Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Gelden Nederlandse diploma's ook in Frankrijk?

Auteur Bericht

avatar#8540
Illy
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-10-27 21:52:28

Hallo!

In verband met een emigratiewens naar Bretagne zou ik graag willen weten of mijn Nederlandse diploma ook in Frankrijk geldig is. Waar zou ik dit kunnen navragen??

Alvast merci beaucoup!

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-10-27 22:34:37

Om welke diploma"s gaat het?

Ingrid

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2010-10-27 22:53:11

In principe moet Frankrijk alle Nederlandse diploma's erkennen, wegens de EU-regels. Echter, Frankrijk mag, in geval van twijfel, een diplomavergelijking doen. Voorbeeld: een NL pedicure-diploma is een opleiding van minder dan een jaar. Een Frans podoloie-opleiding, nodig om je in Frankrijk als zelfstandig pedicure te vestigen, is een 3-jarige opleiding. Frankrijk accepteert dus het Nederlandse pedicure-diploma niet binnen de eisen van het gereglementeerde beroep van polologe.

Voor veel diploma's zijn er standaard-diplomavergelijkingen, de meeste diploma's worden gewoon geaccepteerd (moeten wel beedigd vertaald worden), sommige diploma's (zoals alles in paramedische beroepen, moeten eerst langs een instantie voor goedkeuring. Voor paramedische beroepen dus het Ministerie van Gezondheid in Parijs.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2010-10-28 12:40:31

Elders op de site staat de informatie over de diploma-erkenning in Frankrijk.

Wim

avatar#8581
szimone
Berichten: 0
Reacties: 1

#4 Geplaatst: 2010-11-05 16:55:50

Hallo allemaal,

Ik heb  ook een vraag betreffende een diploma erkenning in Frankrijk.

Ik woon nu sinds 4 jaar in Frankrijk en ik zou graag een bedrijf op willen zetten. Ik vraag me daarom ook af of ik mijn diploma die ik in Nederland behaald heb in Frankrijk om kan laten zetten en wat ik daarvoor moet laten doen.

De sector waar ik mijn bedrijf wil gaan opzetten is in de Sport (watersport). Voor bijna alle Franse bedrijven die ik onderzocht heb vragen ze het Franse diploma BJEPS of BEES. Na wat zoekwerk op Internet ben ik erachter gekomen dat mijn Nederlandse diploma meer waarde heeft dan deze Franse diploma’s. Dus mijn vraag is of het echt nodig is om mijn diploma om te laten zetten of dat ik deze diploma’s opnieuw moet gaan halen.

Ben ik verplicht om in de watersport sector een Franse BJEPS of BEES diploma te hebben?

Ik heb in Nederland het CIOS diploma gehaald (MBO 3 jaar), en de opleiding Sport Management (HBO 4 jaar).

Ik hoop op een reactie vanuit jullie kant. Ik heb al met heel veel instanties contact gehad, onder andere de Nederlandse Ambassade, CIEP, Jeunes en sport maar er is er geen een die hier duidelijk over geeft.

Met vriendelijke groet,

Simone

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2010-11-05 23:21:41

Als voor een bepaalde beroepsuitoefening in Frankrijk een diploma vereist is, moet je dat hebben of je Nederlandse diploma laten erkennen, zie de link die Wim heeft aangegeven.

Mijn ervaring is dat de opleiding voor veel Franse diploma's minder is dan voor gelijksoortige Nederlandse diploma's maar daar hebben Franse bedrijven en overheden geen boodschap aan. Alleen internationale bedrijven zijn daar flexibelere in en weten de kennis maar evengoed de ervaring van "buitenlanders" beter in ste schatten.

C'est comme ça...

Steven