Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sarkozy en de viool van de zigeuner.

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-09-09 14:56:45

Een land wat zelf amper zijn broek omhoog kan houden en het al eeuwen niet schijnt te lukken om een fatsoenlijke regering te vormen, moet zo nodig bij monde van de oude garde commentaar leveren op het harde optreden van Sarkozy tegen de roma’s.

In Nederland wordt ook al gemurmeld en men vergeet voor heel even hun eigen woonwagen kampen die kriskras door het land trokken en werkelijk schijt hebben aan alles wat een burger als normaal ervaart, zoals schoonmaken, afval naar de vuilstort brengen, betalen voor hetgeen je meeneemt, en de overheid haar deel schenken waar zij naar vragen.

Het is niet voor het eerst dat men de met enorme keien afgebakende inritten hier negeert en er gewoon naast een gat in de heining knippen waarna de menigte hun enorme caravans parkeren.

Op de parkeerplaats van Carrefour stond vorig jaar een kamp van wel veertig wagens, en als je de auto parkeerde was na het boodschappen doen je radio weg inclus een ruit aan duizend stukjes, daders onbekend.

Drie dagen later wist de GIGN de parkeerplaats te ontruimen en bleef er voor ons niets anders over dan een paar ton smerig afval her en der verspreid.

Beste lezer, als de bewuste woonwagenbewoner zich zou gedragen zou Sarkozy niet zo hoeven handelen.

Ik lees nergens om welke groep het gaat van de roma’s, want duidelijk mag wezen dat niet alle Roma’s rotzooi schoppen.

De Sintis bijvoorbeeld zijn een muziekanten stam die zich niet roma willen noemen, ik heb ooit met Jozef Rosenberg gesproken en die waarschuwde ons zich niet met de andere roma’s in te laten.

Wijlen Jozef Rosenberg is een broer (?) van de Rosenberg trio muziekanten en deze familie trok jaarlijks vanuit het zuiden naar Maarsen waar er een of andere traditioneel zigeunerfeest was.

Men kwam met de woonwagens door paarden getrokken het pontje over, en bleven dan een paar dagen staan voor rust voor de dieren, waarbij muziek gespeeld werd voor de dorpelingen en “dominee” Jozef de mensen bemoedigende woorden toesprak.

Zijn kleinzoon Daniel Rosenberg is nog steeds een vriend(je) van mij ondanks dat we elkaar al tien jaar niet meer hebben gezien, maar we schrijven elkaar door de post bij de drogist in het dorp te droppen, en als Daniel dan langs komt in augustus geeft de drogist hem mijn brief, en ik krijg er een van hem.

Ik leerde Daniel kennen doordat zijn wagen het paard opduwde terwijl het de dijk afreed en in de sloot terecht kwam, waarna ik met een dikke 4x4 de wagen uit de sloot trok en daarna met een paardentrailer (geen hond die ons helpen wilde, schande!) met het paard naar de dierenarts van mijn zwager ben gereden.

Het paard mocht niet meer voor de wagen, en toen de plaatselijke veehandelaar een som geld voor de mooie merrie wilde neertellen omdat het afgekeurd was (ja toen wilde men wel kijken naar zigeuners) zeiden ze dat ze dat niet konden doen, het paard was ziek en je verkoopt geen ziek paard voor een gezond paard, en dominee Jozef knikte voldaan naar zijn “familie” .

Ik heb die nacht en de daarop volgende dag de schamel gerepareerd samen met mijn broer en Daniel.

Het was Daniels eerste reis met zijn eigengebouwde wagen, en hij heeft hem nog steeds.

Dit zijn nomaden, ze leven respectvol en willen net zoveel respect terug.

De “andere” roma’s verpesten het ook voor hen want die nemen het allemaal niet zo nauw.

Ik sta tot nu toe achter de daden van onze president.

Cees.

avatar#3597
Herman
Berichten: 12
Reacties: 75

#1 Geplaatst: 2010-09-09 16:12:38

Een heel verhaal Cees, maar feitelijk geef je daarin al aan dat het nooit goed is om te generaliseren, immers de ene Roma is de andere niet. Nu valt uit de berichtgeving over de acties van Sarkozy niet goed op te maken of hij selectief tewerk gaat, maar hij heeft tenminste de schijn tegen.

Kortom: criminaliteit aanpakken en desnoods criminelen van elders uitzetten, prima. Maar mensen uitzetten omdat ze tot een bepaalde bevolkingsgroep (of ras, of geloof of sexuele geaardheid of ......) behoren is verwerpelijk en dient afgekeurd te worden!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2010-09-09 16:22:17

Nee Cees,

Geen hele bevolkingsgroepen verketteren omdat een deel het verpest voor de rest. Sarkozy wil weer eens flink zijn en zijn daadkracht laten zien. Roms zijn een makkelijk doelwit. Geen organisatie, geen achterban, weinig gewelddadig. Maar niet effectief, ze zijn binnen de kortste tijd weer terug. Omdat ze in het Roemenië en Bulgarije nog slechter hebben. Logisch in een EU met open grenzen.

Jan met de Pet houdt die zigeuners ook niet uit elkaar. Die verkettert dus braaf mee. Wie volgen? We hebben het al zo vaak gezien in de geschiedenis en nu nog.

Waar onaangepast of crimineel gedrag voorkomt, moet gehandhaafd worden. De situatie die jij schetst is inderdaad onacceptabel. Dus niet blijven wachten in een auto met drie bibberende gendarmes maar gelijk optreden.

Niet expliciet richten op bepaalde groepen of culturen. Wel op gedrag.

Bij ons in de buurt, in Gien, is elk jaar een religieuze doopbijeenkomst van 40.000 protestantse zigeuners. De bevolking verdubbelt dan. Zaken die jij beschrijft komen dan ook voor, overigens niet in zo sterke mate.

