Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vraagje mb.t. impot, taxe sur les revenues!

Auteur Bericht

avatar#8558
itsme19866
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-11-01 14:50:06

Hallo Iedereen,

Ik werk sinds januari 2010 in Frankrijk en natuurlijk moet ik net als iedereen die hier werkt en woont impot gaan betalen. Maar ik woon zelf bij mijn vriend in huis, hij is 'propietaire'. Ik woon bij hem in en betaal hem een vast bedrag per maand. Ik ben dus geen huurder en ook geen eigenaar van een appartement in Parijs maar betaal dus mijn vriend elke maand een bijdrage omdat ik bij hem in woon. Maar dit staat nergens officieel vastgelegd.

Hoe zit dat nu dan met de declarering van de impot? Ten eerste heb ik die declarering nog nooit ontvangen omdat ze dus officieel niet weten waar ik woon, ik ben geen huurder en geen eigenaar. Maar ik wil toch graag impot betalen omdat ik hier gewoon woon en werk. Ik ga dus mijn declareringsformulier ophalen bij een centre d'impot.

Maar hoe wordt dit dan berekend, ik bedoel het bedrag aan impot dat ik moet betalen? Ik verdien 1300 netto, maar omdat nergens vast staat gelegd dat ik ook 'huur' aan mijn vriend betaal (ongeveer 500 per maand) moet ik misschien wel meer betalen dan dat als ik het officieel laat vastleggen dat ik aan mijn vriend elke maand een vast bedrag betaal aan hem. Weten jullie precies hoe dit in zijn werk gaat en wat ik het beste kan doen om toch het minst 'impot' te betalen.

Ik hoor graag jullie reacties!

Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke Groet,

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-11-01 15:49:46

U gaat pas belasting betalen in 2011 over het jaar 2010. Dus nu alvast een vast bedrag per maand opzij zetten. Bij de belasting kunt u volgend jaar opgeven dat u bijvoorbeeld samenleeft. Wilt u dit niet dan staat u gewoon op zijn adres ingeschreven maar dan woont u 'zelfstandig' bij hem in 'chez Monsieur xxxx'. U betaalt minder belasting als stel dan als twee alleenstaande personen. Het belastingkantoor kan het u haarfijn vertellen. Eveneens maken zij alvast een schatting van de te betalen belasting. Vanaf 2012  kunt u over het jaar 2011 in 10 termijnen de belasting betalen zodat u niet meer hoeft te sparen.

Ingrid

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#2 Geplaatst: 2010-11-01 18:01:18

Als aanvulling op de bijdrage van Ingrid:

In mei 2011 (meestal in de tweede week) kun je formulier 2042 downloaden van www.impots.gouv.fr of het biljet afhalen bij de belastingdienst. Moet voor eind mei zijn ingediend.

Als je ook nog inkomsten hebt uit Nederland (bijvoorbeeld een bankrekening met wat rente), moet je ook formulier 2047 invullen. Tevens op een apart a4-tje de Nederlandse bankrekeningen vermelden.

Groet,

Rob van Schijndel