Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aanschaf satelietontvanger.

Auteur Bericht

avatar#7022
gjerrit
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-09-26 17:40:53

Wie kan mij adviseren voor de aanschaf van de satelietonvanger.

Wij gaan hem gebruiken in de Charente (16) . Waar moet ik opletten bij de aankoop in Nederland.

met groet, Gerit Jongbloed. 

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#1 Geplaatst: 2010-09-26 18:27:29

Hallo Gerrit,

De ontvanger is niet zo interessant, de meest simpele gaat prima werken. Je kunt nog luxe doen en een dual-tuner met hard disk nemen, dan kun je 1 zender kijken en van een andere opnemen.

Wat wél belangrijk is is de schotel. Canal Digitaal heeft diverse zenders over 2 transponders verdeeld, waarschijnlijk zul je een 2 koppen nodig hebben. Op die afstand is dan een flinke ovale schotel aan te bevelen (of een hele grote ronde).

Een beetje satelliet dealer kan hierover prima informeren ;-)

En oja, vooral niet tegen CD vertellen dat het voor gebruik in Frankrijk is: dat is nl. officieel niet toegestaan!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2010-09-26 18:39:39

Gerrit,

bepaal eerst welke zenders je allemaal wilt zien. Alleen Nederlandse of ook buitenlandse. En of je dat in SD of HD wilt en de uitzendingen eventueel op harde schijf wilt opnemen.

Aanvulling op Richard: als je bijvoorbeelt ook de Engelse zenders (BBC etc.) wilt zien, heb je een schoten met drie koppen nodig.

Ben je een beetje technisch aangelegd, dan hoef je je niet tot CD te beperken.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-09-26 20:55:00

Gerrit,

We kunnen langs deze weg veel info uitwisselen over de gebruiksmogelijkheden van een schotel. Ik raad je aan eerst eens de website van Cardwriter.nl te bekijken. Veel en waardevolle info om je een beeld te vormen en uiteindelijk een keuze te maken. Als je weet wat je wilt, kijk dan eens op Ideolo.de, want daar ontdek je dan dat de aanschaf van het een en ander in Duitsland behoorlijk goedkoper is. Dit komt, omdat Duitsland een 'satelliet'land is.

Je zult er geen spijt van krijgen om voor een schotel te gaan.

Veel succes.

Roel

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#4 Geplaatst: 2010-10-16 00:15:51

Inderdaad Cardwriter, prima!

Nog iets toe te voegen.

Ik heb al minstends 10 jaar een schotel + motor zowel in NL als FR.

De ontvanger (heel klein en licht) nam ik gewoon elke keer mee.

Betaal dus maar 1x abonnementskosten bij CD, dus geen kabel meer in NL.

De motor heeft het voordeel dat ik alle satellieten kan pakken met een eenvoudige schotel, nadeel je moet na zappen even wachten tot hij stilstaat.

Nog een voordeel van een motor: op 5W (graden west) krijg je gratis France2, 3 en 5 (digitaal)

Wat die FR zenders betreft moet ik erbij zeggen dat als je een sat ontvanger in FR koopt dat je er een gratis TNT abonnement + kaartje bij krijgt (ontvangst TF1,France2,3,4,5,etc) en dit op Astra 19.2E kunt bekijken. Als je genoegen neemt met alleen maar BVN (gratis) voor de NL zenders dan ben je klaar. Wil je echter het totale pakket aan NL pulpzenders ontvangen met een abo op CD dan moet een NL smartcard in de ontvanger worden gestoken. Waarschijnlijk heb je dan een tweede sat onvanger nodig.

Daarom ben ik blij met die zenders op 5graden west met slechts 1 ontvanger.

(sorrie voor het lange verhaal)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2010-10-16 09:29:47

Hans, welk merk + type ontvanger en rotor heb je en welke is de diameter van je schotel?

Ik wil t.z.t. ook een roterende antenne aanschaffen. Goede ervaringen van anderen kunnen helpen!

Steven

avatar#7489
bcw
Berichten: 9
Reacties: 58

#6 Geplaatst: 2010-10-16 11:51:16

Gerrit,

Cardwriter was voor ons ook het eerste kontakt met de sateliet wereld. Er was toen een boekje te koop, de Satellietgids, waarin veel goede eerste informatie staat. Hieronder onze overwegingen gebaseerd op het feit dat wij series en films meestal eerst opnemen en daarna (soms veel later) afkijken. Voor ons was daarom de mogelijkheid om simultaan meerdere programmas op te nemen en een handig gebruikersinterface belangrijk. Onze keus is indertijd gevallen op de Dreambox 7025+

1. De dreambox heeft twee tuners die elk 1 transponder aan kunnen. Op elke transponder worden meerdere programmas uitgezonden (NED 1,2 en 3 staan op een transponder, Net 5, SBS6, Veronica en BVN op een andere en de RTL zenders weer op een andere, etc). Elke tuner kan alle zenders op 1 transponder tegelijk decoderen. Met twee tuners kun je dus bijvoorbeeld programma's op NED1 en SBS opnemen en gelijk een programma van Ned 2 afkijken. In theorie zou je vijf zenders gelijk moeten kunnen opnemen, maar ik weet niet wat de praktische limiet is. Zenders op een derde transponder kun je dan niet meer bereiken (dus je kunt niet Ned1 en Net 5 opnemen en tegelijk RTL4 afkijken).

