Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

invullen document H1 na renovatie

Auteur Bericht

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#0 Geplaatst: 2010-10-05 11:59:04

Hallo

Ik heb in de zomervakantie het dak van ons huis gerenoveerd, de dakpannen zijn vernieuwd en er zijn 3 velux ramen geplaatst. Hiervoor had ik een déclaration préalable ingediend (en goedgekeurd). Na voltooiing van de werken heb ik het document "Déclaration modèle H1" ontvangen. Zie http://www.ir-conseil.com/telech/formulaire-h1.pdf

Is dit document voor mij van toepassing? Volgens impots.gouv.fr dient het voor  "La déclaration modèle H1 a pour objet de recenser les constructions nouvelles et d'établir leur valeur locative cadastrale."

De déclaration préalable hebben we ingediend omdat ons huis op minder dan 500 m van een historisch gebow ligt.

Met vriendelijke groeten

Paul

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-10-05 15:31:43

Ja Paul, binnen negentig dagen na voltooiing van de gedeclareerde werkzaamheden.

Het is vooral - uitsluitend ? - bedoeld om de taxe d'habitation opnieuw te bepalen.

Peter.

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#2 Geplaatst: 2010-10-06 11:10:30

Hallo Peter

Ik vermoed dat ze een geactualiseerde kijk op de boerderij van 1869 willen krijgen,

want ik had duidelijk vermeld in de déclaration préalable dat er geen bijkomende surface habitable wort gecrëeerd:

* Courte description de votre projet ou de vos travaux :

Renouvellement des tuiles du toit de la maison (remplacer par tuiles romane-canal TBF Vieilli Castel)

Pose de 3 fenêtres de toit type VELUX (dimensions: 98cm par 78cm) côté pré, sans création de nouvelle surface habitable.

Renouvellement des tuiles du toit de la maison (remplacer par tuiles romane-canal TBF Vieilli Castel)
Pose de 3 fenêtres de toit type VELUX (dimensions: 98cm par 78cm) côté pré, sans création de nouvelle surface habitable.

Vriendelijke groeten

Paul

avatar#57
Richard
Berichten: 25
Reacties: 297

#3 Geplaatst: 2010-10-06 11:28:27

Als ze daar nog de middeleeuwse manier van belastingberekening doen zoals bij ons (aantal ramen aan de straatkant, afstand tot de weg etc) dan zal het daar wel voor zijn. Zo betaal ik ruim 10 x meer belasting dan een kennis die met een oude boerderij 2km van de weg af zit ...

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2010-10-06 13:30:05

"Ik vermoed dat ze een geactualiseerde kijk op de boerderij van 1869 willen krijgen", ja Paul, dat is het. Niet meer en niet minder.

Iemand die 'n raam in z'n dak maakt, zal dat doen om er 'n kamer bij te maken (zo wordt gedacht), en die extra kamer heeft weer gevolgen voor de belastingaanslag.

Gewoon invullen en terugsturen, iedereen blij (pas op : het is 'n cerfa-document dus wat je invult en ondertekent moet overeenkomstig de werkelijkheid zijn).

Peter.

avatar#4958
mzungu100
Berichten: 24
Reacties: 46

#5 Geplaatst: 2010-10-06 14:33:53

Hallo

Ik heb gebeld naar het belastingskantoor en moet sowieso het document invullen, volgens hun gegevens heeft de boerderij zelfs nog geen badkamer en WC. Bepaalde Fransen nemen het ook niet zo nauw met de regelgeving (aanvraag bouwvergunning), en de eerste die dan alles volgens het boekje doet heeft prijs. De dame op het belastingskantoor heeft ook gezien dat ik 3 veluxen heb geplaatst, en vroeg of er in de grenier dan geen chambres bijkomen, ik heb gezegd dat deze chambres er de eerste jaren niet zullen komen, natuurlijk na verloop van tijd wel. Ik zal het document overeenkomstig de werkelijkheid invullen, ze mogen zelfs komen kijken, want ik wil geen ambras met de autoriteiten. 

Ik zal dan misschien ook melden dat op de internetsite van het Franse Kadaster er een stukje van de boerderij ontbreekt, precies waar nu wc en badkamer zich bevinden.

Vriendelijke groeten en bedankt om mee te helpen nadenken

Paul