Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

recept nasiballen

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-09-26 19:17:43

Ik heb een grote pan met nasie over, en mijn moeder maakte altijd nasieballen van de rest, maar ik kan geen recept vinden.

Wie kan me een recept geven om zelf nasieballen te maken ?

Cees.

avatar#5135
Lisette(58)
Berichten: 2
Reacties: 9

#1 Geplaatst: 2010-09-26 20:29:05

Cees, ik heb ze nooit zelf gemaakt, van volgens Smulweb als volgt:

Als je nasi maakt, loont het de moeite wat meer te maken dan gewoon, of je gebruikt een restje voor dit recept.
Smelt een klontje boter en roer er een schepje bloem door, maak hier een roux van door er een half kopje water door te roeren.
Als je van pittig houdt kun je er wat sambal doorroeren. Doe er wat ketjap, zout en peper bij en roer de nasi erdoor. Laat het even goed doorwarmen.
Laat de massa dan afkoelen en vorm er ballen van, die je plat drukt en door een losgeklopt ei en daarna door paneermeel haalt.
Je kunt ze nu frituren of in de koekepan bakken.
Erg lekker!

Succes!

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#2 Geplaatst: 2010-09-26 20:32:39

Cees,

Een simpel recept dat je voor meer restjes (kip, bami, vlees, enz.) kunt gebruiken. Maak een roux van boter en wat meel, afmaken met bouillon. Hou het dik en meng dat met de nasi. Zorg dat het een zeer stevige consistentie heeft, dus wees spaarzaam met de roux. Als de nasi niet goed gekruid was (waarom hield je anders iets over?) kan je het mengsel nog op smaak brengen. Dan verder als met bitterballen of kroketten. Dus de ballen of schijven door geklutst ei halen en door de paneermeel. Herhaal dat minstens één keer. Frituren - niet te veel tegelijk en in niet overhete (180 gr.) olie.

Smakelijk,

Frans

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-09-26 22:36:02

"(waarom hield je anders iets over?) "

Ik heb al een keer nasie gemaakt deze week en heb daarvan de rest in de vriezer gedaan, ik eet twee a drie keer per week nasie.

Deze keer maakte ik voor een man of tien nasie maar er kwamen maar vijf man eten, dus weer in de vriezer dan maar, of nasieballen, want dat is zoals het nu kouder wordt erg lekker.

Niets op m'n nasie aan te merken dus, ik maak ze volgens echt indonesian recept zonder zakjes.

Bedankt beiden voor jullie recept, ik ga nu gelijk nog aan de gang.

Cees.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#4 Geplaatst: 2010-09-27 00:51:35

Het was maar een (flauw en ongekruid) grapje hoor Cees. Nasi is zo'n bunkermaaltijd dat er meestal weinig van over blijft. Ik geloof graag dat jouw nasi en nasischijven heerlijk zijn. Ik zou overigens als je veel nasi hebt, eerder schijven dan ballen maken. In schijven gaat meer. Bovendien kan je ze dan ook makkelijker in een koekenpan bakken.

Frans