Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

computervraag

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-10-26 17:56:02

Ik heb een of andere computer virus opgelopen waardoor mijn computer geheel eigenhandig mailtjes verstuurd over geld verdienen, en wat dies meer voor een onzin.

Ik krijg ze zelf ook van anderen, erg vervelend allemaal.

Ik zou graag van iemand willen weten hoe daar van af te komen.

Ik heb een virus scan van AVG die regelmatig upload.

Cees.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2010-10-26 18:19:50

Simpel Cees,

download dit programma (MalwareBytes) en voer dat uit, liefst in de veilige modes. Dit is een van de betere Malware verwijderaars in zijn soort.

Ook Hitman Pro 3.5 verwijdert besmetting. Beide zijn gratis.

Een eventueel virus wordt gevonden en verwijderd.

Het kan helaas ook zo zijn dat een andere besmette computer met jouw e-mail adres in de contacten uit jouw naam deze spam verstuurt.

Dit komt vaak voor als groeps-mailtjes met het adres zichtbaar aan elkaar worden gezonden, dus niet als BCC wat veel verstandiger is. Er hoeft maar één van deze computers besmet te zijn en...

Rob

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2010-10-26 21:22:43

Je kunt ook naar de site van microsoft gaan en het volgende programma downloaden: KB890830. Dit zoekt en verwijdert foute programma's. Succes, Dit

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-10-28 19:11:31

Bedankt Rob,

Ik heb het programma geïnstalleerd en ben overal vanaf.

Merci encore.

Het nadeel vind ik dat als je iets bij microsoft download, of zelfs maar ene keertje op hun site op visite gaat, wordt je maanden doodgegooid met updates die ik helemaal niet wil hebben, en andere programma’s waar ik gene zin in heb.

Ms heeft een beetje teveel macht vind ik.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2010-10-28 20:06:41

Als je de boel een beetje up-to-date zou houden, had je wellicht ook geen problemen gehad Cees.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#5 Geplaatst: 2010-10-28 22:45:37

Het programma dat je nu hebt gedownload

Microsoft® Windows® Malicious Software Removal Tool

hier kun je een taal naar kiezen

wordt minstens 1x per maand met windowsupdate meegestuurd.

Dus als je windowsupdate aan zet blijf je uit dit soort problemen.

janv

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2010-10-29 09:53:14

Eigenlijk is dit product slechts een noodrem, je kunt beter je PC op orde houden met een goede virusscanner. En die ook periodiek (minimaal wekelijks) laten scannen, niet alleen "aan" laten staan.

"This tool is not a replacement for an anti-virus product. To help protect your computer, you should use an anti-virus product."

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#7 Geplaatst: 2010-10-29 15:48:54

Misschien eens denken aan Linux, geen antivirus nodig en geen last van virussen.

Ik draai al enige jaren probleemloos Linux en virtueel Windows voor een enkel programmaatje, werkt perfect.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#8 Geplaatst: 2010-10-29 22:58:10

Wat een onzin dat je bij Linux geen anti-virus nodig zou hebben.

Je laat als je op een relatief veilige plek woont, toch ook je deur niet van het slot als je boodschappen gaat doen?

Slecht advies dus.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#9 Geplaatst: 2010-10-30 08:29:32

Met de relatieve virusveiligheid van Microsoft en Linux is het net zo als met de terrorismeveiligheid van de Twin Towers vergeleken met de kerktoren van Niemansdorp:

Men kiest eerst de lonende doelen.

Christian von Klösterlein

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#10 Geplaatst: 2010-10-30 11:26:22

Tsja, Linux of Windows, het blijven helaas vaak nogal simplistische discussies, met veelvuldige over-vereenvoudigingen van de gecompliceerde werkelijkheid. Leuk voor kladjournalisten die een sensationele kop zoeken, en schadelijk omdat onschuldige gebruikers op het idee worden gebracht dat er een eenvoudige en doeltreffende oplossing bestaat voor hun beveiligingsprobleem: dump Microsoft en u bent veilig!

