Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Konkel & kronkelkabinet in NL

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2010-10-03 00:34:16

Ik kon het niet laten, vandaag, om de discussies van het CDA in Arnhem te volgen.

Drie maanden na de verkiezingen liggen er dan een regeerakkoord en een gedoogakkoord.

De politiek heeft zich niet van haar beste zijde laten zien. Zeker niet het CDA. Geen ruimte voor afwijkende meningen, al doet Maxime Verhagen het anders voor. Dissidenten en mastodonten worden onder druk gezet of afgeserveerd.

Wat heeft Nederland nu ? Beleidsvoornemens zonder coherentie, zonder echte keuzen en met een kaasschaaf-financiering. Alle oude wijn die nu in de nieuwe zakken wordt gedaan heeft maar één toekomst : azijn. Een verbond met een ondemocratische partij waarop alleen maar dommen, misleiden of fascisten gestemd hebben.

Binnenkort dus een « konkel & kronkelkabinet ». En Geert maar lachen. Die mag meedoen maar gaat vroeg of laat de stekker eruit trekken.

Ik ga niet gerust maar hopenlijk wel rustig slapen…

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-10-03 10:18:13

Als je, zoals wij, al meer dan tien jaar in Frankrijk woont, komen tv-reportages over de Nederlandse politiek als cabaretvoorstellingen over. De lange uitzending van zaterdag vormde daarop geen uitzondering. De show van de Limburgers Verhagen en Eurlings was van een stuitend niveau: de een simuleerde ontroering bij zijn frasen over de CDA-politiek, de ander schreeuwde als een marktkoopman zijn bijval uit en lette daarbij vooral op de positie van fotografen en cameralieden. Heel griezelig allemaal, daar in dat mooie Arnhem aan de Rijn. Nog huiveringwekkender waren uiteraard de latere beelden van Wilders in Berlijn en zijn enthousiaste ontvangst door vele groenhemden.

In de Franse Assemblée nationale wordt met regelmaat heftig georeerd door de députés en dreigt soms bijkans handgemeen te ontstaan. Prachtig. Daar is het een politiek spel dat met elegance, welsprekendheid en beheerste emotie wordt gespeeld.

De politieke kwesties (economie, immigratie) beginnen overigens steeds meer op elkaar te lijken in de twee landen.

Wim

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#2 Geplaatst: 2010-10-03 13:40:03

Wim,

Ik sluit mij bij je aan.

Eurlings met de Fortuin groet “At your service” en Carla Peijs met de Nina Brink “thumbs” .

Walgelijk, dit zijn de laatste stuiptrekkingen van een “middenpartij” ?

Het kan geen toeval zijn dat mensen als Klink/Hirsch Ballin aan de ene kant en Weisglas/Voorhoeve/Winsemius aan de andere kant een waarschuwende vinger opsteken tegen het “Big brother”niveau waarin Nederland zich stort.

Theo

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#3 Geplaatst: 2010-10-03 13:48:46

Ik krijg steeds meer respect voor 'n man als Hirsch Ballin. En wat de Nederlandse politiek in het algemeen en de situatie binnen het CDA in het bijzonder betreft : er zijn erg veel overeenkomsten met de lokale, gemeentelijke politiek op het Franse platteland.

'n Dorp, 'n stad, 'n land, het zijn de kiezers. Het zijn wij.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-10-03 14:00:29

Wie zei ook al weer

"een land krijgt de regering die het verdient"

??

avatar#7640
etienne
Berichten: 20
Reacties: 48

#5 Geplaatst: 2010-10-03 14:19:10

Dan staat er ons in Belgie nog wat te wachten.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2010-10-03 20:51:51

Etienne, in elk geval bravo voor de Belgen met het "cordon sanitaire" rondom Filip de Winter en zijn kornuiten!

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2010-10-04 07:15:07

Ja Steven, dat deden de Belgen goed maar er is 'n zeker risico van guerilla. Waar dat toe kan leiden...

Sarko heeft daar 'n antwoord op : repressie. Hallelujah.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-10-04 10:27:56

Of hij de strekker er vroeg of laat uitrekt is nog te bezien, wat wel slim van geert is dat hij zich niet te ver op de voorgrond schuift wat betreft politieke verantwoordelijkheid, en onder het mom van gedoogsteun zijn wil doorvoert.

Geert is slimmer dan U denkt, vergeet dat niet, te slim ben ik soms bang.

Anderzijds hebben we steeds weer perioden die totaal van elkaar verschillen, maar door ons gezeur over het verleden zien we zo graag de wereld “peaceful”  en dat moeten we eens onder ogen zien dat dat niet gaat.

We hadden de laatste oorlog die uit het niets op kwam dagen, daarna een voortdurende dreiging van kernraketten vanuit Rusland en Cuba, en er is nimmer een bommetje gevallen.

Ook toen had je de voor en tegenstanders van het communisme, en ook toen had je de schreeuwers aan de zijlijn die scandeerde dat het een schande was, en we zien dit allemaal gewoon weer terug.

Wilders doet niet anders dan verwoorden wat in de maatschappij leeft, en die maatschappij heeft men wel zelf gecreëerd met alle linkse en rechtse vlaggen incluis.

Te lang hebben de zittende regeerders hun kont in het pluche genesteld zonder de problemen onder ogen te willen zien.

Wij (ik persoonlijk)  wordt voor een ondier uitgemaakt en moet vermoord worden, ik persoonlijk wordt gedreigd met m’n kop naar beneden van de flat af te worden gegooid, ik persoonlijk wordt in elkaar geslagen door kinderen van twaalf dertien veertien jaar die het zelfrecht nemen mij te veroordelen op wat in onze Europese maatschappij volledig legaal is.

De leden van het cda moeten zich schamen enerzijds de vrijheid te verkondigen, en anderzijds ons te laten zitten met onze vrijheden die beschaamd worden door een groep idioten die met duizendtallen tegelijk onze wereld binnenkomen.

