Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

2000 m3 water weggelopen

Auteur Bericht

avatar#3853
andrevs
Berichten: 32
Reacties: 63

#0 Geplaatst: 2010-09-25 12:53:17

Onlangs werden we gebeld door de SOGEDO (in de Dordogne) dat we een ongebruikelijke hoeveelheid water aan het geebruiken waren

Men sprak over een verlies van 40 m3

Later bleek dat het ging om 40m3 per dag en dat gedurende ca 2 maanden 

Ons normale gebruik is ca 150 m3 per jaar !!!

Spoed onderzoek door onze loodgieter wees uit dat onze water aansluiting installatie in de tuin problemen had

We hebben een wateropvang citerne die voor een deel van het tuin water kan zorgen. Als dat water op is neemt het drinkwater dat over

Er is een beveiliging mechanisme (terugslagkleppen in waterleiding en in citerne, dus 2x) die ervoor moet zorgen dat er alleen water vanuit de citerne naar de tuin kan en niet dat er water van de waterleiding naar de citerne (en daarna het bos) kan

Om de een of andere reden (de fransen noemen het bizar of sinistre) is deze beveiliging ineens gestopt

De loodgieter die het probleem gevonden heeft is dezelfde als die de installatie aangesloten heeft. Hij meldt mij nu conform alle normale specificaties en normen en voelt zich niet aansprakelijk

Mijn huis verzekering (AGF en nu Alliance) meldt dat ik er niet voor verzekerd was. Doordat ik ernaar gevraagd heb, blijkt er inmiddels een nieuwe polis met nieuwe voorwaarden te zijn die wel water verlies dekt tegen dezelfde kosten als voorheen, maar die kunnen we niet met terugwerkende kracht gebruiken.

In NL is het mogelijk een coulance verzoek in te dienen bij het waterbedrijf bij dergelijke onvoorziene lekkages en krijg je ook een groot gedeelte terug van het financiele verlies

In FR begrijp ik tot op heden dat een dergelijke coulance regeling er niet is

(wel kun je je tegenwoordig bij de SOGEDO verzekeren tegen dit soort zaken)

Omdat we toch wel praten over een schadepost van ca € 3000 vraag ik mij af wat ik het beste kan doen

De loodgieter aansprakelijk stellen heeft volgens mij niet zoveel zin en gaat erg veel tijd kosten (hij heeft bijv de klus gedaan als onderaannemer van een andere aannemer (groot bedrijf))

Wie heeft wel eens een groot verlies van water gehad en hoe is dat toen financieel opgelost of moet ik maar mee leven??

Groet

André

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2010-09-25 15:18:32

André,

gelukkig heb ik er in Frankrijk nog geen last van gehad.

Maar je bewering:

In NL is het mogelijk een coulance verzoek in te dienen bij het waterbedrijf bij dergelijke onvoorziene lekkages en krijg je ook een groot gedeelte terug van het financiele verlies.

zou ik toch ook voor NL met een korreltje zout willen nemen. In een soortgelijk geval (water door slangbreuk in de tuin gestroomd) wees het waterbedrijf een tegemoetkoming af, maar zij verwezen mij naar de gemeente die tenminste de rioolheffing over die hoeveelheid kwijt zou kunnen schelden. Maar ook bij de gemeente nul op het rekest: dit geldt alleen voor bedrijven, niet voor particulieren. 

Christian von Klösterlein

avatar#4432
JaapV
Berichten: 0
Reacties: 8

#2 Geplaatst: 2010-09-25 20:25:05

André,

Wees niet te snel negatief.

Ik heb een paar jaar geleden een (veel kleinere) lekkage gehad.

Toen heb ik een coulance verzoek ingediend bij de waterleidingmij (in de Var).

Ze hebben mij toen de helft kwijtgescholden.

Een vriend van mij heeft iets dergelijks meegemaakt.

Dus probeer het maar, niet geschoten is altijd mis.