Gendarmes prominent aanwezig maar hebben eigenlijk niet veel te doen. Dus gaan ze maar flink wat controleren op papieren, gordels  en niet stoppen voor een stopstreep. Zigeuners houden ze niet aan, ook al zitten ze met man, vrouw en 6 kinderen zonder gordels voorin de cabine van hun camionnettes. Waarom niet? Omdat ze het niet durven en de bekeuring toch niet betaald wordt.

In die dagen hebben we meer last van de flics dan van de zigeuners.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-09-09 17:35:32

Het generaliseren waar jij het over hebt Herman is juist wat wij doen, diegene die nu niets anders doen dan sarkozy nawijzen.

Nee, het is geen bevolkingsgroep die hij uitzet, dat maken jullie (media) ervan.

Sarkozy ontruimt kampementen die illegaal opgezet zijn door zigeuners uit de voormalige Oostbloklanden zoals Roemenie en Bulgarije.

Ga even kijken in Roemenie, weet je hoe blij ze zijn dat die lui ons nu lastig vallen ? héél blij, want eindelijk kunnen die keutelboeren eens rustig slapen zonder dat de stallen leeg geroofd worden.

Het zijn niet alle zigeuners die sarko uitzet (zo wel willen weten welke groep van de roma’s) maar hij zet diegene uit die zich in eerste instantie niet gedragen en illegaal verblijven.

Hier hebben ze ook een kamp ontruimd, drie weken geleden.

Een sportpark met trimbos, wandelaars in overvloed, dus een enorme parkeerplaats.

Hele auto’s werden gestolen, terwijl de bravo sporters aan hun biceps werkten, en toen ze het kamp ontruimde vonden ze de gestripte vierwielers weer terug.

Moet je dit dan toelaten ? moet je dan zeggen, “weet je wat, we gaan jullie opvoeden!, en dan mag je overal gaan staan waar je maar wilt”

In driebergen was het zo’n bende dat ze de schietgrage familie d’r uit gooide, met een dikke zes ton om in utrecht opnieuw te beginnen, op een legaal kamp.

Haha, nog geen twee dagen later was de gemeente driebergen zes ton armer en drie families rijker.

Nee, laat maar komen die lui, zie je ze al staan langs de weg ? Motorkap open want ze hebben pech, en als je meneer helpt steelt dochterlief je dashboardkastje leeg.

Weet je wat steven, open jouw tuin voor ze, reuze gezellig, haha.

Als je niet hard optreed tegen deze lui heb je straks juist de leuke traditionele zigeuners weggehoond die nu het slachtoffer worden van de verkeerde roma’s.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2010-09-09 18:58:04

Voilà Steven,

Ik heb werkelijk niets aan je posting toe te voegen, behalve dat Cees hier zich verslikt over zigeuners en joden.

Zijn "we" al even vergeten, wat het betekende tijdens het Nazi-regime, wàt de term exterminatie betekende ?

En dan moet die Sarkozy ons de les lezen?

"Walking like a gipsy" is op zigeuners van toepassing, maar werden également uitgeroeid tijdens dat Nazi-regime. Hun aantal is numeriek gesproken veruit veel minder dan joden!

Nee hoor, ik doe hier helemaal niet meer aan goedkope polemieken en zeker niet zondebokken te zoeken over alles wat slecht gaat in Frankrijk.

De Franse bevolking moet in evenwicht komen met z'n eigen gigantische tekorten. Ik ben -hoewel nog steeds inwoner-, nog steeds niet verantwoordelijk voor alle 'verkeerde' keuzes die dat volk gemaakt heeft in't verleden.

Ik ben echter wél al 11 jaar de "cashcow" door mijn bestedingen hier en dus ook wel solidair met LDF.

Erik, simplement.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2010-09-10 08:44:33

“behalve dat Cees hier zich verslikt over zigeuners en joden.”

Ik wordt kotsmisselijk van dit soort stomme uitspraken over de vergelijking van ons te pas en te onpas wanneer men het niet zint.

Wij wáren geen criminelen Bruin, die de mensen hun goederen beroofden, wij wáren geen schooiers die de mensen misleiden door langs de weg met de motorkap open staan en dan te beroven, wij trokken niet in illegale kampen en lieten onze bagger niet liggen voor de belastingbetaler.

Wij werkten, wij betaalden belasting, later zelfs meer dan de medeburger, wij betaalde huur, later zelfs veel meer dan de medeburger, wij werkten voor ons loon, wij deden de medemens geen mens kwaad, nee we hielpen ze zelfs vaak.

Lees even het boek “haar naam was Sara” dan begrijp je misschien waarom ik zo kotsmisselijk wordt van dit soort uitspraken.

Toen Lubbers vroeger aankwam met het idee de criminele buitenlanders in kampementen te heropvoeden (opsluiten), riep iedereen dat het een goed idee was, het kwam er echter nooit.

Toen andere ministers met ideeën kwamen om overlast makende immigranten te bestraffen zelfs met uitzetten toe, riep iedereen dat het een goed idee was, het kwam er echter nooit van.

Nu zit je met stadsdelen zoals Gouda, Ede, en de vele andere steden waar de politie niet eens de straat meer op durft, en de overheid slaapt, en de burger is banger en banger.

Wist je dat Frankrijk bijna wekelijks haatzaaiende medeburgers uitzet waar meneer wilders naar streeft ? niemand die het weet, niemand die er iets van zegt.

Wilder is gekozen omdat de burger het zat is, ze willen nu eindelijk actie zien.

Verkeerd ? nee, het is niet verkeerd, dat roepen jullie watjes, de theedrinkers van Amsterdam, maar het is niet zo.

Als jij Bruin, Steven, illegaal in us aankomt, of een andere land, en je gedraagt je zoals de roma’s dan wordt je er ook uitgekeild, doodnormaal.

Als we werkelijk mensen willen helpen die om nood bij ons aankloppen dan zullen we onderscheid moeten maken tussen nood en criminele lust.

