Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

nog maar een keer auto-entrepreneur

Auteur Bericht

avatar#6597
barki
Berichten: 5
Reacties: 27

#0 Geplaatst: 2010-11-10 16:00:25

Sinds nov 2009 zijn we auto-entrepreneur; nu dus precies één jaar.

Iedere 3 maanden krijgen we een déclaration trimestrielle de recettes, tot zover alles oké.

Tot nu toe hebben we €320 omgezet, niet veel, maar daar gaat het nu niet om.

Over die €320 hebben we €77 belasting betaald en dus overgehouden €243; nou ja, overgehouden, voor dit werk hebben we veel kilometers moeten maken.

Van de week kregen we een aanslag taxe professionelle voor het bedrijf van €276, dit kan natuurlijk nooit kloppen, dan zouden we er op toe moeten leggen!

We gaan binnenkort wel naar het belastingkantoor om uitleg te vragen, maar ondertussen is mijn vraag weet iemand hoe dit kan ?

alvast bedankt, barbara

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2010-11-10 16:21:04

Klaarblijkelijk val je in de 'service' en draag je 23% van je omzet af aan sociale lasten + belasting (deze laatste toevoeging is van belang!). Dat klopt zo ongeveer met je afdracht.

Met ingang van 1 januari 2010 is de tax profesionelle afgeschaft en vervangen door twee andere belastingen. Of je daar last van zult hebben doet er hier niet echt toe (maar met wat je beschrijft dus niet), maar in elk geval geldt voor auto-entrepreneurs een vrijstelling van 3 jaar.

Dat betekent dus dat je waarschijnlijk een aanslag hebt ontvangen voor taxe professionelle over de maanden nov en dec 2009. Ze hebben klaarblijkelijk een wilde schatting gedaan, maar gezien  je omzet en de korte duur van bestaan in 2009, kan ik me nauwelijks anders voorstellen dan dat je daar kwijtschelding voor krijgt.

Goed idee; gewoon eens langs het Centre des Impôts lopen en vriendelijk de zaak voorleggen.

Wim