Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

taxe sur les revenus voor niet-ingezeten?

Auteur Bericht

avatar#5242
Le Cruyot
Berichten: 5
Reacties: 14

#0 Geplaatst: 2010-09-13 12:44:12

Misschien hebben we eroverheen gekeken op deze site, maar wij horen tegenstrijdige berichten over het als niet-ingezetenen in Frankrijk opgeven van inkomsten uit verhuur van een gite.

Enerzijds krijgen we te horen dat deze inkomsten vanaf 2009 in Nederland moeten worden opgegeven, anderzijds geeft een Franse belastingadviseur aan dat wij deze inkomsten in Frankrijk bij het centre des impots des non-residents moeten aangeven omdat ze zijn verworven met Frans onroerend goed.

Voor alle duidelijkheid: wij zijn woonachtig in en ingezetenen van Nederland, hebben in Frankrijk een tweede huis met een bijgebouw dat we verhuren als gite en hebben ons bij het begin van onze verhuur-activiteiten fiscaal geregistreerd als micro-entreprise.

Wie kan ons hier uitsluitsel over geven? Alvast dank!!!

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#1 Geplaatst: 2010-09-13 19:34:10

Het Nederlands-Franse belastingverdrag van 1973 zegt dat alle inkomen onmiddellijk afhankelijk van onroerend goed belastbaar is in het land waar dat onroerend goed zich bevindt.

Dus aangeven in Frankrijk.