Iedereen die een beetje thuis is in IT weet dat het zo simpel niet is. Het aantal bedreigingen is enorm, en groeit nog dagelijks. De targets waarop deze cybercriminelen zich richten zijn niet alleen gemaakt door Microsoft. Alle software op elke computer met Internet toegang is een potentieel doelwit. En die aanvallers zijn al lang niet meer de puisterige pubers achter hun computers op de zolderkamer. In toenemende mate houden criminele organisaties met een professionele ICT-uitrusting en zelfs regeringsinstanties in bepaalde landen zich hiermee bezig. Dergelijke tegenstanders kun je maar beter serieus nemen.

Virusscanners en anti-malware software helpen, maar het is een complete illusie te denken dat je daardoor afdoende wordt beschermd. Zelfs in hun beste tijd vingen de meest geavanceerde beveiligingsprogramma's niet meer dan zo'n 90% van de aanvallen af, en dat percentage daalt gestaag. Met andere woorden, de antivirus- en antimalware softwarebouwers raken meer en meer op achterstand.

Belangrijk is natuurlijk welke software je draait op je computer met Internet toegang. Hoe minder bekend die is, hoe beperkter het risico, omdat cybercriminelen nu eenmaal het liefst de meest populaire producten aanvallen. Maar dit soort 'security by obscurity' reduceert het risico niet tot nul! Bovendien kan een product of platform in de loop der tijd populairder worden, waardoor jouw tot op heden 'niche' systeem ineens in de belangstelling van de geachte criminelen komt te staan. En dat wordt pas opgemerkt als het kwaad (de inbraak, de diefstal) is geschied!

Kortom, Windows, Linux, Apple, de risico's verschillen maar 100% veilig is er niet één. Ik wacht trouwens nog met spanning op het eerste grootschalige security-incident op de iPhone. Het is niet de vraag of dat er komt, maar wanneer het zover is.

Belangrijker voor de Windows gebruikers onder ons is, welke Windows je gebruikt. Windows 98, ME, NT en 2000 laat ik als antiek even buiten beschouwing. XP is een beveiligingsramp, Vista is wat beter, Win7 is nog wat beter. Maar perfect is het nooit en wordt het ook nooit.

Nog belangrijker onder Windows is, welke applicaties en toevoegingen je eronder draait. Natuurlijk is Internet Explorer een drama op het gebied van beveiliging. En wellicht zijn Firefox, Chrome, Safari etcetera 'for the moment' minder riskant. Maar dat duurt hoogstens totdat zo'n browser populair wordt en daarmee een interessant doel voor de cybercriminelen. Er is in principe niets intrinsiek veilig of onveilig aan een browser, het is allemaal software met fouten en zwakke plekken die door slimme criminelen geexploiteerd kunnen worden.

Naast de browsers draait op de gemiddelde Windows computer nog veel meer spul, wat vaak over het hoofd wordt gezien maar daarom niet minder riskant is. Outlook, Adobe Acrobat reader, Flash, Windows Media Player, Office, Java, IIS, etcetera zijn allemaal al eens succesvol gehackt en dat zal vaker gebeuren. Stuk voor stuk kwetsbare punten in elke Windows computer, welke browser je ook draait.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk hoe je als gebruiker met je computer omgaat. En dat is nu juist het probleem. Men wentelt het liefst de eigen nonchalance en gebrek aan kennis af op de makers van computers en programmatuur, in plaats van zelf enige basale voorzorgen te treffen. Een gedrag dat vergelijkbaar is met alle deuren van je huis open laten staan en dan mopperen op de politie als de boel is leeggehaald.

Let wel, ik wil de programmeurs niet vrij pleiten, er is teveel rammelende software op gammele besturingssystemen in omloop. Maar de beperkte betrouwbaarheid van software is helaas een gegeven waar we in ons computer- en Internet gebruik rekening mee moeten houden.

Dus wat nu te doen om je beveiliging van je computer te optimaliseren? Een paar belangrijke punten:

Natuurlijk die reeds genoemde virusscanner en antimalware programma's;

Regelmatig een backup van je systeem, bijvoorbeeld naar een portable USB harddisk die je vervolgens elders opbergt. Een backup is door niets te vervangen!

Vervang Windows XP door Vista of liever nog Windows 7, en maak daarop een gebruikersaccount met minimale privileges aan. Werk standaard onder dat gebruikersaccount, en gebruik uitsluitend een account met Administrator privileges als dat echt nodig is, bijvoorbeeld om nieuwe software te installeren. By the way, ervaren Linux gebruikers doen dit allang, ze werken onder een User account en gebruiken slechts incidenteel het Root account. Gebruik eventueel een Guest account voor het onbelangrijke surfwerk.

