Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwe auto in frankrijk kopen om in nederland te rijden.

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2010-09-26 16:17:42

Hierbij vraag ik me af of het toegestaan is om in nederland te rijden met een nieuwe auto op frans kenteken, die nu in nederland geen bpm en wegenbelasting

heffing meer heeft ivm zuinigheid.Ik weet dat het normaal niet mag, maar in dit geval ontloop je geen belastingen, dus kan ik geen redenen bedenken wat er nu nog op tegen zou zijn.

Harold

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-09-26 17:41:19

En zo zit het maar net.

Cees.

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#2 Geplaatst: 2010-09-26 18:01:23

Bedankt,

Hoe het tot nu toe was wist ik wel.Het gaat er mij om hoe de situatie is als het om een auto gaat waar in nederland nu geen wegenbelasting betaald moet worden en bpm vrij is.Dat is dus een totaal andere situatie!

Harold

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#3 Geplaatst: 2010-09-26 19:43:35

Dat geldt nog steeds de link die in het tweede bericht staat. Je moet ten alle tijden de auto melden. Als de auto binnen de gestelde regels van bpm en mrb valt zal je die niet of maar een gedeeltelijk van betalen.

Andreas

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-09-26 22:40:31

Vreemd dat mensen altijd zo huiverig zijn de waarheid te geloven als deze geld gaat kosten.

De link hierboven geeft precies antwoord op al Uw vragen, meer antwoorden zijn er niet.

Bent U met Uw superzuinige ecoauto vrijgesteld van belasting, nou mooi toch, aanmelden die auto en klaar ben je, het staat er toch, de koningin zegt het zelf.

Maak het niet moeilijker voor jezelf door allerlij verzinsels.

Cees.

Vond dit nog even op de valreep;

Mocht U niet met uw zoektocht naar zuinigheid in de prijzen willen vallen lees dan dit even aandachtg door:

Als u zelf een personenauto of motorrijwiel koopt in het buitenland moet u niet alleen aangifte van bpm doen, maar kunt u ook te maken krijgen met douanerechten en omzetbelasting (btw). Meer informatie over bpm bij het invoeren van auto’s vindt u op de website van de Belastingdienst.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2010-09-27 12:05:59

Er zijn een hoop manieren om uw doel te bereiken.

1. U koopt gewoon in Nederland, dan betaalt u de laagste kale prijs, de BTW en eventueel de BPM,

2. U koopt in Nederland een exporttmodel aflevering Parijs, u betaalt de laagste prijs en u krijgt dan een franse versie, met een rood frans kenteken. U betaalt in Nederland aan de importeur. Binnen 3 maanden biedt u uw auto aan ter registratie. U betaalt dan hetzelfde als in 1, maar met wat meer flexibilitit bij de fabriek.

3. U koopt in Frankrijk een exporttmodel, u betaalt dan ietsje meer, maar u krijgt een auto volgens de Nederlandser specificaties. Ietjse duurder, verder als bij 2

4. U koopt gewoon een auto in Frankrijk. Dan moet u in Frankrijk uw BTW gaan terugvragen en dan moet die auto het land verlaten (ik weet nu niet of u dan een rood kenteken krijgt).

Het is allemaal logisch en redelijk eenvoudig. Maar de regelingen zijn niet ontworpen om voor u een voordeel van een paar tientjes te genereren.  Er kunnen allerlei problemen opduiken, waarbij je gaat denken penny wise pound foolish te zijn geweest. Zo heb ik ooit een Renault bolide gekocht om te exporteren naar een tropisch land. Opgehaald bij Reanault in Parijs en op de boot gezet. Allemaal goed. Alleen had de versie voor het betreffende land geen extra anticorrosioe behandeling in de prijs zitten, de achterklep was in een jaar doorgerot. Bovendien zat er geen antivries in de radiateur, en toen ik hem dus terugbracht in Nederland en hem inruiilde bij mijn garage, die de auto weer doorverkocht, vroor de gehele koeling dus kapot in de tamelijk strenge winter die volgde.