Moeten ze dan op de Amsterdamse manier maar overal thee gaan drinken en de kindertjes toespreken met de vinger omhoog ? dat doen ze al vijf kabinetten lang en het gaat steeds verder bergafwaarts.

Moeten ze dan maar toelaten dat haat imams hun toehoorders in een totaal vreemde onverstaanbare taal toespreken over hoe wij afgeslacht dienen te worden ?

Wat denken die nee-stemmers van de cda en vvd eigenlijk wel te kunnen zeggen in hun veilige bunkers met mooie tuinen ? zeggen ze dat ook nog als zij lastig gevallen worden ? dat is te bezien.

Nee, ik ben geen voorstander van wilders, maar misschien geeft hij wel even de regerende lieden een duwtje in de goede richting, en kunnen ze over aan paar jaar weer gewoon de tienjarige dochters naar het zwembad sturen zonder dat ze betast worden door k….. die onze cultuur niet respecteren.

In Frankrijk worden dit soort lieden uitgezet, in Nederland kreeg de haatbaard zelfs nog geen boete, schande schande schande!

Als ik op straat zou roepen dat ze de haatbaard van het dak af moeten pleuren met zijn kop naar beneden heb ik een rechtszaak aan m’n broek.

Nogmaals, grote schande.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2010-10-04 12:25:53

@Cees,

Bravo, goed geschreven.

Er is nog iets anders: er is domweg geen alternatief.

De hele linkse club is te week en teveel op het pluche gericht.  Het CDA is jarenlang aan de macht geweest en heeft er in principe niets van gebrouwen. het 'volk' heeft de CDA uitgespuugd.

Daarom hebben mensen strategisch gestemd, om te zorgn dat de linkse club niet aan de macht kwam. Het gevolg daarvan was dat de rechtse club de kans krijgt.

En dat de CDA er alles aan doen om het pluche te behouden.

Het regeerakkoord is op zijn best belachelijk, maar op zijn slechts de situatie verergerend. De problemen zijn veel groter dan een club politici in hun eigenwaan kan oplossen. Men kan het niet eens worden over het doel, maar ook niet over de weg die moet worden genomen. Iedereen houdt vast aan zijn eigen vooroordelen.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#10 Geplaatst: 2010-10-04 13:41:35

Leuk, deze gedachtenwisseling, maar laten we er wel de Franse dimensie bij houden.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#11 Geplaatst: 2010-10-05 11:02:09

Wim, ik heb geen stemrecht in nl maar als ik dat zou hebben zou ik zeker achterafgezien op wilders hebben gestemd.

Ik ben geen fan van Sarkozy, al lijkt het soms wel volgens sommigen, maar uit de keuze tussen Sarko die met harde hand de maatschappij tot de orde wil brengen of de zoete vingertjes van Ségolène is de keuze wat mij betreft duidelijk genoeg.

De tekst “In Frankrijk worden dit soort lieden uitgezet, in Nederland kreeg de haatbaard zelfs nog geen boete, schande schande schande!” is daar de link voor in mijn reactie.

Of Sarkozy met zijn beleid nu vrienden maakt of niet, vijanden zullen altijd bestaan, je staat immers voor een principe, een zaak.

De zaak van de leden van de cda is die van zedelijkheid, gezinsheid, samenhorigheid, moraliteit, en vooral, godsdienst, waar niet aan gesleuteld mag worden.

Tja, en daar zit nu de kneep van de rottigheid mag je wel zeggen, want wat als men (lees cda en andere gelovigen) de imams gaat verbieden deze woorden te verkondigen, dat zou betekenen dat men de godsdienst ter discussie stelt, en dat betekend beste lezer, dat in minder dan drie dagen óók de christelijke godsdienst ter discussie zou komen te staan want anders is het discriminatie van één godsdienst in het bijzonder.

Er zijn genoeg mensen die er geen enkel probleem mee zouden hebben als alle kerken van Nederland nu nog plat zouden branden, dus men zou alle geloven op een bundel gooien, en dat is dus helemaal niet de bedoeling van het cda en consorten.

Dus, U raad het al, we laten de imams voor wat ze zijn en zo laten we ook de dominees en priesters voor wat we ze zijn, iedereen blij, althans dat wil men geloven.

Dat Wilders nu roet in het eten van de gelovigen gaat gooien is dus verre van leuk, en dat doet pluche de haag zeker pijn.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#12 Geplaatst: 2010-10-05 15:26:08

Maar eh Cees, is er dan niets tussen "thee drinken" en totale repressie ?

Dat zoete broodjes bakken leidt nergens toe, dat blijkt.

Maar die repressie ? Waartoe leidt die dan ?

Hoe doe jij dat aan boord met 'n knaap die niet wil deugen ?

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#13 Geplaatst: 2010-10-05 17:47:11

Die knaap aan boord die niet wilde deugen werd in een “tuchtkamp” geplaatst waar ooit… was het lubbers niet, het over had.

De knaap werd om drie uur ‘s nachts van zijn bed gelicht en aan het stuurwiel gezet in volle wind.

Twee redenen ter lering-en-vermaak; enerzijds kreeg hij behoorlijk op z’n donder door de pijn in zijn bloedende handen na drie uur met het handje een driemaster sturen, anderzijds wilde hij ook niet dat deze bijzondere gebeurtenis van “een schip sturen” wat alleen aan de stuurman en de kapitein is weggelegd, aan zijn neus voorbij ging, en hij volbracht zijn taak.

Is tucht zo erg ?

Zijn al die mensen van vroeger nog zo’n voorstander van de afschaffing van de “oorvijg” ?

De slechtste beslissing ooit ter geschiedenis is deze ouderwetse oorvijg af te schaffen.

En nu op de blaren zitten, want de kinderen van toen zijn de regeerders van nu.

En de regeerders van nu regeren met een slap handje, of dit nu om het onderwijs gaat, de tv (wat een bagger is daar zeg, je schaam je toch zo onderhand) de financiële politiek, of de immigratie.