Laat uw kinderen, bezoekers, familie enzovoort nooit werken op een computer waar ook belangrijke activiteiten (boekhouding, bankieren, professionele activiteit) op plaatsvinden. Investeer in een tweede computer of koop zelf een nieuwe en laat de oude voor dit doel staan. Het is kinderspel om deze computers in een netwerkje op te nemen zodat ze allemaal naar Internet kunnen, printers gedeeld kunnen worden etcetera.

Pas op met het bezoeken van onbekende of meer 'lugubere' websites zoals die met kinky plaatjes (ik weet wel, dat doet u nooit, maar sommige anderen wel ;-) of met gehackte software of 'serialZ', en klik nooit op knoppen in overwacht opdoemende schermen: beeindig de browser direct via 'control-alt-delete' en Taakbeheer, trek als je helemaal zeker wilt zijn acuut de stekker uit het stopcontact en start de computer opnieuw op.

Als u thuisbankiert of anderszins financieel gevoelige dingen doet op uw computer kan het de moeite waard zijn de computer uitsluitend voor deze gelegenheden op te starten met een 'Live CD' met daarop niet meer dan een uitgeklede Linux versie en een browser. De harddisk en alles wat daarop staat wordt in dit geval helemaal niet 'gezien', er wordt dus niets op geschreven en niets vanaf gelezen. Dit is de enige manier om afdoende bescherming tegen zogenaamde 'rootkits' te bieden, die onopgemerkt door virusscanners en antimalware programma's de computer kunnen zijn binnengedrongen en daar hun kwalijke werk doen!

Kortom, ga met een computer om alsof het een pinpas is met de code er achterop geschreven!

Salutations, Jos

avatar#7702
book
Berichten: 2
Reacties: 15

#11 Geplaatst: 2010-10-30 12:50:50

@ waterman,

Ik werk al jaren met Ubuntu zonder firewall en zonder antivirus en zit dagelijks gemiddeld 5uur op het internet en zonder problemen. Voor linux bestaan er nog steeds geen virussen, zal ooit natuurlijk gebeuren maar nu is het nog steeds het betrouwbaarste systeem wat er is. Voor elk programma wat je installeerd heb je een password nodig.En de programma's komen uit een pakket beheer dat volledig virusvrij is.

En inderdaad, via de live cd van Ubuntu kun je binnen 5 minuten het internet op om eventueel veilig te kunnen bankieren.

Groet Ed

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#12 Geplaatst: 2010-10-30 18:04:31

Oh ja, dat vergat ik nog. Hierboven heb ik al gezegd dat een goede backup van je computer door niets is te vervangen. Een collega ICTer heeft dit zelfs verwerkt in een aanpassing van een bekende hit van The Beatles:

yesterday
(Sing to the tune by the Beatles)
 
Yesterday, need for backups seemed so far away.
Now my documents have gone away,
Oh, I believe in yesterday.
 
Suddenly, there's not half the files there used to be,
Now a shadow's hanging over me,
They disappeared, so suddenly.
 
Why they had to go, I don't know, I cannot say.
I clicked something wrong,
now I long for yesterday.
 
Yesterday, windows was an easy game to play.
Seemed all my files were here to stay.
Oh, I believe in yesterday.
Oh, I believe in yesterday.


--adapted by Curmudgeon

 

Salutations, Jos

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#13 Geplaatst: 2010-10-30 18:17:02

Die ga ik even bewaren en hergebruiken Jos :-)

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2010-11-30 15:51:27

Alles wat ik geadviseerd krijg wordt los gelaten op mijn computer, ik lees honderden forums over de befaamde msn-virus, en ‘t kreng wil maar niet weg.

Dagelijks stuur ik zon driehonderd mailtjes naar adressen die ik hélemaal niet in m’n bestand heb stààn!

Ik heb alle mailadressen gewist omdat ik het zat ben aangekeken te worden als een spamzender, er valt dus niets te verzenden, en toch krijg ik telkens weer honderden berichten van mailtjes die ik wilde zenden maar niet is gelukt.

Virusscan, allerlei andere programma’s, ze vinden niets.

M’n broek zakt er zo onderhand vanaf.