2. De meeste programmas worden gecodeerd uitgezonden. De informatie voor het decoderen staat op je abonnementskaart en wordt regelmatig veranderd. Toen wij een sateliet decoder zochten sloegen veel apparaten met opname mogelijkheid de signalen ongedecodeerd op. Dat houdt in dat je ze moet afkijken of decoderen voordat de coderings sleutel wordt veranderd. De dreambox slaat de signalen gedecodeerd op en je hebt dat probleem dan niet.

3. Moderne tuners hebben een goede elektronische programmagids. Ik zou er wel op letten dat die goed is geintegreerd in het gebruikersinterface.

4. Bij onze dreambox kun je -naar eigen inzicht - zelf een disk inbouwen. Wij hebben in eerste instantie een relatief kleine genomen, maar nu een grotere. Je kunt trouwens (via dezelfde internet verbinding) ook opnames via je PC archiveren op, bijvoorbeeld, een USB schijf.

5. Onze sateliet ontvanger heeft een internetaansluiting die we met onze Wifi router hebben verbonden. Als je een (gratis) programma download kun je dan op je PC TV kijken. Afgelopen winter hebben we bij de open haard (waar geen TV staat) middels een laptop en een projector grootbeeld gekeken. Of je kunt op je slaapkamer met een laptop iets af kijken. Of (als je gasten hebt die wat langer blijven en de behoefte aan privacy gaat concureren met gezelligheid) een PC met monitor op je gastenkamer zetten. Moderne monitors geven een perfect beeld.

6. Als je van plan bent om meerdere tuners op een schotel aan te sluiten (zoals met de dual tuner Dreambox, of met twee aparte decoders) moet je beslissen hoeveel kabels je van de schotel naar je tuners aanlegt. Dat hangt met name af van de zenders die je wilt bekijken. Dat komt omdat de LNB (low noise block - de "ontvangkop" die in het brandpunt van je schotel staan) het spectrum van signalen in vier stukken knipt en daarvan maar 1 doorgeeft aan de antenne. Zolang alle transponders in hetzelfde stuk zitten kun je met 1 antennekabel toe en de kabel bij je tuner doorlussen. Wij hebben bijvoorbeld het CanalDigitaal Family abonnement met alle Nederlandse zenders, BRT, Discovery en werken met één kabel. Als je op meerdere tuners programmas van transponders wilt bekijken op een ander segment moet je een LNB met twee (of meer) uitgangen nemen. Iets dergelijks speelt als je meerdere satelieten wilt kunnen ontvangen. Je kunt dan kiezen voor een draaibare schotel, een schotel die in staat is meerdere satelieten te ontvangen, of meer dan 1 schotel. De keuze hiervan hangt ook weer van je wensen af - met een draaiantenne kun je veel satelieten zien, maar maar 1 tegelijk (dus niet BBC kijken en Ned 1 opnemen), een combinatie schotel is een compromis, etc.

7. De minimum grootte van je schotel hangt af van waar je woont en welke satelieten je wilt ontvangen Er zijn plaatjes op internet met de "footprint" van een sateliet. (http://www.satbeams.com/footprints)

In het algemeen is groter beter, maar het kan onpraktisch worden. Bij ons staat de schotel aan een mast die aan de schoorsteen vast zit. Die stond er al toen we het huis kochten, maar dat mag nu niet meer, heb ik begrepen. Grote schotels vangen veel wind... Wij wonen in de Tarn en hebben een schotel van 70 cm. Alleen bij sterke regenval valt het signaal weg.

Onze ervaringen - Over het algemeen zijn we erg tevreden met de Dreambox. We hebben af en toe wel wat problemen met de multiple tuners - soms wordt een tuner na een opname niet "vrijgegeven". Dit probleem sporadisch op en we hebben de oorzaak ervan niet kunnen achterhalen. Op de diverse fora lees ik dat andere mensen soms ook problemen hebben. Ik zou je aanraden de diverse fora eens af te zoeken (cardwriter heeft diverse fora op dit gebied). Wij zijn geen zender jagers - het enige wat ik wel zou willen hebben zijn de Engelse zenders - daarvoor zou ik dan een aparte (grotere) schotel neerzetten, met een aparte kabel naar onze kijkplek.