Er is nog een ding waarop je moet letten: als je remigreert naar Nederland, dan kun je je lokale (Franse) auto mee als verhuisboedel terug nemen, zonder extra kosten te betalen. Dat moet je maar even nakijken op de site van de douane.

Bedenk wel he, het stomste wat je kunt zijn is penny wise en pound foolisch.

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#6 Geplaatst: 2010-09-27 17:34:51

Nogmaals bedankt voor de reacties, de enige reden waarom ik nu of op korte termijn een nieuwe auto alvast op franskenteken wilde kopen, was omdat wij de plannen hebben om over +- 2 jaar ons in frankrijk te vestigen en ik dan niet weer een frans kenteken moet gaan aanvragen, en niet om goedkoper uit te zijn!

Harold

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-09-27 19:13:33

Dat kan niet zo. Dus of wachten tot je gaat emigreren of zolang een tweedehandsje kopen. Niet proberen om in NL wonende, met een Frans kenteken rond te rijden.

Als je een BPM vrije auto koopt in Nederland, dan ben je even veel kwijt als in Frankrijk. Je moet dan wel vragen om het attestation d'identification, zie deze site voor informatie. Dan is invoeren in frankrijk een fluitje van een cent. Hoe het met de BTW zit weet ik op dit moment niet. Moet je opzoeken op de site van e belastingdienst.

avatar#7435
wieger
Berichten: 2
Reacties: 11

#8 Geplaatst: 2010-10-06 11:32:06

Ik ben in de veronderstelling dat je in NL slechts 3 maanden rond mag rijden met frans kenteken als je in frankrijk woont. Maar als je bijvoorbeeld prefereert in NL medisch geholpen te worden en het allemaal langer duurt als je dacht?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2010-10-06 13:01:18

Wieger, als je in Frankrijk woont en dat kan aantonen (EDF rekening meenemen) dan hoef je nergens bang voor te zijn. Je moet alleen zeggen, in het geval dat je aangehouden wordt, dat je sinds de 1ste van de lopende maand in Nederland op vakantie bent; en verder niets. Het wordt pas een probleem als je een bekeuring krijgt of steeds op dezelfde plek geparkeerd staat. Dus als politie denkt dat je de kluit belazerd. Voor de rest: ik ben nog nooit aangehouden en gecontroleerd.

Je kunt ook na 2 maanden een briefje schrijven aan de douane en zeggen dat je zojuist in NL bent aangekomen.

Of je toestemming kan krijgen om te rijden in NL, dan heb je weer een aantal maanden.  Of even in het buitenland Belgie of Duitsland een uitgave doen met jouw creditcard. Als bewijs. Wat je niet moet doen, voor het geval dat het helemaal mis gaat, is je creditcard in Nederland gebruiken, want dat kan als bewijs tegen je worden gebruikt.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2010-10-07 17:26:10

Als je echt in Frankrijk woont dan doe je daar dus ook belastingaangifte en mag je net zo lang met een Frans kenteken in Nederland rijden als je wilt. Je moet het als toerist wel erg bont maken om zo lang in een ander land te blijven dat je eigenlijk inwoner van dat land bent geworden.

De overige tips zijn alleen handig als je niet in Frankrijk woont. Iedereen met een 2e huis in Frankrijk heeft een EDF rekening, maar geen Franse aangifte inkomstenbelasting of een paspoort wat is uitgegeven door de NL ambassadeur in Parijs.

Met de koppeling van bestanden: sofi nr of paspoortnummer->

GBA->belastingdienst kan de NL politie in no-time checken of je formeel in Nederland woont en dus vermoedelijk de boel flest met een Frans kenteken op jouw naam.

De meeste controles gaan automatisch. Je wordt alleen aangehouden als de politie al weet dat je waarschijnlijk fout zit.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2010-10-11 20:44:57

Als je je in Nederland hebt uitgeschreven bij de GBA (en je adres in Frankrijk hebt opgegeven) zal de NL politie geen enkel probleem maken van jouw Franse "bagnole".

Dus ik zie zo het probleem niet.

Tenzij je van twee walletjes wilt blijven eten, natuurlijk....

Steven