Zelfs professionals vinden niets.

Wie weet raad ?

Cees.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#15 Geplaatst: 2010-11-30 16:29:21

Verstuur jij inderdaad die mailtjes wel Cees? Dat is n.l. ook nog niet zeker.

Sommige virussen zoeken in de adreslijst een slachtoffer uit en versturen dan mailtjes uit die naam, dat kan dus een heel andere computer zijn dan het suggereert.

Bijvoorbeeld: Uit mijn naam werden mailtjes (met een aangehangen virus in een .doc bestand) naar een ziekenhuis gestuurd, de systeem manager stelde mij daarvan op de hoogte. Ik kon hem natuurlijk mededelen dat deze niet van mij afkomstig was. Via onderzoek van dagen ben ik er achtergekomen waar de bron wel was. Een muziekdocent die altijd hele adreslijsten stuurde werd via zijn school besmet en zijn computer stuurde deze spookmailtjes met mij (en anderen) als afzender.

 

Tweede voorbeeld: hier in Frankrijk ontving ik een mailtje met privé informatie van een Engelse kennis waar ik nog nooit mailcontact mee heb gehad. Ik heb hem gebeld en hij was stomverbaasd omdat hij geen mail had verzonden en mijn e-mail adres zelfs niet had. Na samen zoeken bleek dat de bron een (ons verder niet bekende)  besmette computer te zijn van iemand die ook op openlijke emailadreslijst stond verzonden door n.b. het toeristenbureau waar wij als Chambres 'd Hôtes/ Gites zijn aangesloten.

 

Als MalwareBytes geen virus aangeeft zal er dus ook geen zijn.

Gebruik voor sturen aan meerdere adressen altijd het BCC veld!

Rob

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#16 Geplaatst: 2010-11-30 16:38:56

Cees,

  Aan de opmerkingen van Jos en mijn voornaamgenoot valt weinig toe te voegen, behalve misschien nog een paar praktische tips. Ten overvloede: geen enkele virusscanner is in staat 100% van alle boosdoeners te identificeren, staande te houden, en mee te nemen naar het cachot. Een goed demokratisch principe is dan verschillende virusscanners te laten stemmen, evenwel niet tegelijkertijd in het stemhokje opstellen. Je gebruikt al AVG. Een andere die je in een gratis, doch uitermate effectieve versie zou kunnen proberen is die van Avira. Behalve boeken heb ik hier de nodige hoeveelheid cd's en dvd's voor me liggen. Daar zitten een aantal zelfstartende bij, met een mini-Linux (Knoppix) operating system, en belangrijker: virusscanners, diverse tools en een kleine webbrowser. Met enige regelmaat als extra'tje aan te treffen in computerbladen als C!T en PCWelt. Je start dan niet vanaf je besmette harde schijf Windows op, maar vanaf je dvd speler met een clean systeem. Daarmee omzeil je handige "duik trucs" die slimme programmeurs in dit soort email malware hebben ingebouwd om ontdekking door virusscanners te voorkomen.

Rob van der Meulen

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#17 Geplaatst: 2010-11-30 17:12:44

Cees,

Wat een ellende! Begrijp ik het goed en is het probleem weer terug gekomen? in een van je vorige reacties zeg je dat het was opgelost. 

Als je het msn-virus met de vaak genoemde tools hebt geprobeerd te verwijderen en het is niet gelukt, betekent dat mischien dat je een ander virus hebt opgelopen.

Worden de mails door jouw e-mailprogramma verzonden, zie je ze in je uitgaande mailbox? Ik werk met Mailwasher een programma dat heel veel spam eruit filtert voordat ik ze inlees in mijn e-mailprogramma. Hier ontvang ik ook af en toe een bericht van Mailer Daemon, dat ik een bericht heb verstuurd aan een onbekend e-mailadres, doorgaans een adres waarvan ik spam ontvang. En ik weet zeker dat ik dat niet heb gedaan. Waarschijnlijk gebounced door Mailwasher of door je e-mail prgramma. Misschien zet je dit op een spoor.

succes

René

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2010-11-30 17:59:30

"rommel" hoeft vaak helemaal geen gebruik te maken van mailprogramma's die lokaal op de computer aanwezig zijn, maar gebruikt z'n eigen methode.