Er wonen ongeveer 7 miljoen zigeuners in europa (voor de Oostbloklanden) en men schat dat het aantal in Frankrijk op ongeveer 1 tot 1.5 miljoen is.

Het werkelijke probleem waar onze president nu aan werkt zijn de zigeuners die na de openstelling van de grenzen van de voormalige Oostbloklanden ons land in komen om te roven en te plunderen.

Overigens is er niets nieuws onder de zon hoor, al in 2004 deed een zigeunergroep aangiften tegen de justitie in Arnhem omdat men zou discrimineren, maar de rechter vond dat er geen verschil zat tussen criminele Marokkanen, of criminele voetbalsupporters, en de zigeuners.

Discriminatie is als je een bevolkingsgroep zonder aanwijzingen veroordeeld, zoals Herman beschrijft, en daar ben ik tegen.

Misdragende vakantievierende hollanders op een camping in Nice worden ook het land uit gezet, niet omdat ze Hollander zijn maar omdat men zich misdraagt.

Shana Tova

Cees.

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#6 Geplaatst: 2010-09-10 10:00:29

Tegen criminele zigeuners zijn is correct, maar dan tegen alle criminelen hetzelfde ook de witte boord criminelen. De Belgische kerk heeft ook een schandaal met pedofielen, doen ook verkeerde zaken, maar hun moet men vergiffenis schenken, eigenlijk moeten die zoals ieder die fout doet in een klein celletje gaan zitten. En niet alleen de "zigeuners". Stop met veralgemenen.

Groetjes.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2010-09-10 10:52:52

Ja etienne,

Ik ben het volkomen met je eens. Full stop op dit soort discussies omdat het er allleen maar toe leidt dat er nog grotere scheiding van geesten ontstaat en uiteindelijk tot oorlog!

Er bestaan geen zigeuners of joden meer in Europa van vandaag. Er bestaan alleen mensen NU, die recht hebben tot reizen, zich te vestigen overal in Europa al sinds medio 1999.

Maar ze moeten wél overal een legale bewijsbare inkomstenbron hebben!

Niets meer of minder dus.

De zigeuners maken daar ten dele een uitzondering op, want voor hun werd overeenkomstig al bij de stichting van toenmalige EEG verzekerd dat die vrij mochten rondtrekken. Waarschijnlijk door geleden ellende door WO II.

Uitzetting volgt na gebleken crimineel gedrag en vind ik ook hier heel normaal, maar moet wél door een onafhankelijke Rechter beoordeeld worden.

En daar schort het nu precies aan in F. met Sarko aan het hoofd. De uitzettingen zijn gisteren door de EU-commissie ILLEGAAL verklaard en Frankrijk wordt opgeroepen om minimaal aan de Europese Regelgeving terzake te voldoen.

Erik, plus simplement.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-09-10 17:52:22

De Europese Unie is zo lek als een mandje.

De rechter in Frankrijk is sarkozy, hij bepaald wat er gebeurt in zijn land.

Niemand, noch Smit-kroes, nog een buitenlander die denkt recht van spreken te hebben omdat “men” zich in de Europese Unie bevind heeft recht van spreken als het om landsbelangen gaat.

De veiligheid van de burgers gaat voorop, dat geld voor de uitzetting van al die papierlozen van mevrouw verdonk (was ook tegen de regels van de eu zei men toen) net zoals de regels van sarkozy nu.

Inderdaad hebben de zigeuners vrij reizen, en dat heeft niets met de tweede wereldoorlog te maken, het heeft er mee te maken dat zigeuners een nomadenvolk is en daarom heeft men hen beloofd vrije doorgang te bieden, met de klemtoon op doorgang. (behalve Japan geloof ik, die weigert zigeuners iedere toegang)

Dat is wat anders dan kampementen hier opzetten en de boel leegroven Bruin.

Doorgang is vanuit het ene land naar het andere trekken binnen een bepaald tijdsbestek, of dit nu een week is of een jaar.

Sarkozy is het zat dat zwakke gedoog gedoe, en de hollanders zijn het ook beu gezien de enorme winst op mozart.

Niets vreemds aan, als je het spel wilt spelen moet je je aan de regels houden, en sommige mensen hebben daar noch de intense aan noch de behoefte voor.

Moeten we dan zeggen, “ach, voor jouw dan maar niet”?

Sarkozy heeft al genoeg ellende in de voorsteden, en ik ben het met jullie eens, vrienden maken doet hij niet, maar is dat de noodzaak ?

Als ik met de knip ga strooien maak ik vrienden, als ik m’n buren toelaat tot diep in de nacht herrie te schoppen houd ik ze te vriend, als ik ze hun auto bij mij voor de deur uren laat draaien zonder dat er iemand inzit maak ik vrienden, en als ik er wat van zeg hebben ze een hekel aan me.

Moet ik me kapot laten maken opdat hun maar kunnen doen waar ze zin in hebben ?

Dacht het niet.

Ik zeg niet dat Sarkozy’s aanpak de beste is, maar de aanpak van voorheen was dat ook niet, alleen is het wel zo dat er wát moet gebeuren, anders zijn straks ook jullie en ik aan de beurt om er uit geknikkerd te worden.

We zijn tenslotte ook vreemdelingen, allochtonen, en we mogen niet over een kam scheren, toch ?

Met al mijn geld wat ik maandelijks aan de overheid af moet staan, al mijn personeel dat ik keurig betaal, al mijn lasten die prachtig worden geïnd, een klein groepje kan het maar mooi verpesten en ben ik de L…

Overigens, ik benadruk wederom dat we het hebben over de groep criminele woonwagenbewoners (zigeuners) dus er wordt helemaal niet gegeneraliseerd.

Er zijn honderden kampen waar keurig omgegaan wordt met de regels, hier is zelfs een kamp waar je allerhande handarbeiders kunt vinden, en iedereen kan er mee door de bocht en koopt er zelfs hun rieten boodschappenmanden, tafelkleden, en de muziekanten spelen op straat en in restaurants.