Succes, JaapV.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2010-09-25 22:54:54

Ook valt te proberen om de juridische bijstand van je verzekering multirisques habitation aan te spreken, die de loodgieter het vuur na aan de schenen kan leggen via inschakeling van de experts.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2010-09-25 23:58:33

De "coulance" hangt denk ik af van de waterleidingsmaatschapij waar je bij zit. Vele zijn nog gemeentelijk of intercommunal en zonder winstoogmerk (en vrij goedkoop). Andere zijn bij de "Lyonnaise des Eaux" die vaak 2 tot 3 keer zo duur is en minder inschikkelijk. Een vriendin van ons was door een soortgelijk probleem 5000 kuub kwijt en na een praatje met de gemeente en uitleg dat het écht niet haar schuld was, werd ze voor iets van 10% van het bedrag aangeslagen.

Even kijken dus wie het water levert en inderdaad, proberen.

Steven

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2010-09-26 11:13:01

Weet André heel zeker dat de polis van AGF, Allianz de schade niet dekt? Ik heb na de orkaan Klaus van verleden jaar maanden moeten vechten om een aantal zaken die volgens mij (en de polis) gedekt waren, die door de verzekeringsagent als "niet verzekerd" werden afgedaan. En ook mij werd gemeld dat de nieuwe polisen idem voorwaarden, die al een jaar beschikbaar waren maar mij niet waren aangeboden, de schade wel dekte.  

Ik werd niet overtuigd door de tussenpersoon; ik heb de polis uiteraard uitgeplozen en steeds weer gevraagd waar stond dat het was uitgesloten.  

Heel veel brieven en verwijzend naar de nalatigheid van de agent (nieuwe en betere voorwaarden beschikbaar en niet aangeboden tijdens jaarlijks bezoek) is uiteindelijk de schade toch vergoed.  

Vervelende bijkomstigheid was wel dat mijn grote huis, waar ik een forse premie voor betaalde, plotseling als "grand risque" werd beschouwd en een nieuwe polis werd aangeboden met de drievoudige premie (van 1000 naar ca 3000 euro).

Ik heb daarna een andere verzekering gevonden, die betere dekking biedt tegen een lagere premie dan AGF voorheen...

succes ermee

JP

avatar#7837
sarazac
Berichten: 2
Reacties: 147

#6 Geplaatst: 2010-09-28 11:40:29

Wij hebben eind 2007 een kapotte hoofdkraan (voor de meter dus eigendom SOGEDO) gehad, hoe een kogelkraan kapot kan snap ik nu nog niet.

Aangezien vanwege de vorst alles openstond inclusief het aftapkraantje (purgeur) die trouwens ook ooit door de Sogedo is gemonteerd is er hierdoor in 1 week ruim 200 kub water in de grond verdwenen.

Hierover schriftelijk bij de SOGEDO geprotesteerd echter men was niet bereid tot enige compassie, er werd medegedeeld dat alles wat de meter aangeeft moet worden betaald en ik had maar een afsluitkraan na de meter moeten plaatsen en dit terwijl hiervoor geen plaats in de put is en de ledingen verder in het beton zitten.

Via de déléguée van de commune nog hogerop geprobeerd maar dit heeft ook niets opgeleverd.

In het geval van André heeft de SOGEDO echter geheel geen aansprakelijkheid en deze zal dus hoogstwaarschijnlijk nergens toe bereid zijn, wees maar blij dat je niet ook voor de afvoer ervan moet betalen zoals in nederland gebruikelijk is, dan zou het twee keer kosten.

Ik heb voor een ander huis wel een verzekering bij Générale des Eaux services (in Lyon) die zowel de reparatie als het verlies (binnen grenzen) voor zijn rekening neemt, dit vanwege het feit dat de meter in het dorp zit en ik 500 meter privé leiding heb liggen naar het huis.

Verzekeringen moeten trouwens soms worden overgesloten, de nieuwere polissen bieden ook nieuwwaarde vergoeding voor dezelfde prijs, die niet automatisch worden aangewend voor bestaande polissen.

Sterkte met het verlies, Robert.