In nl kreeg ik ooit op m’n donder omdat ik een jongen voor zijn proeftijd ontsloeg.

Reden; straal bezopen of stoned de dag beginnen, geen machine was er veilig, en ik liep te rillen als een rietje van de stress en angst.

Het arbeidsbureau stond op z’n achterpoten, woedend, en ik zou een rechtszaak aan m’n broek krijgen.

Ik heb ze verteld dat ik nimmer de verantwoordelijkheid wil nemen van een ongeluk bij die randdebiel, en zeker niet mijn leven noch dat van m’n bedrijf of van de andere werknemers laat verstoren.

Een pak slaag of vrijwillig vertrekken, en ze kozen voor het laatste.

Tucht beste peter, en dat moet je gewoon volhouden, ze wennen er wel aan, zelfs hier in Frankrijk.

Weet je wat ze op den duur zeggen? Onhandelbaar kereltje die cees, maar wel aardig.

De school in Surgeres heeft me notabene boven aan de lijst staan voor stages, een mooi compliment is dat.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#14 Geplaatst: 2010-10-05 18:01:39

Als je "tucht" vertaalt met het bijbrengen - en vooral voordoen ! - van discipline, van die zogenoemde normen & waarden, ben ik het volledig met je eens Cees, en dat weet je.

Mijn vraag was dan ook enigszins retorisch.

Toch 'n kanttekening : straffen (lees : repressie) lijkt me minder zinvol. Grenzen stellen, deze helder handhaven en prettig (of gewenst) gedrag belonen lijkt me effectiever.

Neem nu 'n hond die niet wil luisteren en dat teefje bij de buurvrouw - of die buurvrouw zelf - veel leuker vindt. Die kun je op z'n donder geven als je 'm achterna hebt gezeten en eindelijk te pakken hebt.

Je kunt 'm ook hartelijk verwelkomen bij thuiskomst en belonen met 'n worst.

In het eerste geval wordt-ie bang voor je, of althans bang voor de straf. In het tweede geval is-ie blij weer bij jou te zijn. Z'n gedrag zal zich aanpassen : uit angst of uit tevredenheid. Het laatste beklijft.

Je lijkt me 'n goede oubaas,

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#15 Geplaatst: 2010-10-05 18:28:12

Peter, je moet een hond niet nazitten tot je hem te pakken hebt, daar zit nu juist de fout.

En dan hoef je dus ook geen worst te geven nadien.

Je moet de tijd steken in de hond, naast hem staan, en als die er vandoor wilt gaan ga je voor hem staan.

De jongen aan de werkbank of aan de dekzwabber nablaffen is geen kunst, en hem daarna een dag vrij geven is geen discipline en geen leerschool.

Je moet naast die jongen staan op het dek, het hem voordoen met de knietjes op de harde planken, en er tijd in steken hoe hij dat moet leren, en daarna geef je hem een schouderklopje.

Rotwerk hé jongen, man ik heb wat kilometers staan rossen op die klo…planken, dus niet klagen jij.

Ze laten die jongeren kreperen omdat ze zo druk zijn, dan geven we ze ze op hun donder omdat ze rottigheid uithalen, en daarna geven we ze een sportkantine cadeau waar ze het vervolgens op ene zuipen zetten.

Ander voorbeeld dan, ze laten ze barsten in hun bijstandwijken, geven ze op hun donder als ze een auto in brand steken, daarna geven we een moskee cadeau waar ze vervolgens ……

Dat is de zin van ons project namelijk, en leg dat maar eens uit aan juf Ségolène.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#16 Geplaatst: 2010-10-05 19:08:37

Maar Cees, dan zijn we het toch grosso modo eens ? Nu woon ik niet bij jou in de buurt, maar als je wilt leg ik contact tussen jou en Mme. Royal.

En de week van Xmas zitten we weer lekker aan de kust, wèl bij jou in de buurt. Drinken we er eentje ?

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#17 Geplaatst: 2010-10-06 18:06:17

Kun jij dat dan ? contact leggen met madam Royal ?

Iets anders, lees ik net op de homepage;

Zucht, waarom komen die lui toch altijd dwars liggen, hebben ze een soort van plaag-gen of zo ?

“Het vieren van Kerst op school stuit soms op verzet bij de islamouders die het weghalen van een kerststal eisen uit de school, want 'een moslim kan niet te horen krijgen dat Jezus de zoon van God is”

Ga gewoon naar een school waar je jezelf kunt zijn en laat ons onze dingen houden die we al eeuwen hebben please.

Het is toch geen wonder dat er mensen zijn die een beetje moslimmoe worden.

Cees

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#18 Geplaatst: 2010-10-06 18:39:48

Tsonge,jonge, hoe vaak komt dat nou voor dat moslimouders protesteren tegen een kerststal?

Ik heb het in NL meegemaakt dat Jehova's hun kinderen verboden om aan Kerst, verjaardagen e.d. op school mee te doen. Nooit een groot publiek item geweest.

Kan me overigens ook herinneren dat niet lang geleden de crucifixen uit klassen weg moesten, dit in Frankrijk, wegens scheiding van kerk en staat.

Ouders hebben maar te accepteren dat ze deel uitmaken van een cultuur die deels haar origine heeft in de religie. C'est comme ça en verder niet zeuren. 

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2010-10-07 08:10:59

Precies Steven, maar dat moeten dan wel alle ouders doen, en daar lijkt het steeds minder op.

Wij moeten hun cultuur maar een beetje begrijpen, maar de onze willen ze d’r uit gooien want die is tegen hun geloofprincipe.

Ondertussen lijkt de pays bas zijn regering te krijgen en lopen wij zenuwachtig rondom de tour eiffel tot extremisten ook dat ding op weten te blazen.

Tot nu toe zijn we in dit veilige deel van europa gespaard gebleven van dit soort onzin, maar als het gebeurt zal het effect enorm zijn, want jullie weten niet wat terroristische aanslagen zijn.