Als je in staat bent om poorten van je pc en/of router te blokkeren, blokker dan poort 25. Dat is de gebruikelijke methode om mail te versturen, ook door "troep".

Als het ophoudt na het blokkeren van deze poort, dan is er toch sprake van een niet-gedetecteerde besmetting.

avatar#6825
Frank E.
Berichten: 5
Reacties: 30

#19 Geplaatst: 2010-11-30 19:41:19

Cees

Wanneer je alle bovenstaande adviezen heb doorlopen dan mag je concluderen dat het niet alleen een virus is. Het is veel ernstiger. Zelf zou ik denken aan een trojan of een nieuwe combinatie.

Het volgende zou ik doen, liefst vanaf een CD

- Systeem herstel, wanneer je de datum weet wanneer je PC raar ging doen.

- Restore een backup. Maar ik begrijp dat je geen backup hebt.

- Programmas zoals Ad-aware en/of Spybot.

Liefst dit alles met een bootable een CD of DVD met systeem. Zelf gebruik ik een zelf gemaakte Ubuntu DVD, zodat je virusvrij bent en veel troep kan verwijderen

Of door alleen het systeem te booten

Ook zal je het register moeten te doorzoeken.

Dit alvorens te besluiten tot het opnieuw installeren van je systeem.

PS Bij booten, trek de stekker uit.

Gr.

Frank E.

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#20 Geplaatst: 2010-11-30 23:50:34

Bonsoir Cees,

Een goede raad van mijn kant: geen paniek! Het is allerminst zeker dat mailtjes vanaf jouw PC worden verstuurd.

Het sinds jaar en dag gebruikte SMTP protocol voor het verzenden van mail via Inernet is qua beveiliging zo lek als een vergiet. Niet zo gek als je bedenkt dat de afkorting eigenlijk staat voor "Simple Mail Transfer Protocol". Oorspronkelijk bedacht zodat wetenschappers elkaar berichtjes konden sturen. Nooit bedoeld voor de grootschalige toepassing die je nu ziet.

Éen van de zwakke punten van SMTP is, dat er geen controle is op het afzender-adres in de mail. Op dit moment zou ik, als ik dat zou willen, een hele berg mailtjes kunnen versturen die eruit zien alsof ze van jouw E-mail adres komen. Nobody the wiser. Totdat jij boze reacties krijgt van mensen die deze mails ontvangen hebben. Daar is jouw computer dan in het geheel niet aan te pas gekomen.

Niettemin, als je 100% zeker wilt zijn dat je PC niet besmet is, gebruik dan dit tool. WAARSCHUWING: dit tool is heftig en gebruik is niet zonder risico. Maar als dit tool je PC schoon verklaart is-ie dat ook. Ik zou voor gebruik wel een backup maken als ik jou was. Het is een tool voor de professionals, en gaat vele malen verder dan frutsels zoals Avast en Malwarebytes.

Ik hoop dat dit je helpt...

Salutations, Jos

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#21 Geplaatst: 2010-12-01 09:07:38

De mailtjes worden wél via mijn computer verzonden want in de "verzonden" box vind ik ze terug.

Of is het mogelijk dat men mijn Hotmail adres gebruikt ergens anders ?

Want tenslotte kun je jouw account overal ter wereld openen.

Ik ga eens een poosje deze computer in de kast leggen en de andere gebruiken, kijken of het dan nog zo is.

Of kan dat niet?

Maar ho eens even, de mailtejs zijn verstuurd om zes uur vanmorgen, toen lag ik nog in bed en was de computer niet aangesloten.

Dus iemand zit gewoon in mijn account te rommelen ?

Cees.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#22 Geplaatst: 2010-12-01 09:17:47

Even voor alle duidelijkheid: vind je ze teug in je "verzonden box" van je e-mailprogramma of bij hotmail? En nog iets: aan wie worden die mails verzonden?

René

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#23 Geplaatst: 2010-12-01 09:37:46

Cees, misschien beschikt iemand over je password van je email account. Ik zou het password eens veranderen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#24 Geplaatst: 2010-12-01 10:04:42

Ja Rene, ik vind alles terug in de "verzonden box" bij hotmail.

Aan wie de mails worden verzonden weet ik niet, vaak op alfabet, dus een hele serie adressen beginnend met de letter a, en weet ik veel wie, ik ken er niet eentje van.

