Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Houtkachel gekocht, kachelboer dood

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2010-10-12 22:25:31

De titel is misschien wat vreemd maar toch. Het volgende heeft zich voorgedaan: wij hebben een fraaie houtkachel gekocht via een artisan die in mijn kringen goed bekend stond. Bij collega's heeft hij fraaie haarden gemetseld etc en betrouwbaar wat betreft afspraken etc.

In mei dit jaar hebben we bij hem een houtkachel besteld en deze zou afgelopen maandag geplaatst worden. Wij hebben een aanbetaling van 30% gedaan. Wat wil nu, deze man is plots overleden. Ik heb zijn kaartje met zijn mobiele nummer. Hij heeft een 'depot'. Zijn vrouw is mij vaag bekend, zij werkt ook in het ziekenhuis. Hij heeft geen associé,alleen twee mensen in dienst. Gisteren heeft de begrafenis plaatsgevonden. Ik heb nog niets gehoord officieel. Via via ben ik op de hoogte gesteld.

Die kachel moet natuurlijk wel een keer geplaatst worden. Ik weet dat dit ding gearriveerd is en in zijn depot staat. Moet ik nu zijn 06 nummer bellen? De familie benaderen? Ik wil nog best een weekje wachten. Via via in het gesticht hoor ik wel het één en ander maar ik zit er niet op te wachten als plotsklaps de boel failliet is en we naar de aanbetaling kunnen fluiten.

Wie heeft een advies?

Ingrid

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2010-10-12 23:31:26

Ingrid,

Fransen staan wat betreft de dood vrij eenvoudig in het leven, het hoort er nu eenmaal bij.

Het zou raadzaam zijn geweest (maar je wist het niet en hoorde het te laat) als je bij de familie was geweest om hen te troosten in hun verlies, en vaak is dan de borrel na de begrafenis belangrijker dan de begrafenis zelf.

Maar goed, dat heb je gemist.

Zakelijk gezien heb je er recht op wat er nu gaat gebeuren, dus je kunt gerust de familie benaderen om te vragen hoe nu verder te gaan.

Je zegt dat er personeel is, zoek dat eventueel eerst uit en vraag hun naar de te plaatsen kachel, waarschijnlijk gaat alles gewoon door.

Anders zou ik even een weekje wachten en aftasten of de partner er tegen kan een vraag te beantwoorden, en dat is meestal wel het geval of ze verwijst je door naar een van de personeelsleden.

Veel succes, het is altijd verwarrend in aanraking te komen met andermans verdriet, er zijn nou eenmaal geen etiketten voor.

Cees.

(vorige week plotseling een goede vriendin/buurvrouw (56jaar) verloren.

een week eerder heeft ze nog gordijnen voor me gemaakt)

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2010-10-14 12:33:23

Bedankt Cees, via het informele circuit ben ik al weer op de hoogte gehouden. Er zal met ons contact worden opgenomen.

Ingrid