Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Headset aansluiten op telefoon met maar 1 ingang: bestaat spitstukje?

Auteur Bericht

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#0 Geplaatst: 2010-10-22 17:23:08

Hallo, even de volgende vraag...

De telefoondraad die ons huis binnenkomt, gaat in onze livebox, en dan gaat er vanaf de livebox (Orange) een draad naar een "moedertoestel. Vervolgens heb ik een tweede set - dus gewoon stekker in gewoon elektranet - die draadloos werkt, dus signaal krijgt van moedertoestel.

Dat tweede toestel staat bij mijn laptop in de buurt, heeft géén ingang voor zo'n "clip"stekkertje, want ontvangt dus draadoos. 

Een aantal uren per dag werk ik met dit tweede toestel, spreek via de intercom, toestel staat voor mij op tafel, zodat ik m'n handen vrij heb om te tikken. Alleen is dat geluid van die intercom vrij slecht, volgens mij houdt ie het ook niet lang meer...

Nu heb ik hier ook een headset met microfoontje liggen, dat ik liever zou willen gebruiken. In Nederland functioneerde dat ook prima!

Maar... ik heb hier in dat tweede toestel dus geen ingang voor "clip"stekkertje, dus moet dit waarschijnlijk in het eeste toestel (moedertoestel) inpluggen.

Alleen is die ingang al bezet, namelijk voor het draadje dat van de livebox naar dat moedertoestel loopt.

Wie weet of er een soort "dingetje" bestaat - vast wel - met 1 ingang, en twee uitgangen, zodat ik de headset ook op dat moedertoestel kan zetten.

Of heeft iemand een ander ideetje hoe ik hier mee verder kan?

avatar#7038
Emmetje
Berichten: 18
Reacties: 22

#1 Geplaatst: 2010-10-22 17:23:51

Sorry, tikfoutje.  Ik bedoel natuurlijk splitstukje...

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2010-10-23 15:31:41

Ik denk dat je je vergist.

Een dergelijke headset gebruik je in plaats van de telefoonhoorn, niet in plaats van de telefoon. De aansluiting die in de livebox zit is een telefoonlijn, als je die split kun je twee telefoons aansluiten, maar geen enkele headset.

Je prikt hem normaal dus in een bestaande vaste telefoon in plaats van de hoorn. Setjes voor een draadloze telefoon hebben een mini-jackplug  die je ook kunt gebruiken om in je computer te prikken.

Kijk eens aan de onderkant van je daadloze telefoon of daar niet een mini-jack aansluiting zit met een symbool van een koptelefoontje er naast.