Ben

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#7 Geplaatst: 2010-10-16 14:22:55

Antwoord op vraag van Steven welke spullen ik heb:

-Triax schotel 78cm € 39,-

In de Auvergne heb ik op de BBC zenders ook een uitstekende ontvangst

-Moteck SG-2100A € 50,-

-LNB single, met een lage ruis, b.v. Edison 02 € 15,-

Flink wat kabel kopen, de lengte is bij mij belachelijk lang want ik lus door bepaalde vertrekken omdat ik dan flexibel ben in de plaatsing van mijn ontvanger. Ik heb nooit gemerkt dat dit tot slechte resultaten zou leiden.

-Canal Digitaal abonnement, startpakket € 65,-

Dan de ontvanger:

Ik had vroeger en heb nog steeds een oude Humax 4500, dat is er dus een zonder computer aan boord. Als je hem inschakelt dan geven deze simpele ontvangers snel beeld. Dat is wat anders dan bij de moderne toestellen met Linux als operating system. Omdat er een computer inzit zijn ze traag en raken ook vaak op tilt, maar zoals Ben opmerkt je kan er veel mee. Vooral via het netwerk je ontvanger benaderen kan praktisch zijn. Ik heb er nu een IPBox910 bijgenomen en zelf een harde schijf erin geplaatst, maar vraag me niet hoe vaak ik gevloekt heb en hoe vaak ik via een forum nieuwe software heb moeten installeren. (PGI 0.6 is mijn laatste systeem). Een Dreambox is inderdaad de Roll Roys onder de ontvangers, maar je bent gewaarschuwd!

Ik denk dat een eenvoudige ontvanger de beste keuze is voor mensen die gewoon willen kijken en geen gezeur verder.

Belangrijk is wel dat je via je computer de zendertabellen en voorkeuzenders moet kunnen beheren. Zoek dus voordat je een keuze maakt of dat mogelijk is en ook of je via een forum al een kant en klaar zenderpakket kunt downloaden. Niets weerhoud je ervan om die speciale editor voor je beoogde ontvanger voor proef al eens te downloaden en uit te proberen.

Immers bedenk (kip en het ei) als je op een satelliet met je motor moet gaan uitrichten dan moet er een zender voor de Sirius satteliet al in je ontvanger staan. Pas als je ontvangst heb dan pas kun je opnieuw scannen naar zenders en die dan via je computer aanpassen.

Laten we aannemen dat je kiest voor simpel dan zou je kunnen nemen Topfield 7700 met HDMI (=high definition aansluiting) € 229,-

Maar er zijn vele andere. Laat je door een ander dan mij verder adviseren. Blijf wel kritisch en vraag naar de editor en zendertabellen voor diverse satellieten.

Omdat je het Canal Digitaal kaartje erin moet steken heb bij deze Topfield een CI module nodig

Ik heb in mijn oude Humax tot grote tevredenheid de Aston 1.07 € 84,-

Maar er zijn andere ontvangers waar het kaartje er meteen in kan worden geprikt zonder CI module.

het was weer veel informatie, maar het is ook een hele klus waar ikzelf al jaren (en nog) mee heb geworsteld

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2010-10-16 17:26:42

Advies geven op een open vraag blijft lastig.

Je vraag is vergelijkbaar met "welke auto kan ik het beste kopen" . De racemonsters onder ons gaan geheid voor die rode Ferrari, maar met een eenvoudige auto kom je er ook.

Bedenk eerst wat je eigenlijk wilt ontvangen en of je zenders wilt kunnen opnemen (op een harddisk, niet op een VCR) en of dat onafhankelijk van elkaar moet zijn dus andere zender(s) opnemen dan waar je naar kijkt

Bedenk dat Canaldigitaal (de enige aanbieder van Nederlandse satelliet televisie) aan het omschakelen is van SD naar HD en van Astra1 naar Astra3 (al zeggen ze van niet)

Koop dus in ieder geval een HD ontvanger en een schotel met minimaal een duo-lnb. ( voor Astra1 en -3) Wil je ook de Britse zenders en wat exotische zenders, vraag dan je handelaar om een 4-koppen oplossing.(Astra1, Astra2, Astra3, Hotbird) en bijbehorende schotel. Schotel en LNB's (koppen) zijn niet zo duur, ga voor kwaliteit dat scheelt op langere termijn een hoop ergernis.(het Franse merk Visiosat bijvoorbeeld heeft een zeer goede reputatie en geeft 10 jaar garantie)

Heb je je wensenpakket goed voor ogen, meld je dan bij een dealer en vraag hem de mogelijkheden te laten zien. 

Ben je een beetje handig met computers en zo, ga dan voor een dreambox (HD versie) of Vu+ (duo). Zo niet, ga dan voor een Canaldigitaal goedgekeurd apparaat.