Er is een, nieuw kamp gebouwd in La Rochelle waar wasgelegenheden zijn, en daar staan er heel wat en niemand heeft last van ze.

De uitzetting betreft alleen maar de overlastbezorgers, dezelfde die Nederland er ook uit gooit, alleen dan naar een ander land.

De media blaast de boel mooi op en U stinkt er in.

Cees.

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#9 Geplaatst: 2010-09-10 19:33:25

Ik heb de lap van Erik niet gelezen, maar wel die van Cees. Daarin vergeet hij een belangrijk ding: zigeuners zijn Roemenen, en dus 'onderdanen' van de EU en op basis van de EU regels - het verdrag van Maastricht - hebben alle EU onderdanen het recht zich in ieder land te vestigen.

De weg van Sarkozy is een heilloze weg, evenals de weg die Wilders voorstaat: na een veroordeling terug naar het moederland (met mitsen en tenzij's). Dat is domweg tegen de EU regels en zal dus verboden moeten worden wil Europa niet terugvallen in een soort Rusland na de glasnost. Als Sarkozy gelijk denkt te hebben, dan zal hij moeten bepleiten dat de regels moeten worden aangescherpt.

Hij zal daarin niet zoveel tegenstand hoeven overwinnen.

Ik ben daar zelf op korte termijn een voorstander van, maar ik weet niet of het de goede weg is. De kans is bijvoorbeeld groot, dat een deel van de Nederlandse immigranten de norm ook niet haalt.

De argumenten van Cees zijn overigens nagenoeg gelijk aan de argumenten van Wilders., die niet tegen de Islam is, maar tegen de uitspattingen van de moslims. Wie is dat niet (de theedrinkende links-intellectuelen buiten beschouwing gelaten)?

Selamat hari Idul Fitr (of we:l Fijn Suikerfeest dit weekend)

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2010-09-10 20:50:07

Grappig JSP,

Dat je mij verwart met Martinicees. De lap tekst is van hem en niet van mij dus.

Daarin neemt hij "Bruin" weer eens duidelijk op de korrel.

Maar weet je wàt, ik ben dit forum ook behoorlijk zat geworden. Dat geldt overigens niet voor iedereen die hier schriijft.... ik heb genoeg aan mijn eigen medische problemen en de terugkeer naar NL volgende week.

Het voelt echter wél, alsof ik door een broer een dolksteek krijg toegediend.

Ik ga nu maar helemaal zwijgen, is immers goud toch?

Erik.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#11 Geplaatst: 2010-09-10 22:35:59

' Plus simplement'  Erik, laat je niet uit het veld slaan. Mijn advies is om wespennesten zoals dit soort discussies, te vermijden. Het is verspilling van kostbare energie. Die kun je wel beter gebruiken. Groet van Prinses.

avatar#8272
JSP
Berichten: 0
Reacties: 11

#12 Geplaatst: 2010-09-11 09:47:03

@Bruin: je leest verkeerd. Ik zeg dat deze reactie NIET betrekking heeft op jouw reactie, maar op die van Cees. Hij maakt namelijk een foute inschatting. Jouw vorige reactie was mij te lang en onduidelijk om te lezen en dus op in te gaan. Ik heb jouw 5 jaar geleden als eens gemaild om de weg der wijzen te volgen en je te onthouden van ingewikkelde situaties op deze plek.

Ik heb al die jaren de Nederlanders, die ik tegenkwam in Frankrijk ervaren als merkwaardig. En dat vind ik nu nog. Ik heb afgelopen zomer met vrienden een rondje Spanje gemaakt en veel buitennederlanders ontmoet, ze waren allemaal erg hartelijk en lief, maar ze waren wel achtergebleven m.b.t de ontwikkelingen in het oude moederland. Ze hebben naar mijn gevoel nauwelijks recht van spreken. Net zoals hier op deze site de idiote gewoonte om Wilders Mozart te noemen. Ik kan geen instrument bedenken waar wilders op speelt.

Ik schreef in mijn eerste reactie, Bruin stel je open en wees wat minder wrokkig, en je zult Nederland als een weldaad ervaren, mits je ver weg kan blijven van politiek.

Wat je zult merken, dat je in Nederland veel mondiger bent, ook het ziekenhuis zal een verademing zijn. Dat was het althans voor mij.

@Prinsesje, dat je discussies moet mijden om vredig op deze site te kunnen voorkomen, vindt ik al een teken aan de wand. Dit bevestigt mijn mening.

Jij kunt je geen beeld vormen waarschijnlijk, van de goede bezoekers van deze site, die zijn weggejaagd door openlijk verbaal geweld door leden van dit forum. Niet  door Bruin, want zijn lappen tekst kun je gewoon overslaan, maar door de venijnigheid bij anderen. Ik ben blij, dat ik geen van de forumleden in mijn vriendenkring heb..

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2010-09-11 09:55:51

“Daarin neemt hij "Bruin" weer eens duidelijk op de korrel.”

Pardon ?

Verklaar U nader.

Als het U niet zint gaat U kiften en roepen dat U het zat bent, en hier weggaat.

Weken of maanden later komt U terug en begint zoals altijd opnieuw.

Bruintje, dit is de bavards, een kroeg, we discuteren, jij zegt dit, ik zeg dat, weer een andere zegt zus.

Als je niet wilt dat je “verliest” moet je weg blijven uit zo’n discussie, want je bent op gelijk uit, en dat is een discussie niet.

Weggaan omdat een persoon je niet ligt is flauw en de weg met de minste weerstand.

Ben ik niet gewend van “geleerden”.

Het is zeker niet mijn bedoeling bruin hier weg te jagen, maar ik hoef ook niet als een jaknikker met je mee te lopen, want in deze discussie ben ik het niet met je eens.

Cees.