Soms denk ik wel eens, het moest maar eens gebeuren, dan begrijpen jullie opeens een heleboel andere dingen ook.

De Franse inlichtingendiensten houden de boel goed in de gaten, maar ooit zal het gebeuren, en tot die tijd zie je mij zeker niet in de kanaal tunnel of de Eiffeltoren.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#20 Geplaatst: 2010-10-07 08:42:38

@Cees,

Ken je het gedicht 'De Tuinman en de Dood' ?

Ik zou maar oppassen !

De oplossing is simpel, gewoon religies verbieden en ieder in zijn eigen geloof laten sudderen. Dat kan de wereld echt verbeteren.

Het is net als met misdaad: een middaiger is geen probleem, maar de georganiseerde misdaad is dat wel.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#21 Geplaatst: 2010-10-07 10:14:38

Whoops Hans, jouw uitsmijter doet me denken aan de faux pas van Hortefeux (Brice) enkele maanden terug, te Clermont Ferrand.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#22 Geplaatst: 2010-10-07 10:35:34

Wijze woorden hans, alle godsdienst verbieden is volgens mij de enige oplossing voor een hoop ellende.

Mooi gedicht, maar als je drie bomaaanslagen hebt overleefd ga je ook anders tegen de dood aankijken, komt tie dan komt tie, maar een supermarkt inlopen en er met dertig uitgedragen worden is niet leuk.

(nummer 8 was mijn maatje)

Cees.

Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
Mijn woning in: "Heer, Heer, één ogenblik!

Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot,
Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!" -

Van middag (lang reeds was hij heengespoed)
Heb ik in 't cederpark de Dood ontmoet.

"Waarom," zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,
"Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?"

Glimlachend antwoordt hij: "Geen dreiging was 't,
Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

Toen 'k 's morgens hier nog stil aan 't werk zag staan,
Die 'k 's avonds halen moest in Ispahaan."

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#23 Geplaatst: 2010-10-08 08:53:29

@Cees,


Het gaat om de laatste twee regels van het gedicht: je kunt je lot niet ontlopen.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#24 Geplaatst: 2010-10-08 09:33:13

Dat zijn 'n hoop grote woorden, Hans, ik weet niet of ik zin heb erop te reageren.

Het heeft in ieder geval steeds minder met Frankrijk te maken.

Wat heeft Sarko vandaag te zoeken bij de paus ? "Stemmen", zegt de één. "Imago", zegt de ander. Dat de paap hierin trapt...

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#25 Geplaatst: 2010-10-08 11:23:15

(leeg)

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#26 Geplaatst: 2010-10-08 12:57:54

?

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2010-10-08 17:01:00

Je hoeft hier in de bavards toch niet ieder bericht te laten rijmen op frankrijk zeg ? wat is dat nu voor onzin.

Ok, als het totaal iets met Frankrijk te maken heeft is het wat anders, maar onze gewaardeerde Steven begint zelf met een bericht wat nul komma nul met Frankrijk te maken heeft, zeg dan gelijk dat dit niet kan, en niet als er eens iemand iets zegt wat men niet aanstaat, of welke andere reden dan ook.

Er is in de draad verscheidene malen een link gelegd naar Frankrijk, en dat is mijns inziens toch wel genoeg, immers heeft deze kronkelverkiezing maar al te zeer met Frankrijk te maken als het om de ideologie van wilders gaat, want die lijkt toch sterk op die van sarko, of andersom.

Ik denk dat hapie een foutje maakt, die verwijzing naar een persoon die taak van meneer Bavelaar over wilde nemen was volgens mij iemand anders.

Zeker slecht weer in Nederland.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2010-10-08 17:07:34

(leeg).

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#29 Geplaatst: 2010-10-08 19:21:36

Ik neem het op voor Peter. Mag reageren zoals hij wil, als hij ongelijk heeft hoort hij het heus wel!

Als starter van deze draad zit ik er niet mee dat we een beetje naar links en naar rechts schieten.

Wel wil ik de connectie met Frankrijk maken:

- meer repressie en minder dialoog

- stigmatiseren van bevolkingsgroepen, of zo u wilt:

- meer ethnofobie

- meer "gesundes Volksempfinden" dat de leidraad voor de politiek moet zijn

- geen inspirerende leiders

- links en rechts die hun wortels kwijt zijn en zich moeten repositioneren

- minder Europa

- zeuren en klagen in plaats van aanpakken

Wie biedt meer?

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#30 Geplaatst: 2010-10-08 19:31:06

Voorts ben ik van mening dat de rubriek Entre bavards (dat is Frans) bedoeld is om wat te bavarderen over het wonen en leven in Frankrijk. Af en toe een relevant zijsprongetje naar de lage landen is prima. Maar het sec uitspreken van meningen en oordelen over de Nederlandse politiek is uiteraard niet de opzet in dit Frankrijkforum.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#31 Geplaatst: 2010-10-09 10:55:25

Hapie al weer weg ?

Hans en bruin kunnen er wat van, ze kunnen beter zelf een site beginnen, zijn ze erg goed in schijnbaar, want als ze iets niet aanstaan zijn ze spoorloos verdwenen of dreigen ermee.

Rare vogels hier.

Daar heb je gelijk in Wim, maar hoe wil je dit gaan regelen?

Ik heb zoiets van, waarom komen die lui hier nog als ze helemaal niets meer met Frankrijk hebben.

Ze zijn toch terug gegaan ?

Wel, als je dus deze teruggangers op de site krijgt heb je ook te maken met hun meningen en die in hun land.

“Wat heeft Sarko vandaag te zoeken bij de paus ? vraagt Peter.

"Stemmen", zegt de één. "Imago", zegt de ander. Dat de paap hierin trapt…”

Je zou ook kunnen zeggen Peter, dat wij nog in de paap trappen.

Die man is toch ook niet geloofwaardig meer?

Het vervelende is dat alle wereldgodsdiensten op wankelen staan, en juist die ene niet, en zelfs in kracht toeneemt, en dat beangstigd mij persoonlijk behoorlijk.

