Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Normandie

Auteur Bericht

avatar#8458
Comu
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2010-09-30 21:02:22

Goedenavond,

Mijn naam is Cor en ik spook al een tijd met mijn droom om op te krassen naar mijn geliefde Normandie. Samen met vrouw en zoon van 9. Ik spit links en rechts van alles uit, om te kijken of ik werk kan vinden wat gerelateerd is aan het oorlogsverleden aldaar. Van kennissen heb ik vernomen dat er steeds meer werk komt in de restauratie van materiaal wat uit het kanaal wordt gevist.

We onderzoeken ook de mogelijkheid om onze zoon op een internationale school te doen en het opstarten van een B&B. Klandizie daarvoor zal niet ons zwaarste probleem worden omdat de contacten die ik in de loop van vele jaren heb opgebouwd onder de geinteresseerden in WO II, nu al popelen om te boeken terwijl we nog niet eens begonnen zijn. En dat is een behoorlijke grote groep...

We zoeken in de omgeving van Carentan/Isigny. In de eerste instantie huren. Verder behouden we om financiele redenen graag een postadres in Nederland. Ik vraag me af of het in dat geval beter is, om als zelfstandige onder het B&B te vestigen en mijn eigen werkzaamheden als buitenlands arbeider te laten honoreren.

Veel dingen om in te verdiepen dus.

Als er mensen zijn die me wijze raad kunnen geven of toevallig een draadje voor me hebben in het kader van mijn bovenstaande werkverlangen in Normandie, hoor ik het graag.

Alvast bedankt,

Cor

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#1 Geplaatst: 2010-10-01 13:15:19

Waarom je kind naar een internationale school?

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#2 Geplaatst: 2010-10-01 16:40:31

Hoi Cor,

Inderdaad, wat Mickaël zegt ... waarom een internationale school (die zijn er überhaupt geen in de buurt van Carentan / Isigny), en niet gewoon de Franse basisschool voor je zoontje van negen? Lijkt me qua integratie beter, zeker als je langer in Frankrijk gaat verblijven!

Positieve noot: ik zag laatst een advertentie voor een job op de Mémorial in Caen (02 31 06 06 44), dat past misschien in je straatje? Kan de referentie helaas niet meer terugvinden...

Succes, enneh... leuke streek, Normandië, heb er vier jaar gewoond!

Jeroen

avatar#8458
Comu
Berichten: 1
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2010-10-01 19:47:17

Dank je wel, Jeroen en Michael,

Dat is inderdaad een goede. Mijn Frans is al redelijk en ik leer elke dag nog bij en voor we die kant op gaan wil ik dat we alledrie vloeiend Frans spreken, dus dan komt dat inderdaad goed.

Caen Memorial heb ik gelijk maar gecontact. Dank je wel voor de tip. Ik zoek inderdaad in die richting. Crisbeqc moet ik nog contacten. Schijnt een Nederlander de scepter te zwaaien, hoorde ik.

Groeten,

Cor

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#4 Geplaatst: 2010-10-04 13:23:49

Als je die richting uit zoekt (herdenkingsplekken Débarquement), denk dan ook aan het museum aan Pegasus Bridge, dat van Arromanches, ... Ik weet niet of het Amerikaans oorlogskerkhof in Colleville ook mensen nodig zou hebben ... maar niet geschoten is altijd mis (ojee, dat is wel een hele slechte beeldspraak in deze context).

Cor, succes ! Groet, Jeroen

avatar#8458
Comu
Berichten: 1
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2010-10-25 10:05:55

Inmiddels laat ik mijn wens, waar het gaat om werk in het "oorlogstoerisme" een beetje schieten. Gezien de gezondheid van mijn vriendin,(reuma) zal het meeste gewicht van een B&B op mijn schouders komen. Totaal geen probleem overigens. Ik hou van mensen om me heen en voor een potje koken kan je me zelfs 's nachts wakker maken.

De wens blijft wel Normandie. Voor mij is elke dag zon geen droom. Ook regenachtige dagen hebben hun charme. Er schuilt iets moois in een trieste druilerige dag.

Ik vroeg me af hoe het zit met huurpanden in Frankrijk. Is het mogelijk om een pand te huren voor het doeleinde B&B of hotel? Ik ben nl. niet zo'n koper. Los zijn van bezit, betekent voor mij een vorm van vrijheid. Ik ben nogal slecht in hebberig zijn. :)

En mijn hobby(het spitten in alle aspecten van WO II) komt wel tot zijn recht aangezien een kennis van me er zijn werk van gaat maken in dezelfde regio. Gidsen en battlefieldtours. Samen een arrangementje organiseren, bv.