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#14 Geplaatst: 2010-09-11 12:04:04

Lief heeft een fijne neus en laat derhalve vragen of ze hier even een raampje zal openzetten, opdat gaandeweg die toch ietwat zurig optrekkende, vileine lucht eruit kan? Of de artiestenuitgang opengooien? Is wellicht die ogenschijnlijk oude, vaste vloerbedekking aan vervanging toe? Beetje muf en stoffig? Ze blieft namelijk best nog wel een puntje mooie, droge witte wijn. Geen zure. Evenmin zoete. Datzelfde geldt voor goede discussies. Onder vrinden. In een inviterende kroeg.

Max en Lief

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#15 Geplaatst: 2010-09-11 14:05:02

Hardstikke interessant deze discussie waar ik mij inhoudelijk niet in meng. Ben niet altijd gecharmeerd van Martinicees. Maar in dit geval kan ik er geen speld tussen krijgen, en prijs zijn realiteitszin. Bruins proza slaan wij sinds een jaar standaard over, en de quasi semi-literaire onzinstukjes van M&L hangen natuurlijk iedereen de keel uit. Waarschijnlijk lacht hij om zich zelf het meest.  Zoals eerder uit mijn oprechte liberale hart gegrepen "En avant Sarko" (Overigens met veel zaken oneens maar niet in deze!)

ton

avatar#8325
Ayoub-le-retour
Berichten: 0
Reacties: 8

#16 Geplaatst: 2010-09-14 21:33:47

Coucou tout le monde :) Vous m'avez manqués :p

Effectivement, toutes ces expulsions massives et inhumaines reflètent une image négative de la France sur la scène internationale.

Suite à toutes les critiques qui ont fusé à son égard, la France a été remise à l'ordre par la Commission Européenne qui a durement haussé le ton et entend sérieusement mettre en place des sanctions. Et c'est une bonne chose. Espérons que ces santions seront appliquées en bonne et due forme. Non mais oh :)

Mais je dois personnellement avouer que, depuis tout ce brouhaha envers la communauté des Roms, on en a presque oublié une certaine catégorie de la population, communément utilisée comme bouc-émissaire, cause de "presque" tous les maux de la société. Communauté que je ne nommerai pas. Allez, un indice : ça nous permet de souffler un peu :)

Comme on dit si bien, le malheur des uns fait le bonheur des autres [ à prendre au second degré bien sûr :) ]

Il y a quelque chose qui cloche au pays des Droits de l'Homme. 

Qu'es-tu devenue, ô toi, ma Douce France?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#17 Geplaatst: 2010-09-15 00:52:48

Wel grappig zo'n Frans bericht. In het Nederlands is het hier te lezen.

Wim

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#18 Geplaatst: 2010-09-15 02:21:59

Op veel nederlandse website's veel verontwaardiging over het uitzetten van Roma's vanuit Frankrijk naar Roemenie en Bulgarije. Als ik door het franse land rij dan zie ik heel regelmatig deze kampementen.  Grote bergen vuil sieren deze plaatsen. Ik kan me voorstellen dat de lokale bestuurders hier niet blij mee zijn en proberen deze illegale campings op te ruimen. Men roept dat er vrij verkeer is binnen de CE van goederen en personen. Maar als ik het goed heb dan mag je in Frankrijk 3 maanden verblijven als toerist en heb je geen middelen van bestaan dan mag je, na deze periode, de grens overgezet worden. In het algemeen voldoen deze Roma's niet aan dit critirium, dus wat is er fout aan het uitzetten van deze mensen...

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2010-09-15 09:06:28

Harry, er is niets mis mee, alleen zul je altijd mensen kunnen vinden die door schuldgevoel of angsten dit soort zaken niet meer bij naam durven noemen.

In nl hebben ze enorme overlast van jonge kmarokanen die het leuk vinden ons in elkaar te rammen, (2009 met 50% gestegen) maar we mogen er niets van zeggen, anders discrimineer je.

Ik denk dat sarkozy bezig is met een beleid waar we niet onderuit kunnen, en wat slechts het begin is van de opruimingen in europa.

Niet dat het leuk is, ik verafschuw als J het woord opruimingen, maar soms wel noodzaak, ik heb dat al in een eerdere reactie beschreven; het is niet meer dan billik dat je financieel draagkrachtig bent om te kunnen overleven in het gastland, zo  niet retour, is in de meeste landen van de wereld doodgewoon.

Wie er mee begonnen is weet ik niet maar een vluchteling is tegenwoordig heilig, er gaan miljarden om in ontwikkelingswerk, en er komt geen dubbeltje aan in de arme gebieden, en goederen liggen weg te rotten in de havens van Rotterdam, Le Havre, en Marseille.

Gelden die naar buitenlandse overheden gaan worden door de bananenrepublieken gebruikt om dure auto’s te kopen en feestjes te geven, (40miljoen aan gaza zitten in het huis en jaguars van arafat en zijn vrienden) en er komt geen cent aan bij de arme sloeber in de straat.

Een vriend van mij heeft gewerkt voor een maatschappij waar jullie allemaal zo trots op zijn, op een locatie in Etiopie.

De verantwoordelijke aldaar woonde in een huis met afrastering, tientallen moordlustige honden om de zwarten op afstand te houden, zwembad van het formaat Olympisch bad, en ophitsende feestjes, terwijl de menigte buiten doodviel van dorst en honger.

Zolang we deze idioterie laten voortbestaan (vriendje is ontslagen omdat hij er wat van zei) zullen we nooit serieus genomen worden door de mensen, en zullen ze net als ieder ander in de wereld niet schromen de boel te flessen, dat doen we tenslotte allemaal.

Het hoofddoekjesverbod is de eerste zege die sarko heeft gehaald, en geloof mij, deze hoofdoekjes en zigeuners zijn slechts het begin van het behoud van europa.

We kunnen niet doorgaan met sinterklaas spelen terwijl ze ons beroven van vrijheden en goederen, dat is toch logisch.

