Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

TV-toestel mee?

Auteur Bericht

avatar#8318
Martine Pijls
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-09-13 14:30:51

Beste Mensen,

Zo'n 20 jaar geleden hebben wij ons vakantiehuis in Frankrijk verkocht. Nu we richting ons pensioen gaan willen we richting La France verhuizen. Hierbij komt natuurlijk heel wat kijken. Zo zijn we nu ook aan het bepalen welke huisraad mee verhuist. Wellicht is dit de domste vraag die ooit op het forum gesteld is...., hier komt hij:

Vroeger was het niet mogelijk om een Nederlands televisietoestel mee te nemen naar Frankrijk omdat deze daar niet werkte (iets technisch met de beeldbuissamenstelling en het weer te geven beeld). Onze vraag is of dit inmiddels veranderd is en wij dus ons Nederlandse toestel gewoon mee kunnen nemen en gebruiken?

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2010-09-13 14:52:07

Misschien handig als je even verteld wat voor TV het is? Recente modellen zijn geen probleem.

avatar#8318
Martine Pijls
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2010-09-13 15:04:55

Het gaat om een LCD-tv en een Plasma-tv, beiden van 2005. Is het merk en type ook belangrijk voor het wel of niet werken of gaat het om het soort zoals LCD, etc.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#3 Geplaatst: 2010-09-13 15:11:27

Behalve de vraag wat voor toestel je mee wilt nemen, is ook de vraag wat voor aansluiting je in je Franse huis krijgt. Als het analoog is (antenne op het dak) dan heb je een toestel nodig dat het Franse systeem (SECAM) aan kan. Maar daar heb je dan maar kortstondig profijt van, want het analoge systeem wordt, net als in Nederland ‘uitgefaded’. Als je via de satelliet kijkt of via de aardse digitale zenders (TNT), dan is elk toestel geschikt omdat de decoders allemaal zowel SECAM als PAL doorgeven. Kom je op een Franse kabelaansluiting terecht, dan heb je meestal weer wel een tv nodig met SECAM. Overigens zijn er ook technische manieren om thuis een SECAM-signaal om te zetten naar PAL (en uiteraard omgekeerd). Een goedkope dvd-recorder (enkele tientjes) of een SAT- of TNT-decoder is al voldoende. Heb je een jong toestel, dan zit vrijwel altijd daar al een keuzemogelijkheid voor PAL of SECAM op, zoals Jean-Paul al zei. Heb je een ouder toestel, dan is het meestal beter om een nieuwe te kopen, omdat de kwaliteit van het beeld achter loopt bij de decoder waar je hem op aansluit.

Groet,

Frans

Nagekomen: Ik zie dat het om een LCD- en Plasma-apparaat gaat. Die zijn meestal voorzien van keuzemogelijkheden wat het binnenkomend signaal betreft. Die zouden met elk van de aansluitingsmogelijkheden het moeten doen.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2010-09-14 12:53:13

In die 20 jaar is er nogal wat verandert, zo is het nu ook mogelijk om in uw Franse woning naar de Nederlandse TV te (blijven) kijken. Officieel niet toegestaan (vanwege auteursrechten) maar zeer veel buitenNederlanders in heel Europa doen het en Canaldigitaal, de aanbieder van deze dienst,  is (oogluikend) erg blij met deze klanten. Abonnementen kunnen uitsluitend op een Nederlands adres (familie) worden geregistreerd.

Kijk eens op www.canaldigitaal.nl naar de mogelijkheden.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2010-09-14 18:42:55

Op onze eigen website is hierover het een ander vermeld.

Wim