Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Beleggingsfondsen FIP FCPI

Auteur Bericht

avatar#5972
ellenopreis
Berichten: 6
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2010-09-14 14:36:04

Ons werd aangeraden -als belastingbetaler in Frankrijk- op de fondsen FIP en FCPI in te schrijven.

25% van je inleg, zou van je te betalen belasting worden afgetrokken met een maximum van 6.000 euro (bij een inleg dus van 24.000 euro).

Hebben forumgenoten hier ervaring mee en lijkt het een goede zet om hieraan mee te doen? Het lijkt een door de overheid gesteunde actie.
60 % zou volgens onze zegsman om stabiele aandelen gaan en 40% om innovatieve aandelen. Hoe ligt naar jullie idee het risico in het beleggen in deze fondsen?

Bij voorbaat dank!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#1 Geplaatst: 2010-09-14 15:55:40

Je moet je eerst afvragen of je uberhaupt op dit moment wel in aandelen wilt stappen. De laatste tijd hebben de meeste beursfondsen niet erg goed gescoord, gezien (het wanbeheer van) de economie is het risico hoog. De prestaties en samenstelling van fondsen zijn vaak wel ergens op internet te vinden.

Pas op met al die mooie financiele constructies in Frankrijk al dan niet tijdelijk door de overheid gesponsord en door geile adviseurs de hemel ingeprezen. De assurance vie leek ook altijd heel interessant, maar daar is de afgelopen tijd behoorlijk aan geknaagd door de overheid. Uiteraard willen de banken je deze nog steeds heel graag aansmeren. Objectief advies is zeer schaars.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-09-14 18:16:27

Even googlen geeft toch een ander beeld. Het gaat om investeringen in zeer kleine lokale- (fip) en innovatieve grote Europese (fcpi) bedrijven. Per definitie gaat het dus helemaal nooit om stabiele aandelen, maar om investeringen met een relatief hoog risico.

Geschikt om een klein deel (<10%) van je te beleggen vermogen in te stoppen.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#3 Geplaatst: 2010-09-14 21:13:11

Bonsoir Ellen,

In mijn ogen zijn overheden in het algemeen, en de Franse overheid in het bijzonder, buitengewoon onbetrouwbare zakenpartners. Een opmerking als "een door de overheid gesteunde actie" laat bij mij dan ook direct alle alarmbellen rinkelen. Overheden vertonen gedrag dat als "beleid" wordt gekenschetst, maar als bedrijven of particulieren ditzelfde gedrag zouden vertonen zouden zij een gerede kans lopen wegens flessentrekkerij veroordeeld te worden. Regelingen komen en gaan, subsidies worden beloofd tot je er om komt, tijdens het spel worden veelvuldig de regels veranderd, en stimuleringsmaatregelen worden haastig ingeperkt of afgeschaft als het beoogde effect bereikt dreigt te worden, anders gaat het geld kosten.

Er zijn wellicht goede redenen te bedenken om in deze tijd op één of andere manier in aandelen te stappen, maar het feit dat de overheid dit "aanmoedigt" behoort daar in elk geval niet toe!

Salutations, Jos

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#4 Geplaatst: 2010-09-15 18:33:13

Beste Ellen, beleggen is een specifiek en niet eenvoudig vak, dat weet ik uit ervaring ben 25 jaar werkzaam geweest in deze branche. Uit eigen ervaring weet ik, en verzeker ik je dat er geen risicoloze beleggingen bestaan (zelfs de zogenaamde garantiefondsen bieden niet altijd zekerheid)  Vroeger greep men dan naar de Staatsobligaties want de staat vertegenwoordigt toch de ultieme zekerheid???!!!. Het nemen van risico's hoeft niet altijd negatief te zijn Bedrijven kunnen groeien etc.etc. dus winst maken of verlies niemand weet het precies hoeveel en wanneer. Beleggen kan heel leuk zijn en soms desastreus. EEN raad; het gezonde boerenverstand is vaak het nuttigst niet de Dollartekens en zg fiscale voordelen moeten leidraad zijn. Wil je meer weten mag je altijd mailen.

Ton   

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2010-09-16 21:46:42

Natuurlijk gaat in dit beursklimaat geen enkele ongeschoolde geldbezitter op eigen houtje beleggen. Gewoon op de spaarbank, dat geld, en betere tijden afwachten. Of, als je het toch echt wilt, beleggen, vijf uur per dag als daghandelaar achter de pc zitten en je zaakjes doen.

Tomaten dieven lijkt me leuker en gezonder.

Wim

oud-hoofdredacteur Beleggers Belangen

avatar#5972
ellenopreis
Berichten: 6
Reacties: 6

#6 Geplaatst: 2010-09-19 19:55:07

Dank voor de antwoorden.

Vriendelijke groeten

Ellen

(overigens ook werkzaam geweest in deze branche maar dan wel in NL)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-09-19 20:07:24

Winst = risico * inzet.

"Leuker kan ik 't niet maken."

Peter.