Christenen worden in marokko gevangengezet om hun geloof, en wij krijgen een grote bek als we verbieden een moskee te bouwen, wat zeg ik, je krijgt al een grote bek als je ze geen subsidie geeft.

Jongens, wordt toch eens wakker zeg.

Nogmaals stel ik duidelijk dat het gaat om enkele kampementen van illegaal in Frankrijk verblijvende zigeuners, dus niet alle zigeuners zoals de media ons blijft vertellen.

Een illegale buitenlander moet er uit, en een buitenlander die hier al zolang woont en zelfs de kinderen hier heeft gekregen kun je tegen goed fatsoen laten blijven waar ze zijn.

Zo krom is nu de wereld, ze beschermen de bandieten en een familie aboudoah laten ze terug gaan terwijl de kinderen Nederlands zijn.

Ronduit te gek voor woorden.

Het zal me niet verbazen als sarkozy dit als wijze van test doet omdat het in roemenie nog niet zo slecht is, en als de eu het slikt gaat hij verder met andere ongewenste vreemdelingen.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#20 Geplaatst: 2010-09-15 10:53:19

In Augustus naar Amsterdam geweest voor 3 dagen. Veel in de binnenstad, op de fiets. Ik heb er lang gewoond en ben erg veel gewend maar wat mij betreft veel te veel asociaal/agressief gedrag op straat: scooters die snijden want leuk, automobilist die toerist van de sokken reed en die solliciteerde naar vechtpartij volgens de automobilist, groepjes die gewoon midden op de rijweg in Amsterdam-West uit de auto's stappen en zeker 20 minuten wat gaan kletsen terwijl er geen auto meer door kan maar niemand iets durft te zeggen en blijven lijdzaam staan wachten.

En allemaal jonge allochtonen. En zo gaat het de hele dag door zag ik.

Van mij hoef je ze niet het land uit te zetten, maar politie en overheid moeten er natuurlijk wel tegen optreden. Maar die politie was in geen velden of wegen te bekennen. En dus komen ze ze in toekomst pas tegen als zware georganiseerde misdaad, die drempel is laag want alles kan en mag maar tegenwoordig als je agressief bent. Tja, op die manier maak je het Sheriff Wilders wel heel makkelijk.

Frankrijk heeft jarenlang niet tegen een bepaalde groep criminele zigeuners/kampers/etc. durven optreden, en dan wordt het op een gegeven moment te gortig, gaan Frankrijk radiaal optreden, en dan kijkt de EU tegenwoordig kritisch over je schouder mee.

En dan zet je hele groepen mensen uit, die gewoon weer kunnen terugkeren. Nog steeds geen zinnig beleid dus. Het lijkt me dat NL en FR eens wat beter zouden moeten nadenken over wat nodig is en wel werkt, en dan met effectief en stevig beleid weer terug naar wat wel acceptabel is.

avatar#8325
Ayoub-le-retour
Berichten: 0
Reacties: 8

#21 Geplaatst: 2010-09-15 14:30:07

hou niet van censuur

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#22 Geplaatst: 2010-09-16 02:59:07

Bienvenu, Ayoub,

De retour alors?

Aangezien je het Nederlands zeer goed beheerst, stel ik voor verder je in deze prachtige "maladie de la gorge" uit te drukken.

Steven

avatar#8325
Ayoub-le-retour
Berichten: 0
Reacties: 8

#23 Geplaatst: 2010-09-16 15:22:45

hou niet van censuur.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#24 Geplaatst: 2010-09-16 18:35:54

Ayoub,

Zolang we nog geen audio-visuele ondersteuning hebben hier op het forum kun je die bovenmenselijke inspanning om Nederlands te spreken gerust bij de goede voornemens voor volgend jaar parkeren, en je beperken tot schrijven, met het woordenboek ernaast, of een internetvertaalhulpje. Maar die lijken me beide ovebodig, omdat het schrijven Ayoub-le-premier bijzonder goed af ging. Vorig jaar tenminste zag ik daar nog een aardig voorbeeld van staan.

Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#25 Geplaatst: 2010-09-16 19:27:19

Het was even leuk, een berichtje in het Frans, maar het kan uiteraard geen gewoonte worden. We spreken af voortaan alleen nog in het Nederlands te communiceren.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#26 Geplaatst: 2010-09-21 12:37:08

ahum......

Ik vind hier trouwens iets over de familie waar ik eerder over schreef.

Dit zijn dus geheel andere mensen dan diegene die frankrijk uitzet.

                       jimmy

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#27 Geplaatst: 2010-09-21 14:15:52

Nogmaals Cees 100% met jou eens. Als ik het had geschreven  in ieder geval van dezelfde strekking, had ik er weer een paar rond mijn oren gehad. Jij hebt iets meer gezag op dit forum dus vooral bravo. (ben ook fan van die muzikanten).

Ton

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2010-09-25 08:45:59

oh oh oh die stoute sarkozy, die zullen wij, europarlemantariers, eens stevig aanpakken.

hihi.

Cees.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#29 Geplaatst: 2010-09-25 15:25:39

100.000 perRoma-gezin?

Ik vraag tien miljoen en dan ga ik weg uit welk land dan ook ;-)). En ik heb niet zoals de meerderheid van de Roma een strafblad.

Christian geen zigeuner

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#30 Geplaatst: 2010-09-26 00:30:23

Ja, ja Christian, grijns ;-)

Ik ben nu gedeeltelijk verhuisd naar NL terug, heb hier evenmin een strafblad of in LDF of elders.

Feit blijft echter wel dat zigeuners - dus trekkers overal in Europa - nergens geliefd waren of zijn! Dat was ook al zo ver vóór de 2 wereldoorlogen hoor.

