Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

elektra, inbouwdozen of lasdozen

Auteur Bericht

avatar#6495
Eric Gerth
Berichten: 12
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2010-11-06 15:47:57

Op de site staat een goed en duidelijk artikel over de elektrische installatie in het Franse huis. Dat lichtpunten en stopcontacten gescheiden zijn is duidelijk maar, mag je deze leidingen wel via gemeenschapplijke inbouw- of lasdozen laten lopen of moet hier ook met een dubbel systeem gewerkt worden?

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-11-07 15:29:08

Eric,

De Franse normen zijn hier wat afwijkend van wat elders gebruikelijk is. Ja het mag, maar wanneer je zonder al te veel bouwkundige ingrepen groepen gescheiden kan houden is dat wel zo overzichtelijk. Zie punt 2 in een eerder antwoord op 26-09-2008 hier op het forum.

Rob van der Meulen