Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Parpaings afwerken

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2010-11-07 11:46:31

Ons huis in de Correze bestaat aan 3 kanten uit ouderwetse granieten muren. Helaas in het verleden is 1 muur van parpaings gemaakt, wij willen deze muur afwerken. De buren zeggen Crepi maar er zijn ook een soort opplakstenen van natuursteen in de handel. Ik denk dat dit pierres/plaquettes parement mural oid wordt genoemt maar ik weet niet of dit de juiste naam is. Eigenlijk vinden we deze oplossing mooier. Heeft iemand op het forum hier ervaring mee? Weet iemand wellicht een adres in de Correze waar deze stenen verkrijgbaar zijn?

Willem     

avatar#3132
Advizeurpiet
Berichten: 20
Reacties: 952

#1 Geplaatst: 2010-11-07 12:34:50

Bonjour Willem,

Wat jij bedoelt heten "plaquettes de parement", of om volledig te zijn, "plaquettes de parement exterieur". Google maar eens op plaatjes hiervan. In talloze soorten en uitvoeringen te koop bij elke behoorlijke Brico en bouwmaterialenhandel. De prijzen lopen sterk uiteen, dus enig onderzoek vóór de koop is lonend.

Salutations, Jos