We zouden weer massaal naar de kerk moeten gaan om deze nieuwe godsdienst het hoofd te bieden.

Ik ga naar Poitier vandaag, kijken wat dat voor een stad is.

Ik zoef er altijd of voorbij over de A10, of over de railway, of over de daken, maar ben er nooit gestopt om de stad te bezichtigen.

Cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#32 Geplaatst: 2010-10-14 12:53:19

Om de woorden van een Amsterdams raadslid te citeren: "het lijkt er op dat er een aantal mensen bij elkaar is gaan zitten, opschrijven waar ze een hekel aan hebben en dat vervolgens regeerakkoord noemen"

Zo is het maar net!

Elke vorm van nuance, elke vorm van debat en elke vorm van filosofie mist (en elke vorm van humaniteit maar dat is wat gekleurd door eigen voorkeur)

En dat geldt natuurlijk niet alleen voor Nederland, nee, nee! Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk, zuid-Spanje, Italie, enfin Tout Europe lijdt aan deze tunnelvisie.

Laatst is er een rapport verschenen met wat feiten en cijfers aangaande het vermeende gevaar van de "oprukkende moslimcultuur"

Je hebt bijvoorbeeld 100 x meer kans om in Frankrijk tegen een wild zwijn op te botsen en daarbij dodelijk te verongelukken dan om te sterven aan "moslimterrorisme"

Waarbij de term 'moslimterrorisme' nog even werd toegelicht al zijnde een vreemde term.

Het is de angst die regeert, het diepe haatgevoel jegens een groep vanuit eigen ongenoegen ontstaan. (Wilders die zijn leven niet zeker is vanwege zijn eigen uitspraken jegens de Islam, Homo's die Marokanen haten omdat ze hen aanvallen, bespugen of wegjagen, Limburgers die nog nooit een 'buitenlander' gezien hebben maar alvast bang zijn voor als ze mogelijk gaan komen in hun achterlijke dorpjes, enz)

Angst die navolging krijgt zonder enige kritische beschouwing van feiten en cijfers, zonder enig debat en zonder enige nuance.

Eigenlijk gewoon pure dommigheid dus. Voorbeeld; coalitiepartners tijdens de onderhandelingsronde waar Ab Klink ook nog bij zat: "aanpakken die eindeloze migrantenstroom!!"

Ab Klink: "heren we hebben op dit moment een negatieve migratie, er gaan meer mensen het land uit dan dat er bij komen" Euh... ja en?

"Nou: wat dacht u van pensioenen straks?" ja boeieuh!

Onze (socialistische) Franse vriend zei laatst zo: "ik schaam me diep voor wat er op dit moment allemaal in ons Frankrijk gebeurt maar ik ben blij dat ik niet in Nederland woon!"

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#33 Geplaatst: 2010-10-14 15:56:36

Laten ze verdorie eens wat aan al die hoogopgeleide Nederlanders doen die NL verlaten en naar F gaan en hun riante inkomens, pensioenen en beleggingsinkomsten dààr opmaken. Kapitaalvlucht en "brain drain"!

En in F kopen ze alle goedkope huizen op zodat de arme jonge Fransen die maar 35 uur per weekmogen werken en dus zat tijd over hebben om ze op te knappen gedwongen blijven in benauwde HLM's te blijven.

Mark moet maar eens met Nicolas gaan praten.....

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#34 Geplaatst: 2010-10-14 16:31:23

“En in F kopen ze alle goedkope huizen op zodat de arme jonge Fransen die maar 35 uur per week mogen werken en dus zat tijd over hebben om ze op te knappen gedwongen blijven in benauwde HLM's te blijven.”

Ik neem aan dit een sarcastische opmerking van je is Steven ?

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#35 Geplaatst: 2010-10-14 16:49:09

Nou ja Steven dus,

Ik denk alleen niet dat Marc met Nicolas moet gaan praten.. op termijn doen die regeringshoofden dat toch al hoor, of via hun erg hoge ambtenaren!

Ja idd. begrijp ik wàt je pleidooi inhoudt. Ik voelde mezelf toen ik me blijvend vestigde al zo'n "profiteur" in 1999. Toch was ik dat niet, want ik had goed gekeken hoe de gem. Franse bevolking moest leven van weinig én ook nog eens voor jonge riant opgeleide jongeren met GEEN zicht op een baan!

Dat was ook al onder Chirac, vond ik de Nationale Schande! Zou het nu anders zijn onder Sarko?

Weet je wat Steven...

En ik hoop dat mijn mentale plan gewoon slaagt. Ik ga mijn primaire residentie in dept. 23 binnen afzienbare tijd te koop aan bieden voor erg weinig meer dan voor de prijs, waarvoor ik het gekocht had 11 jaar geleden.

En die bezitting is een "goudmijn" voor een jong Frans stel, dat van aanpakken weet en krijgen dan zoveel gereedschap en machines cadeau en gun dat hen eerder dan die koopjesjagers/klussers uit NL !!!

Maar het werkelijke probleem is, daar ook in die streek, dat er weinig behoorlijk betaald werk is. ... Of je onderneming/verdiensten ter plekke moeten dan op Internet ofzo te genereren zijn. In ieder geval NIET door laag gekwalificeerde arbeid.

En heus die constatering doet mij huiverend omzien naar een onbekende "rollator"toekomst in NL, want 18 millard bezuinigen zal hoe dan ook van de naamloze oudjes hier in hun pensioenen afgaan!

Erik.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#36 Geplaatst: 2010-10-14 17:01:31

Ik zie dagelijks knullen van tussen de 25 en 35 die in ploegendienst werken en de andere helft van de dag zich drie slagen in de rondte werken om een huis te bouwen of grondig op te knappen. Zodat ze na een jaar of vier moe maar voldaan een gezin kunnen stichten of beter kunnen huisvesten.

