Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

10.000 berichten in de rubriek Bouwen, verbouwen en klussen

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2010-10-17 16:04:30

Door andere forumleden werd ik erop attent gemaakt dat dezer dagen in de klusrubriek de tienduizendste bijdrage verschijnt. De klusrubriek  heeft daarmee meer onderwerpen en meer berichten dan de twee volgende bij elkaar.

Dit is een gelegenheid om even bij een paar feiten stil te staan.

Deze rubriek is ooit (ik dacht 2004 of 2005) van de rubriek ‘Huizen kopen en verbouwen’ afgesplitst, toen Wim en ik vonden dat er meer over bouwen en klussen in stond dan over het kopen van een huis. Dit spiegelt het feit weer dat het kopen van een huis één ding is, maar het bruikbaar maken ervan een ander ding, en dat dit andere ding veel meer tijd in beslag kan nemen.


Bruikbaar maken moet men hier in de breedste betekenis van het woord zien:
-  Achterstallig onderhoud wegwerken
-  Moderniseren van elektra en waterleidingen
-  Aan de eigen smaak, gewoontes en leefwijze aanpassen
-  Schuren en stallen omtoveren tot gîtes of extra kamers

Door de actieve deelname van een aantal forumleden is ‘onze’ rubriek uitgegroeid tot een vraagbak voor alle klussers en verbouwers, waar een aantal deskundigen, ieder op zijn vak- of hobbygebied, hints en adviezen geeft. En als iemand een al te amateuristische oplossing aandraagt wordt hij door anderen zachtjes op het juiste spoor gebracht – zonder persoonlijke aanvallen. Dit noem ik een goede forumstijl. Uit sommige discussies zijn ook stukken op de website onder wonen\klussen ontstaan.

Als niet-klussende forumleden vinden dat dit forum wel erg ‘kluslastig’ geworden is – mijn excuses, maar jullie kunnen op jullie interessegebied toch ook zo actief zijn!

Met de beste groeten aan allen die aan deze rubriek bijdragen of ervan profiteren en aan onze forumbeheerder Wim, en:
                                       verder zo!

Christian von Klösterlein 


PS. Misschien nog een wens voor de toekomst: Ik zou het prettig vinden als meer forumdeelnemers een feedback geven als zij een karwei volgens de gegeven adviezen voltooid hebben, met positieve en natuurlijk ook negatieve ervaringen. Bij voorbaat dank.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2010-10-17 16:48:55

Nee, Christian,

Jij hebt het hoe dan ook erg goed gedaan hier! Dat wil ik dan maar ff benadrukken. Zonder schroom, vind ik dat je buitengewoon schrander bent geweest in het geven van talloze klusadviezen. Hoewel dat ergens helemaal niet tot een soort vak verleden behoorde en tot het concern dat we beiden gediend hebben.

Laat ik besluiten, dat ik daarvan (die adviezen) geniet én omdat die zg. vaklui de Frankrijkgangers vaak in't ootje nemen. Neadless to say more toch? Aldus mijn steenkolen Engels. :-))

Erik.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-10-17 18:31:11

Ik had het zelf niet in de gaten, maar dankzij de opmerkzaamheid van Cees weet nu iedereen, voorzover het nog niet bekend zou zijn, dat de rubriek Bouwen, verbouwen en klussen veelbezocht is en uiterst nuttig blijkt voor de Nederlandstaligen die zelf aan de slag gaan met hun verworven Franse bezit. In het archief van deze rubriek is inmiddels een schat aan gegevens opgeslagen, waarvan iedereen gebruik kan maken.

Het past mij dan ook om Christian alle lof toe te zwaaien voor zijn initiatief en zijn suggestie om ook buiten het forum mee te werken aan artikelen over het bouwen en doe-het-zelven in Frankrijk op deze website. De dank geldt evenzeer Rob van der Meulen die zich als deskundige over telecommunicatie, elektriciteit e.d. bij de kern van de klusrubriek heeft gevoegd. En zo zijn er meer forumleden die zich verdienstelijk maken door het leveren van deskundige informatie, gevraagd of ongevraagd. En dat is precies de bedoeling van dit forum.

Wim

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-11-06 04:08:10

Hulde! Het is uiterst informatief en een extra reden om het forum regelmatig in te kijken. Doe-Het-Zelf in Frankrijk. Voor velen toepasselijk. Tip: niet alle daken zijn van leitjes of pannen, in de bergdorpen zijn ze allemaal van plaatmateriaal, Bac acier.