Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ze bestaan nog !

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-09-17 10:44:30

Gisteren de filmopnamen gemaakt van een jongen waar ik ongelofelijk veel respect voor heb.

Met een wiebelend bootje als object de wilde, woeste oceaan over, mijn god, ik dacht dat ik iets presteerde door met tien hopeloze gevallen op een klipper naar Amerika te zeilen.

Corentin de Chatelperron, hoofdrolspeler in de film die we draaien, onze boot stabiel op de zee met zijn lange rollers, witte schuimkoppen en prachtige bijna Hollandse lucht.

‘Publiciteit jongens, daar draait het om, jullie zijn te stil’ roept mijn goede vriend Nicolas op de steigers van de grand pavoir (bootshow) in La Rochelle, en hij weet wat publiciteit is.

Nicolas is Frankrijks primeur op het gebied van motorraces, een magneet voor de watersporter die óók nog eens motor rijd, en waardoor we telkens opgehouden worden voor handtekeningen en praatjes met de beroemdheid.

Nicolas begint luidruchtig een discussie met ons over de boot en zijn jonge kapitein en weldra is er oor, de steigers staan vol mensen, sommigen op de tenen om maar een glimp te zien van de jongen en zijn boot.

‘Nicolas, waarom wordt jij niet mijn public manager in ons project Paulista,’ vraag ik hem uiteindelijk, ‘je kent je vak.’

Ik wist al jaren niet dat hij motor reed, en nu kom ik er achter dat hij ook nog eens management opleidingen heeft gedaan, die jongen zit vol verassingen.

De mooiste verassing liet hij voor ons op het einde van de dag; hij plukt een camerateam van de steigers en vraagt me om een boot te regelen ‘we gaan Corentin filmen’ roept hij luid over de steigers, en weldra lijkt de hele bootshow maar om een persoon te draaien, of misschien toch twee ?

Het ponton wordt door de havensleepdienst opgemaakt en onder luid applaus vaart de jonge knaap zijn bootje richting havenhoofd, wij met een van de nieuwste designs er achteraan met een enorme camera en geluidstechnici.

We draaien een mooie film voor de kust van La Rochelle, de hoofdrolspeler is ontzettend trots, en ik ? mijn god wat ben ik trots, trots dat er nog mensen bestaan die hun nek uit willen steken, angsten willen trotseren, mensen zoals Corentin en Laura.

Deinend op de rollers van de Atlantique doe ik een schietgebedje naar boven in dat oneindig heelal; laat dit soort vreemde wezens nooit uitsterven heer, we hebben ze zo nodig.

                     corentin 

186 dagen zeilen vanaf Bangladesh naar Frankrijk, op een bootje waarop wij eigenlijk alleen maar bootvluchtelingen zouden verwachten, geen toilet, geen keuken, geen koelkast, de jongen stinkt, is smerig, maar heeft een ding wat alle omstanders op de steigers niet hebben, een ongelofelijke levenservaring en een glimlach van geluk. Zie hier verder.


Je kunt uiteraard de site bekijken van Corentin 

en zijn avonturen lezen, wij gaan vanavond na de bootshow lekker onderuit bij het zwembad met een goede barbecue en een flinke discussie, en kijken aan wie we de filmrechten kunnen verkopen, mijn oog blikt naar Thalassa.

Een mooie week weer, met nog veel meer avonturen in het verschiet die weer zoveel nieuwe …..

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-09-19 11:27:53

Rob, ik geef het direct toe, ik ben mesjoecha als het op boten aan komt, bijna een gekte, maar dat mag toch ook.

Daar tegenover ben ik een fel voorstander van het bevorderen van de vrijheden en motivatie van de jongeren.

In ons vak begint het onderhand een beetje te gek te worden, dat wil zeggen, de consumerende maatschappij koopt alle bagger wat goedkoop in China in elkaar geflanst wordt onder de labels van loyds en andere eu-achtige bureaus die er hun goedkeuring aan verschaffen, en wij, vaklui met ervaring en liefde voor elke plank die we bewerken, sterven uit doordat mensen ons niet meer nodig hebben.

Bijna dagelijks wordt ik gebeld door jongeren die een stageadres of een baan zoeken, en telkens is het antwoord het zelfde.

De laatste die belde kwam uit Bologne sur Mer, en er ontsproot een idee spontaan in mijn nimmer rustende brein, in de aanval !!!!!!!!!!

“Kom bij ons in de chambre d’hotes slapen, de overnachting is gratis, het kan zijn dat je met meer in een kamer slaapt, of zelfs in een bed, maar dat moet je maar voor lief nemen.

We gaan met z’n allen naar de Grand Pavoir en vallen de mensen net zolang lastig totdat ze ons een stageplaats geven, het is toch voor de zotte dat ze zelfs leerlingen niet meer de kans geven om hun studie af te maken.”

Als je het bovenstaande verhaal goed begrijpt snap je dat menig “fabrikant” het zweet in de bilnaad liep met een armzalige zestienjarige die een stageadres zoekt en een camerateam aangestuurd (lees opgehitst) door Nicolas voor hun snufferd, de jongen kreeg zijn contract.

Zeven kinderen hebben we een plaats gegeven voor de komende twee drie jaar.

Zeven kinderen die al vanaf juni bezig zijn met zoeken, en telkens nee als antwoord kregen.

Er zit een maartje aan; iedere werf weet dondersgoed wie ze deze rotsreek geleverd heeft, en als er één van die kinderen niet z’n best doet, hangen ze me op aan de vuurtoren bij het havenhoofd.

Weer een maartje; ik geloof in de toekomst en denk dat die kinderen hun best wél gaan doen, en anders kan ik altijd nog een verbouwvergunning aan gaan vragen voor de vuurtoren.

Wie betaald toch steeds die nieuwe boot, wie betaald toch steeds die nieuwe avonturen, wie betaald toch ……..

Antwoorden daarop zijn vaak scheldkanonnades van (linkse) broeders die nooit hebben geleerd te vechten, 'rijke stinkerd !!!' schreeuwen ze, 'papa heeft zeker geld hé!'

Reacties op sites als deze laten zien hoe stom mensen eigenlijk zijn, kortzichtig en minachtend.

En hier waren ze zelfs (tijdelijk) gestopt met de Nederlandse publicaties op de site omdat men alleen maar slechte dingen schreef in het forum.

Deze Corentin de Chatelperron is een voorbeeld voor de toekomst, en daar ben ik maar wat trots op.

Je mag je helemaal verrot roken aan drugs en rotzooi en de ouders halen hun schouders op, je kunt je in coma zuipen en de ouders lachen om hun’s kinderen daden, maar als een kind zijn nek uitsteekt en iets wil presteren wat niet in hun straatje past maaien ze je bij je klo… af.

Walgelijk.

Hier zal ik me met hand en tand tegen verzetten.

Cees.