Dat in tegenstelling tot het verwende nakroost dat eerst tot een jaar of 30, 35 "goed wil leven" zonder hinder van kinderen, met een dikke kar en verre vakanties (vaak op afbetaling) en wanneer de biologische klok hard begint te tikken, gaan piepen dat het leven zo zwaar en duur is en hun inmiddels met vaak moeite verwekte kinderen gaan stallen bij Pa en Ma die nèt van hun pensioen zijn gaan genieten... en dus de terugslag krijgen van een opvoeding waarin de kindertjes voorgehouden is dat het leven geen pretje is, werken een vloek, gezondheid een recht en de "retraite" de bekroning is van een veertigjarige lijdensweg!

Een enkele keer hoor ik wel eens als "immigré" dat de Nederlanders de huizen voor de neuzen van Fransen wegkopen. Ik antwoord dan dat die Fransen maar eens wat minder lui moeten zijn en een paar jaar mogen investeren in een woning.....

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#37 Geplaatst: 2010-10-14 17:56:45

Ik was er echt bang voor; Steven is veranderd, maar goddank blijft hij dezelfde als altijd.

Daar zit jij dus flink naast bruintje, maar als je wilt verkoop je jouw huis gerust hoor, voor een prakkie aan een lui varken die straks een landbouwzeil over zijn pannendak trekt omdat tie te lui is geweest er na jaren van nietsnuttige zaterdagen en vakanties, altijd klagend en snotterend achter de tv, een garage vol gereedschap wat hij gratis bij de koop van zijn huis kreeg, een tiental lekkages heeft in de slaapkamers van zijn telefoonvingerende kids die met bleke huidjes en rapportcijfers waar een eendenvijver jaloers op zou zijn op hun nest liggen te vervelen.

Ik kreeg een drietal jaar geleden een onbeschoft stuk vreten aan de deur die me de huid vol kwam schelden dat ik smerige (franse woord begint met pu) rot Hollander hun goedkope huizen wegkaapte en zij zo alleen maar de dure huizen mochten kopen.

Ik heb g…vergeme een tent gekocht met een ingestort dak, zonder ramen en elektriciteit, het enige water wat ik huis was kwam niet uit doorgerotte leiding maar door het rotte dakbeschot, en de gemeente was allang blij, zo niet de familie nog blijer, dat we die bouwval kochten na tien jaar leegstand.

Geen hond wilde die K…tent kopen, nou niet zeiken kl…

Hehe, dat lucht op.

Buurman heeft al (deze zomer wordt het) vier jaar een keukentrapje tegen de gevel staan en de regenpijp hangt er met een touwtje aan, en is misschien nog voordat de trap weggerot is, van plan de rest van de pvc pijp er aan te lijmen.

Ik vrees echter het ergste gezien wij ook nog eens de zorgen hebben gehad (zes jaar) voor zijn zieke zuster die NAAST ! hem woonde en waar hij zelfs nog niet een tv-kabeltje voor had en mij naar de winkels stuurde, die luie flikker!

Ze is overleden, en buurman huilde tranen met tuiten, te laat.

Vorige week had ik toevallig zo’n zelfde soort discussie met een jong stel; de door ons opgefokte huizenprijs.

Ik vertelde; ‘La Rochelle gaat zijn luchthaven verhuizen naar Rochefort, dat betekend dat de huizen in Rochefort die nu nog geen drol waard zijn (3 keer minder als LR) omhoog zullen schieten.

Op Ile d’Oleron zullen de prijzen voor vissershutten zelfs die van de villa’s aan de cote d’azur overschatten, dus ga je gang zou ik zeggen, voor dat wij het doen.

Beste Erik, ze doen het niet, en weet je waarom niet ?

Omdat ze wachten op jouw goedkope huisje, of lees anders alinea twee van Steven nog eens goed door.

Je ziet hier die gasten die voor rond de 65 euro/m grond kopen,

Er zelf een gat graven, er zelf een casco opzetten van parpains, er een dakconstructie op laten hijsen terwijl vriendin of vrouwtje al in de tuin de boontjes poot, en dan werken ze nog twee jaar en ligt er verdorie ook nog eens een zwembad achter het huis.

Kosten ?

Een jonge vader in een enorme afgedankte stacaravan vertelde me dat zijn huis nog geen zeventig duizend kost inclus de grond.

Zijn plan, vijf jaar wonen en dan verkopen.

Drie jaar hard werken voor ongeveer honderdduizend is toch niet gek lijkt me.

Overigens, tegen alle regels in werkt al mijn personeel 40 uur in de week.

En ze hebben er lol in.

Binnenkort ga ik voor de jongste (16) een volkswagen T1 kopen en die gaat hij zelf opknappen totdat tie zijn rijbewijs heeft.

Dat zijn de jongens waarvan ik houd.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#38 Geplaatst: 2010-10-15 10:15:45

soms is het een misselijkmakend mannetje.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#39 Geplaatst: 2010-10-15 17:44:51

Erik, wilders heeft zijn uitspraken gedaan als privépersoon, hij was geen minister in die tijd.

Ik kan je de uitslag van de rechter wel in het oor fluisteren als je wilt {onschuldig}

De voorbeelden die je aanhaalt van koekoek en janmaat waren van een politicus, vandaar hun straf.

Mevrouw goeroe, waar ik zelf nogal op gebrand ben, is door ons indertijd aangeklaagd vanwege lasterlijke publicaties en is echter wél vrij gesproken, terwijl janmaat dat niet werd.

Zolang iemand mijn achterlijk mag noemen, of een kont n….., mag ik ook iemand geiten n.. noemen.

Zo simpel is het.

Ik ben geen voorstander van wilders, maar de nederlandse staat is bezig een enorm gat te graven waar ze straks in duvelen, met de pvda en de vara voorop.

Opeens is cohen wel geinterseerd in samenwerking (hij blies eerst de boel af)

Opeens is groenlinks tegen geweld uit de gekleurde hoek (hadden ze moeten zeggen toen ze met wilders aan tafel zaten.

