Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Nieuwe wijzigingen Canaldigitaal

Auteur Bericht

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#0 Geplaatst: 2010-10-22 15:36:26

Kennelijk levert het aantal wijzigingen wat canaldigitaal doorvoert zo veel vragen op dat ze er maar een aparte website voor hebben geopend: ikverhuismee.tv

Daar worden de vragen over het verhuizen van zenders behandeld, met instructies voor de meeste ontvangers om de zenders te kunnen blijven ontvangen.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#1 Geplaatst: 2010-10-31 18:19:11

Sinds al die wijzigingen geven een aantal van mijn voorkeurzenders geen beeld en/of geluid meer. Dus maar kanalen opnieuw installeren. Helaas lukt het me niet de zenders in de CanaalDigitaal volgorde te installeren. Tot drie keer toe doet hij het in de "willekeurige" volgorde, ondanks dat ik kies voor CanaalDigitaal volgorde en dat heb ik liever niet. Doe ik iets verkeerd?

Ik heb een 12 jaar oude Nokia decoder, die verder goed werkt, behalve de EPG. Die doet het ook weer eens niet sinds een week of wat. Hebben anderen daar ook last van? Is daar een reden voor?

René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-11-01 10:26:11

Men had aangenomen dat voor deze ontvangers de pensioengerechtigde leeftijd niet was verhoogd.;-)

Deze oude ontvangers begrijpen niet goed welk pakket hoort bij de nieuwe smartcard. Gebruik je oude kaart even om de kanalen in te lezen en de nieuwe om te kijken. (je hebt hem toch niet weggegooid...?)

Canaldigitaal 'rommelt' met grote regelmaat met de EPG omdat men probeert om onder het oude stramien van de mediahighway epg van Canal+ uit te komen. ( 'bientot' als volgend programma zie ik al een tijd niet meer...) en standaard DVB epg te gebruiken.

Als je op je Nokia de Mediahighway epg kunt uitzetten zou ik dat eens proberen.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#3 Geplaatst: 2010-11-02 07:58:09

Bedankt Jako. Helaas is de puce van mijn oude kaart (een geel/zwar/bruine) geoxideerd, dus die werkt niet meer. Mijn huidige kaart is zwart/grijs en doet het dus niet correct.

Ik heb geprobeerd om de zenders te installeren door de decoder aan te sluiten op de parabool van een vriend. Daar kreeg ik wèl, naast de optie CD, de mogelijkheid om nog andere kanalensets te installeren, terwijl ik bij mij thuis alléén kan kiezen tussen CD en ongeordend. Maar dat heeft allemaal niet geholpen. Zelfs als ik voor CD kies installeert hij, op het installatiescherm, geen CD-zenders. Ze worden wèl geïnstalleerd, maar hebben hoge kanaalnummers. Enfin ik heb uiteindelijk de zenders maar gehernummerd, even een klusje, maar dat werkt ook. Ik mis trouwens steeds de twee TV5 zenders, die wèl op de lijst staan maar niet worden geïnstalleerd.

Wat me opvalt is dat bij 50% scannen er al 999 zenders zijn geïnstalleerd, terwijl de NL-zenders ergens in de 900 zitten.

En wat de EPG betreft, vind ik dat al lang een minachting van de abonnees. Misschien moeten we Youp eens mailen.

Groet, René