Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

moedeloos

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-10-14 17:12:29

Na de diefstal van al mijn vlaggen, waar zelfs de gendarme een beetje mistroostig van werd ( ja ze zijn echt mijn vrienden) was de krant er rap bij om een foto te schieten.

Soms wordt je een beetje mismoedig van die mentaliteit van velen onder ons.

Deze week stond ik twee en half uur vast tussen vrachtwagens en toeterende vertegenwoordigers, oorzaak, twee bussen overdwars op de weg.

Je kon La Rochelle niet in, en als je er in was (ik had toch een bespreking) kwam je er niet meer uit.

Misschien is deze muur wat voor hen, ik bied het ze gratis aan, inclusief mijn lidmaatschap.

Steun ons !!!!!                 stop

Cees.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2010-10-14 17:37:17

Cees,

"beetje mismoedig van die mentaliteit van velen onder ons"

 

Wie is/zijn "ons"?

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2010-10-14 20:29:24

De medebewoners van dit aangename land wat frankrijk heet ;-)

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2010-10-15 10:15:52

Cees,

Ik blijf toch wat problemen houden met het Franse grondrecht om te staken.

Dit is al bijna 2 generaties een probleem en France. Stelen mag niet en zal strafrechtelijk terecht bestraft moeten worden. "Stop la grève" is een beweging, die miz. terecht paal en perk stelt aan het stakingsrecht, maar niet door vakbonden tegen elke prijs! Dat evenwicht zal in LDF moeten ontstaan in een democratisch proces in beide kamers!

Als je "moedeloos" wordt van hier en daar in de Franse mentaliteit tegen noodzakelijke veranderingen (het zijn er talloze), dan ondersteun ik je daarin.

"C'est comme ci of ça" is nl. de meest smorende dooddoener die 4 & 5 Republiek heeft opgelopen en staat ook echt anders denken en handelen in de weg.

Erik.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-10-15 17:15:51

Ben ik met je eens Erik, maar als ik me niet vergis is de organisatie al enkele jaren oud, dus schijnbaar sterk genoeg om wissewasjes te overleven.

Dat zou dus betekenen dat indien er genoeg mensen achter “stop la greve” komen te staan deze organisatie steeds machtiger kan worden en zelfs uit kan groeien tot een politiek bindmiddel.

Ik ben er van overtuigd dat alleen van binnenuit de Franse mentaliteit veranderd kan worden.

Genoeg goedopgeleide jongeren zijn die stakingen meer dan beu, werken zich een slag in de rondte om ene betere toekomst te hebben dan hun ouders met hun eeuwige dubbeltjes omdraaien, en worden telkens dwars gezeten door eigenwijze fransen die niets willen, alleen maar staken.

Vandaag la rochelle weer plat, nu waren het de leraren die de straten blokkeerden, en wij werkende staan weer voor schut, kunnen er niet door.

Cees.