Opeens zegt het cda strenger te straffen tegen jongeren uit de gekleurde hoek (waren ze eerst faliekant tegen)

Dan is ségolène toch maar een echte politicus, die heb ik nog niet zien draaien zoals bij jullie, maar ook voor hier geld, of PS moet ontzettend hard gaan werken, of er moet binnenkort een ander (Bayrou) opstaan en de degens gaan kruisen met sarko, anders wint hij de volgende verkiezingen weer.

Ik hoop eerlijk gezegd dat Bayrou eindelijk eens wat meer te zeggen heeft dan voorheen en wat ballen toont, want zijn streven is goed, maar zijn kracht is van een kleuter in sarko’s grote gymzaal.

Meer en meer zie ik dat de huidige politiek niet alleen een strijd is van politieke beslissingen, maar zeker van het vernederen en neermaaien van een tegenstander.

Beetje amerikaans eigenlijk.

Cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#40 Geplaatst: 2010-10-16 15:53:46

Zo zeg! wat een onvoorstelbare vertoning van de plank echt he-le-maal mis slaan hierboven!!

Ik zou zeggen lees eens een krant of volg eens en journaaluitzending.

Je hebt natuurlijk recht op je eigen onnavolgbare mening maar als het om feiten gaat zou ik zeggen; gebruik dan de juiste feiten!

Het is juist omdat Wilders politicus is en juist omdat hij zijn uitspraken deed als politicus binnen het publieke debat dat het OM vrijspraak eist

Groen links en Pvda hebben, ver voordat er sprake was van een tweede informatieronde over rechts, een voorstel gedaan waarin zij zich open stellen voor onderhandeling over de punten waar het in eerste instantie op mis liep tussen hen en Rutte.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#41 Geplaatst: 2010-10-22 20:50:57

Met politici die raaskallen dient afgerekend te worden in de politieke arena. Wat een ongelooflijke hoeveelheid tijd en dus geld gaat er op aan dit stomme proces. Tijd die beter besteed kan worden.

Steven

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#42 Geplaatst: 2010-10-23 15:59:49

Erger vind ik nog de, in mijn ogen, zeer amateuristische wijze waarop dit proces gevoerd is. Onder de aanname dat men de beste rechters op dit proces heeft gezet vanwege de grote publieke belangstelling verbaast het me nu niet meer dat er zo veel rechtzaken misgaan.

Politici zijn in een democratie onderdeel van het wetmakend proces. Als zij zich uitsluitend moeten beperken tot wat volgens bestaande wetten is toegestaan, dan zouden die wetten mogelijk nooit aangepast kunnen worden.

Dat is de reden waarom politici, en daar hoeven ze helemaal geen minister voor te zijn, vrijwel alles mogen zeggen wat ze willen. In ieder geval heel veel meer dan een 'gewone' burger.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#43 Geplaatst: 2010-10-23 16:55:27

De trias politica (Montesquieu) staat wel op meer fronten onder druk, daar heeft dit Greet W.-circus weinig aan toe te voegen.

Neem nu dat kerkje in dat kleine provinciale dorpje hier in de buurt. Daar hangt de Europese vlag boven de entree zodra daar 'n aanleiding toe is (EU-verkiezingen, Dag van Europa, &c.). Terwijl ze zich in de Senaat druk maakten om de laïcité.

En de neef van de burgemeester senator - pardon, Senator - is.

Peter (die van mening is dat het Greet W.-circus 'n uitkomst is voor de media, publiek en commercieel. In Frankrijk gebeuren overigens ook rare dingen).

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#44 Geplaatst: 2010-10-23 18:37:30

Ik word een beetje ziek van die linkse club daar in de pays bas.

Ben absoluut geen wildersfan, maar ik ben wel geïnteresseerd in de figuur wilders (heb al eens gezegd dat ik hem ken uit zijn jeugd in Israël) en de daarbij behorende facetten.

Het verbaasd me dat er eerst flink tegen hem geschopt wordt door de linkse bende, zelfs de media ontweek hem argwanend, en nu zelfs bij de omroepen worden ze makker.

De laatste stuiptrekkingen van links worden zichtbaar (kromme rechters) en binnenkort heeft men hun zin, een man die amper Nederlands kan communiceren (wat praat die man toch raar) en die op elk moment dat het meneer niet aanstaat de boel op kan blazen.

Het is de eigen schuld van links en midden, ze hebben nooit aandacht gehad voor de rechtervleugel, ze hebben hen uitgelachen, bespot, en nu zijn ze de verliezers van een door het land gekozen looser.

Geloof mij, deze blonde meneer is veel slimmer dan alle anderen bij elkaar, daar verkijken jullie je heel gemeen op.

Mijn zegen heeft hij zolang het duurt, het houd de geest scherp soms eens flink tegenwind te krijgen.

Ik wacht nog op de boodschap van wilders deze rechtszaak te stoppen onder het mom van “dit kost de belasting betaler veel geld”

En als die dat doet, dan haalt hij weer punten binnen.

Ik wed op dinsdag.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#45 Geplaatst: 2010-10-25 08:36:13

Wim moet gewoon een einde aan die hele discussie breien, dat is het beste.

Je hebt tegenstanders van wilders, en voorstanders, dat is wel duidelijk.

De middenstaander kijkt verbaasd toe hoe het er aan toe gaat, of dit nu legaal of illegaal genoemd mag worden, het heeft niets met Frankrijk te maken dan alleen maar dat politici overal hetzelfde zijn.

Cees.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#46 Geplaatst: 2010-10-25 09:36:30

ik erger mij al dagen aan deze ongenuanceerde discussie. Wat heeft dit alles met Frankrijk te maken? Hele topic maar zo gauw mogelijk verwijderen!

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#47 Geplaatst: 2010-11-06 10:15:54

Ik denk dat het gevaar van Wilders hierboven heel duidelijk geschetst is (onbedoeld weliswaar maar toch..)