Voorheen werden ze ook aan de adressen in mijn bestand gestuurd, en ik heb toen na een aantal boze reacties alle adressen gewist uit hotmail, puur omdat ik niemand tot last wil zijn.

Wachtwoord veranderen, dat ga ik eens proberen, goede tip.

Cees.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#25 Geplaatst: 2010-12-01 10:22:34

Cees, mag ik aannemen dat jij je hotmail gebruikt door in je web browser naar Hotmail.com te gaan en aan te loggen om je mail te bekijken, te ontvangen en versturen?
En niet een e-mail programma op je PC gebruikt die verbinding maakt met hotmail?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#26 Geplaatst: 2010-12-01 10:59:28

Cees,

Om in te haken op de suggesties van Jean-Paul, kijk naar deze stappen die worden aanbevolen:

- Change your password. (On the Windows Live Hotmail Web site sign-in page, click Forgot your password?

- Update and change the secret question and answer used to      recover your password.

- Update and change the alternative email address that you use on your account
 

En eerlijk gezegd, problemen bij Hotmail komen behoorlijk vaak voor. Vorig jaar was het ook stevig raak. In zijn opsomming van veel voorkomende problemen die je met Hotmail tegen kunt komen, en oplossingen daarvoor, beschreef een paar jaar geleden een zekere Ask Leo bij de onderwerpen phishing en theft dat als het tegenzit you may be SOL (Severely Out of Luck). Maar misschien is er op een andere manier misbruik gemaakt van je hotmail account, waardoor het via slimme software alleen maar lijkt of jij de afzender bent, zie deze beschrijving van de zg. "joe job" aanpak door spammers. Hier worden een paar oplossingen beschreven. In het ergste geval kom je uiteindelijk terecht bij het opheffen van je Hotmail account. Ik hoop dat je er in slaagt het probleem met scannen en veranderen van je password en bijbehorende gegevens op te lossen. Maar zou je het mij recht op de man af vragen, is Hotmail iets voor een serieus bedrijf, dan zou ik zonder aarzelen nee zeggen. Leuk voor studenten, even een tijdelijk account, maar niet voor permanent. Daarvoor heeft het tekortschietende beheer en continue redesign door Microsoft sinds hotmail daar onderdak kreeg de gebruikers in de loop der jaren m.i. te veel problemen opgeleverd. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, dus misschien wordt alles wel veel beter in 2011. Laat ik positief blijven en vertrouwen in het zelfcorrigerend vermogen van grote ondernemingen.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#27 Geplaatst: 2010-12-01 14:03:58

Ik heb nu het paswoord veranderd, we wachten af.

Nee Rob, het is een gewoon prive-adres, niet bedrijfsmatig, daar heb ik andere adressen voor die ik hier niet publiceer, want juist daarom krijg je spam te verwerken.

Ik heb dit adres al vanaf het eerste moment dat hotmail bestond, en vind het een leuk adres wat iedereen kent, zou het jammer vinden het op te zeggen.

Cees.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#28 Geplaatst: 2010-12-02 09:13:33

Het ziet er naar uit dat het probleem na het weizigen van het wachtwoord verholpen is.

Gehackt dus.

Cees.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#29 Geplaatst: 2010-12-02 11:54:21

Cees,

I'll keep my fingers crossed. Wanneer er toch nog een keylogger of trojan achtergebleven zou zijn, dan wordt in dat geval het nieuwe wachtwoord met toebehoren keurig bij dezelfde jou onbekende, en ongewenste harvester afgeleverd. Neem aan dat je eerst met een aantal verschillende antivirus tools je pc hebt doorgeploegd.

Rob

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#30 Geplaatst: 2010-12-02 12:08:04

...  woensdag gehacktdag ...

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#31 Geplaatst: 2010-12-03 00:23:25

Cees, en anderen,

Oppassen met het (automatisch) updaten van de virusscanner AVG, zeer velen kunnen na de laatste update Windows op geen enkele manier meer aan de praat krijgen, aldus dit bericht op de site van tweakers.net.

Rob

p.s.  Dit is de oplossing die AVG inmiddels op de website aanbiedt. Maar ik ben bang dat er onder de 110 miljoen gebruikers inmiddels toch een paar miljoen behoorlijk ontevreden zullen zijn.