het onweer, dat hier vanaf gisteravond vrijwel doorlopend rommelt.

Over de livebox is al veel geschreven, wellicht is de mogelijke snelheid lager dan de ingestelde; naar beneden laten bijstellen en eea wordt veel stabieler.

Ik begrijp dat de storingen overigens maar even hebben geduurd, want al om 22.00 had je weer contact...

Voor echte noodgevallen heb ik een agregaat klaar staan.

Tenslotte is de charme van het franse platteland ook niet deels de aanwezigheid van alle palen, draden etc en het steeds weer voorijden van blauwe EDF\ERDF auto's?

JP 

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#4 Geplaatst: 2010-09-09 23:11:21

Beste Peter, ja dat hebben wij ook .....

Wees blij dat de stroom even uitvalt, de reden is dat bij hoge inductiestromen de transfo's even vrij worden geschakeld om blijvende schade te voorkomen waardoor er een paar minuten later meestal weer stroom is.

Twee jaar geleden lukte het hier niet meer, de bliksem sloeg in het wegdek er vlak voor, gevolg: stinkend maanlandschap en drie weken lang een 100kW aggregaat van de EDF die trouwens pas na drie dagen arriveerde. Gelukkig kaarsen en lampolie in voorraad en nog steeds een ouderwetse telefoon met een draadje erbij, die tegenwoordige ozo handige draadloze telefoons doen het n.l. ook niet zonder jus.

We hebben uiteraard ook een groupe voor de koelkast/vriezer/broodbakmachine en andere comfortverhiogende apparaten maar die hoeft dan maar om de vijf uur aan.

Kaarsen en olielampen hebben inderdaad charme, dat van die blauwe auto's valt er bij mij niet echt zo onder.

Groeten, Robert.