En toen ik opgroeide als jongetje in Holten, werd er door de dorpelingen daar na 1945 al ernstig gewaarschuwd tegen die zigeuners en hun vaak illegale kampementen daar. Het enige waar ze goed in schenen te zijn was scharen en messen slijpen en verder rollen van dik gevulde portemonees. ;-)

Verder is het diverse malen voorgekomen, dat hun woonwagens 'spontaan' in de brand vlogen en dan draaide de gemeente op voor de kosten om hen van een nieuwe sleurhut te voorzien, waar ze dan al of niet illegaal verbleven. Later heeft NL wel officiële woonwagenkampen ingericht als 1e! Waarom die gemeenten dat deden en op grond van welke (staats)wet is voor mij nog steeds vrij mistig, maar waarschijnlijk toch door de exterminatie tijdens WO II.

Verder hebben de zigeuners van oorsprong geen van allen een officieel paspoort, maar zg. "laissez passer". In feite zijn ze dan juridisch gesproken Statenloos. Hoe dat nu zit met de zg. Roma's uit allerlei vm. Oostbloklanden -die nu tot de EU horen- weet ik niet, maar dat daar een duidelijk probleem ligt op gebied van Volkenrecht is helder, want anders had de VN zich er in 1e instantie ook al niet mee bemoeid!

Of je nu zigeuner, jood, kleurling, vm. (Franse) koloniebewoner bent, je zult altijd moeten kunnen aantonen, overal in de EU dat je voldoende middelen van bestaan hebt. Dat staat zelfs ergens geschreven in oude EEG verordeningen! En zoniet dan wordt je dus legaal op individuele basis uitgezet, nav. rechtelijk vonnis!

Dus ik snap werkelijk niet die commotie van Sarko's regiem om nav. rellen door zigeuners (o.a. in St. Aignan Loire-Cher) om het geheel van trekkers ineens te gaan stigmatiseren. Niet zo erg handig dus van Sarko en consorten en daar doet Reding als commissaris van Justitie in Brussel met referte aan WO II en vervolging politiek onhandig, zoniet erg onhandig aan, want de basis is dat F. al veel langer schijt heeft aan Eurocommissies en veroordelingen van het EHvJ. Behalve als het hun uitkomt... net als NL met de ZVW voor "uitpandigen".

Tot slot een vraag aan Cees hier.

Je hebt het hier voorgaand in link over een zigeunerfamillie met de naam Rosenberg.

Voorzover ik weet betreft dat dan een Joodse Zigeuner famillienaam, toch? Dat is dan toch dubbel erg als die uitgewezen zouden worden toch?

Gedachtig aan het Joodse echtpaar Rosenberg, dat atoomgeheimen van de VS verried aan de USSR. ...

Groeten van,

Erik, die aan't overwennen is. Verkeerschaos rond Rotjeknor in het weekend door kloterig beleid en achterstallig onderhoud! ;-))

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#31 Geplaatst: 2010-09-26 15:04:56

Erik, je schijnt het nog steeds niet te snappen, deze familie rosenberg zal niet worden uitgezet, niet door Nederland, noch door Frankrijk.

Al in een eerdere reactie (9-09) heb ik aangegeven dat jullie er van maken dat het om hele bevolkingsgroepen gaat, lees toch eens goed.

Sarkozy, voor alle duidelijkheid dan nog een keer, zet die zigeuners het land uit die illegaal en crimineel zijn, sarkozy zet dus geen goede zigeuners uit die net als wij deelgenoot zijn van de normale Société.

De fout die sarkozy heeft gemaakt is, zijn veldheren de opdracht te geven de criminelen het land uit te zetten en ze te benoemen als “romas”, dat had hij beter niet kunnen doen, hij had beter kunnen zeggen alle criminele illegalen het land uit, dan was dezelfde groep er uit geknikkerd maar zonder bonje van linkse rakkers die zo graag iedereen te vriend willen blijven.

Dan schrijf je verder (en ga nou niet weer zeggen dat ik je op de korrel neem) “Verder hebben de zigeuners van oorsprong geen van allen een officieel paspoort, maar zg. "laissez passer". In feite zijn ze dan juridisch gesproken Statenloos.”

Man hoe verzin je het!

Zigeuners hebben wel degelijk een paspoort, en zigeuners die een Frans paspoort hebben worden niet door sarkozy uitgezet, al beweert dagblad trouw dat wél.

Iedere zigeuner is verplicht zich aan te melden bij geboorte, deden ze dat maar niet, dan konden in ieder geval al al die uitkeringen stop gezet worden.

Dan je opmerking joodse zigeuners, ik weet niet of dat zo is, omdat ze rosenberg heten net als een joodse atoomgeleerde die geheimen verkocht, allemaal van nul en gene waarde.

Ik ben joods, heb een totaal Hollandse naam net als janssen en pieterse, en ben net als job cohen, naamloos verwijderd van de term joods.

De rosenbergs zijn altijd een keurig nette sinti zigeuner familie geweest die hun geld verdienen met muziek, en marskramerij.

En zoals de rosenbergs altijd al vroegen; vergelijk hen niet met de romas, want die zijn ver verwijderd van de sintis.

(een sinti is een roma, maar een roma is geen sinti)

Cees.

p.s

(heb een jaar in Rotterdam gewoond in een stoffig tochtig groot herenhuis met hoge plafonds in de rivierenbuurt.

Vond het een mooie periode en vind nog steeds Rotterdam een van Nederlands mooiste steden, maar dat komt door de charme van de haven met haar prachtige schepen)

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#32 Geplaatst: 2010-09-27 11:54:30

Even wat rechtzetten Cees,

Een 'Laisser passer" is ook een reisdocument net als een paspoort of een identiteitsbewijs. Dit heeft dus niet alleen betrekking op zigeuners (zonder vaste woon- of verblijfplaats), maar ook bv. op asielzoekers of economische 'vluchtelingen'. Denk bv. aan de Koerden, die graag via de kanaaltunnel naar Engeland wilden.