Het principe is dat je gewoon maar iets roept wat een groot deel van het volk aanspreekt. Dat grote deel van het volk heeft geen flauw benul van het feit dat alles wat er geroepen wordt onwettelijk, ongrondwettelijk of anderzijds onmogelijk is en dat doet er klaarblijkelijk ook niet toe.

Het speelt in op een gevoel, of nee: het creëert een gevoel van angst en als je dat eenmaal hebt ingeprent bij deze groep (niet al te slimme) mensen dan kun je daar alle hapklare brokken op werpen. Deze worden namelijk meteen verzwolgen door het angstgevoel ongehinderd door enig cultureel, historisch, rechtelijk of sociaal besef, laat staan enige nuance!

Het feit dat heel Europa, dus ook Frankrijk op dit moment aan die angstpsychose leidt geeft aan dat er wel degelijk iets aan de hand is. Maar dat is nu net de discussie die hier (in dit draadje) niet gevoerd wordt!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#48 Geplaatst: 2010-11-06 18:27:34

Iemand zei me pas dat de kans om door een aanrijding met een everzwijn te overlijden in Frankrijk ongeveer 10.000 x zo groot is als die door een terroristische aanslag.... dat wil ik best geloven want alles heeft te maken met risicoperceptie.

Wilder c.s. weten op een slimme wijze de risico's "uit te vergroten" en daarmee angst aan te kweken. terwijl het nog nooit zo veilig is geweest in zowel NL als F. Politici en pers papegaaien lustig mee.

Voorbeeld: gezinsdrama ergens in een rustige wijk. Vader kan niet tegen scheiding en brengt ex-vrouw om met pistoolschoten. Camera zoomt in op buren: "die kogels hadden ons kunnen treffen"..... "nu durf ik de deur niet meer uit". Alsof de doorgedraaide ex-echtgenoot het op hen had voorzien.

Aangezien geen enkele politicus in Frankrijk iets tegen everzwijnen heeft (wellicht een enkel moslim want het zijn tenslotte toch een soort harige varkens) in het land van Asterix en Obelix, verwacht ik geen nationale "abattage" van deze beesten...........

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#49 Geplaatst: 2010-11-06 19:11:53

Beste JP32

Je hoeft het niet te lezen....bovendien....entre bavard........... en wilders cs....nou ja...

Door Steven en Hans wel neergezet zoals ik het ook zie.

Je niet weer ergeren omdat ik nu ook meedoe, hoor ....JP32.....

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#50 Geplaatst: 2010-12-07 13:18:41

In maart alweer verkiezingen weliswaar voor provinciale staten, maar nog belangrijker 1e kamer door provincies

Ik vraag me af of aangezien dit provinciale verkiezingen zijn je als ned. wonend in het buitenland kunt gaan stemmen.

Of heb ik mijn maatschappijleer van school niet meer paraat?

Het zou toch van de zotte zijn als je als in het buitenland wonende ned. niet zou kunnen stemmen zeker als straks de zetelverdeling 1e kamer zo cruciaal gaat worden.

Wie weet het?

Willem

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#51 Geplaatst: 2010-12-07 15:21:34

Willem,

Bij mijn weten kun je als buiten-Nederlander slechts voor de landelijke en de Europese verkiezingen stemmen in Nederland. Je woont immers in geen enkele provincie, zoals je ook in geen enkele gemeente woont. De Provinciale-Statenverkiezingen gaan dus aan ons voorbij. Dus inderdaad, geen invloed op de zetelverdeling in de 1e Kamer.

Vriendelijke groet, Jeroen

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#52 Geplaatst: 2010-12-07 19:30:46

Met enige 'precieze' fantasie zou je kunnen zeggen dat we onder Zuid-Holland vallen, we staan immers ingeschreven te 's Gravenhage.

Maar neen, helaas voor zover u invloed zou willen op de samenstelling van de 1° Kamer.

En op de F-president in 2012 mogen we ook al niet (tenzij...). 't Is wat.

Peter.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#53 Geplaatst: 2010-12-08 11:06:48

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk wel heel treurig dat je niet mag stemmen voor 1e kamer want er worden daar ook over zaken beslist die je als niet in Ned. wonend aangaan.

Is het niet zo dat als je ergens bezwaar tegen maakt je direct te horen krijgt "dan moet u maar van uw democratisch recht gebruik maken om op een partij te stemmen die uw belangen behartigt"

In dit geval KAN dat dus niet!

Zou dit geen kans maken om aan te kaarten bij een Europese instelling? Welke?

En inderdaad strikt genomen vallen we onder Zuid-Holland

Willem

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#54 Geplaatst: 2010-12-08 11:29:31

Idealiter zou je als Europeaan in een ander Europees land natuurlijk 'gewoon' stemrecht mogen/moeten hebben. Naar mijn mening is dat dan wel een exclusieve keuze: je stemt óf in het land waar je woont, óf in het land waar je vandaan komt, maar niet allebei. Ik zou het meer dan normaal vinden om in Frankrijk stemrecht te krijgen: ik woon hier, ik werk hier, ik betaal hier belasting... en heb dus meer met de Franse samenleving te maken dan met de Nederlandse. Maar helaas, daar is de volksopinie nog niet rijp genoeg voor. Ik heb de gelegenheid gehad daar met een parlementariër over te spreken... Tja, hij was het wel met me eens, maar geen enkele politieke Franse partij zal het op de agenda zetten, te bang om veel Franse stemmen kwijt te raken!

Of inderdaad voor een andere insteek kiezen: daar waar je belasting betaalt heb je stemrecht. Maar ja, dan krijg je weer de discussie waar degenen die géén belasting betalen mogen stemmen ... en alleen mogen stemmen als je belasting betaalt is natuurlijk uit den boze: we leven niet meer in de 19e eeuw.

Gelukkig mag je tenminste nog voor de gemeenteraad stemmen: maar bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen hier (middelgrote gemeente) was er maar één partij waar je op kon stemmen! Een (Oost-)Duitse vriend van me deed dat sterk ergens aan denken...

Prettige dag allen, Jeroen