Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

werk-vragen

Auteur Bericht

avatar#8472
olivia
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-10-05 21:20:36

hallo allemaal!

Zelf ben ik in Frankrijk geboren (Soissons, vader en familie wonen daar) maar ik ben met mijn moeder toen ik 3 was terug gegaan naar Nederland. Inmiddels bijna 30, zou ik over een jaar of twee een tijd terug willen naar Frankrijk. Mijn franse familie spreek ik wel regelmatig, maar die zijn gewend aan mijn steenkolen-frans ;-)

Toch zullen mijn man en ik aan het werk moeten, en zijn ons aan het orienteren. Mijn man is all-round timmerman en ik ben leerkracht speciaal middelbaar onderwijs (autisme-specialist).

Hebben jullie tips?

Mijn ideaal zou zijn een aantal gites (met een extra doelgroep autisten, daar weet ik de aanpassingen wel voor) maar ik vraag me af of daar nog markt voor is. Nog afgezien van het feit dat ik iets van een startkapitaal moet hebben.

Ook zit je natuurlijk met een stukje zekerheid voor zover mogelijk, zijn er internationale scholen/organisaties waar Nederlandse les gegeven wordt? Waar zou ik kunnen zoeken?

Hoe ver zijn ze in Frankrijk met begeleiding van Autisten?

Vrienden van ons met een goedlopende B&B in Frankrijk, zeggen dat er wel vraag is naar een timmerman die klussen van begin tot eind kan doen (en die zijn afspraken goed nakomt), maar wat is jullie ervaring hiermee?

alvast bedankt,

groetjes olivia

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-10-06 18:59:02

Naar vakbekwame timmerlieden die Nederlanders en Engelsen kunnen bedienen is altijd wel vraag. Het opzetten van een bedrijf is niet eenvoudig, meestal ga je ergens beginnen en kom je via mond-tot-mondreclame tot een bedrijf. Het nieuwe regime van de auto-entrepreneur is in jullie geval de moeite van het bestuderen waard.

Op een aantal plaatsen in Frankrijk wordt Nederlandse les gegeven, zie bijvoorbeeld de informatie op onze site.

Wim

avatar#7558
Evert M
Berichten: 4
Reacties: 8

#2 Geplaatst: 2010-11-20 20:52:35

Tja waar ik mij altijd over verbaas mij programma's als "ik vertrek" Dat er altijd wel gasten komen en het eerste jaar nog altijd redelijk druk lijken te hebben. Kennelijk is de markt nog niet verzadigd... Evenals ik ooit een lastminute september een Gite zocht, moest ik aardig graven....

Daarnaast was de kampeer en caravan beurs druk bezocht dit jaar omdat men dorr econimische tijd kennelijk toch weer een stap terug doet....

Maar goede vaklieden die men in eigen taal kan aanspreken is altijd makkelijk voor de vele nederlanders die er zitten en de taal op technisch vlak wat minder beheersen in het frans....

avatar#8609
sas
Berichten: 0
Reacties: 8

#3 Geplaatst: 2010-11-22 09:42:42

Hallo Olivia,

Uit ervaring (woon al bijna 20 jaar in Frankrijk) is het in onze omgeving "slecht gezien" om Nederlanders te nemen voor werkzaamheden.... Wil je totaal integrere in een dorp cq regio zoals de onze moet je de Franse economie laten werken en niet de Nederlandse (vind het raar, maar het is zo)

Ons dorp bestaat 50% uit nederlanders, 30% uit Engelsen en de rest is Frans.

Wat betreft gites etc, ik weet dat in ons dorp er nu al 6 gites zijn... en ons dorp heeft maar 135 inwoners. Al de gites zitten de hele zomer vol. Hoe ik dat weet... in een dorp van zo weinig bewoners weet je alles.

Wat betreft gites voor Autisten (mijn man is gespecialiseerd educateur voor autisten)  Bij zijn centrum is aangesloten een hele grote kinderboerdrij, paarden en ze gaan 3x in de week weg de hele dagen. De vakantie periode gaan ze meestal terug naar hun eigen familie leden.

Kun je zulk soort informatie niet inwinnen bij "office du tourisme" of de "chambre de metier et commerce" ? om te kijken of er inderdaad al in die omgeving een gite bestaat voor een soort gelijke activiteit ?

Voor informatie, wij zitten in Auvergne (Allier). Waar willen jullie naar toe ?

Vr gr,

Saskia

avatar#8759
simbat
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2011-01-06 14:08:54

Hallo,

Wij zijn van plan te verhuizen naar Bergerac, Issac. Daar wonen, leven , werken. Kortom, de hele ommezwaai. Iemand die ook daar gehuisvest is en de stap heeft gemaakt ? Graag willen we dan een paar (algemene) zaken te weten komen.

Groeten,

Alex

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#5 Geplaatst: 2011-01-06 18:12:44

Goed plan. Vragen over algemene zaken rond een verhuizing naar Frankrijk kunnen in dit forum worden gesteld. Grote kans dat je zeer goede antwoorden krijgt. Het nalezen van deze website kan ook veel helpen.

Wim