Ik heb beslist niet bedoeld dat je famillie Rosenberg ooit ergens uitgewezen zou kunnen worden, evenals Franse zigeunerfamillies met werk en/of inkomen !

Dat is nl. de enige basis waarop volgens de criteria van de EU-verordeningen je legaal overal kunt verblijven in Europa en dus hebben die Franse zigeunerfamillies juist een verblijfsrecht en dito papieren. Ik kan het ook niet helpen, dat er een volkomen amalgaam werd gemaakt mn. door Hortefeux's ambtelijke top.

In de week voordat ik terugging naar NL, zag ik diverse uitzendingen op TF5 "c'est dans l'air" van Ives Calvi. En daar werd het probleem van alle kanten belicht. Ook de verschillen tussen Roma en Sinti zoals jij hier noemt.

Als er vele miljarden EU-steun naar oa. Roemenië  gaan moet 'Brussel' eens éindelijk ter plekke gaan controleren of die Roma daar wel of niet meedelen in een menswaardig bestaan.

En dat is beslist niet zo, wat ik zoal in docu's heb gezien.

En als Sarko zich daarvoor inzette, dan had hij mijn volledige steun ook nog hoor.

Verder naamgeving in Europa is voor het eerst ingevoerd door Napoleon ipv. van kerkregisters. Niet alleen vast ergens verblijvende zigeuners moesten een naam kiezen en waren idd. vaak marskramers en muzikanten. Evenals joodse famillies. Daardoor kom je vaak famillienamen tegen zoals "Van Wezel" van ... die een plaatsnaam aanduidt. De namen uit dee kerkregisters zijn meestal gebaseerd in m/v lijn op zoon of dochter van voornamen, bv. Barendszoon, en noem maar op... eeuwenlange geslachten die op of nabij de zelfde plek woonden. Janssen is dus ook een verbastering van Jan z'n zoon, toch?

Ik heb die info trouwens niet uit eigen studie, maar van een deskundige in stamboom onderzoek.

Groeten van,

Erik.

avatar#8368
Marie claire
Berichten: 0
Reacties: 4

#33 Geplaatst: 2010-09-28 11:46:31

pak die sarkozy maar aan ja

je heb er werkelijk waar helemaal niks aan

vive la france

Gr

Marie claire

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#34 Geplaatst: 2010-10-01 12:06:36

Pas maar op dat Sarko niet begint met jou Marie Claire. Ik zou niet zo hoog van de (franse) toren blazen. Je bent hier te gast weet je wel. (net als de Roma's overigens)

Ton

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#35 Geplaatst: 2010-10-02 10:35:00

Zo is het maar net!

                          sarko

                                     

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#36 Geplaatst: 2010-10-10 09:08:15

Juist ja .. want we blijven toch allen 'zigeuners' als we 'ons' vestigen in een land binnen Europa!

Er is iets structureels mis met 'vrije grenzen' binnen de EU.

Maar lokale wetgeving stipuleert dat, ...een Staat binnen de EU altijd z'n eigen wetgeving mag blijven toepassen. Als het geacacordeerd wordt door de Europeesche Commissie en dus primair NIET door het Europêse Parlement !!!

En hier zit nu exakt de jurisdische controverse in vrijheidsgraden van Staten onderling binnen de EU, want 'we' hebben nog steeds geen 'ene moer' opgelost van tegenstellingen voor het zg. Lissabon accoord. Dat accoord " Nice" werd -breng maar even  in herrinnering- werd  zowel in NL en FR. massaal afgewezen!

Dit  "Lisabon-accoord" wordt dan wél als strutuuraccoord beschouwd voor 'Verenigd Europa', maar het lijkt een grote leugen.

Omdat er volledige transparantie ontbreekt, voor met name burgers die MOETEN stemmen of Nationaal of Internationale wetten van 'Brussel', vertaald in Verordeningen worden geaccepteerd. Het wordt 'het' geen ene K** tav. burgers levend in de EU van vandaag! Want we worden zoiwel Nationaal als Internationaal gewoon op 'afschot' gezet.

Erik, die zich afvraagt of en wanneer we met gemengde samenstelling van lokale bevolkingen nu eens eindelijk aan Beethoven's symphony" Alle Menschen werden Brûder" uitdrukking kunnen geven! Mss. een utopie, maar toch een wens, als ik fysiek ben overgegaan naar een andere staat van zijn.

Hoop doet leven niet waar toch ??

Erik.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#37 Geplaatst: 2010-10-10 10:31:30

Erik,

Frankrijk zijn Sarkozy (contra zigeuners)

Nederland zijn Wilders (contra Moslims)

Duitsland zijn Sarrazin (contra alles wat oosters is).

Alle Menschen Brüder?

Europa is niet de USA.

Christian

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#38 Geplaatst: 2010-10-10 18:32:46

Sinds wanneer is in USA iedereen bruder ?

Laat me niet lachen.

Vrede bestaat niet Bruin, dat is een fabel waar we in moeten geloven.

Gelukkig geloven we ook in vrede, want streven erna is al voldoende om de wereld enigszins leefbaar te houden.

Zouden we zelfs het geloof in vrede verliezen dan is alles vergaan.

Nou is het een groot filosofisch vraagstuk, geloof en vrede;

Mensen gebruiken geloof om te streven naar vrede, men geloofd namelijk dat God de enige weg naar vrede is, en al die andere goden zijn dat ook weer.

Zonder geloof, wat mijns inziens niet bestaat -want zelfs een atheïst geloofd- zouden we egocentrisch worden en zou de kans op oorlogen alleen maar toenemen.

Alleen is het zeer vervelend dat al die godsdiensten het weer met elkaar aan de stok hebben, waardoor al die oorlogen weer ontstaan.

De mens die alle goden in dezelfde kerkbank krijgt waardoor men kan spreken over “bruder” zal ongetwijfeld uitgesproken worden als de geweldigste god, en dan heb je er weer een probleem bij.

Zo zal vrede altijd een utopie blijven.

Cees.