Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Even voorstellen (2)

Auteur Bericht

avatar#8260
petit landes
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-11-12 18:22:44

Ook ik wil me even voorstellen, ik lees al een aantal maanden met plezier en interesse al jullie berichtjes.

Ik ben Adriennne Verhoeff 47 jaar oud en vertrek mits de vergunning voor een aire naturelle loskomt in januari 2013 voorgoed naar Frankrijk.

Mijn huisje (nou ja ik pacht/huur het al 20 jaar) ligt 40 kilometer onder Limoges en is volgens mij het mooiste plekje op de aarde! Nu ga ik maar 2 à 3 keer per jaar een week of 10 dagen omdat ik een bedrijf (je) heb in Nederland en daar veel werk aan heb.

Wat ik me afvroeg is of er meer "Nederlanders" in die buurt zitten die ook op dit forum zijn? Want alhoewel ik heilig geloof in mijn leven daar vind ik het ook afschuwlijk spannend om daar voorgoed heen te gaan en dan ben ik ervan overtuigd dat de zomers geen enkel probleem zullen zijn maar de winters.......

Ondanks mijn honden/paarden en katten zal het denk ik soms best eenzaam, koud en donker zijn. Mesen met ervaringen? Ik ben benieuwd.

Groetjes, Adrienne

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-11-12 19:29:29

Welkom Adrienne, en alle goeds.

Wat de mezen betreft : sinds 'n week arriveert de jaarlijkse kolonie hier paarsgewijze, de strijd met de mussen in de haag is begonnen.

Groet,

Peter.

avatar#7601
ludique
Berichten: 1
Reacties: 73

#2 Geplaatst: 2010-11-12 20:21:18

Waarde Adrienne,

Alhoewel Lief en ik de afstand tot Limoges nooit werkelijk hebben gemeten, schatten wij deze op een half uur per voiture waarvan pakweg 12 minuten op de RN en ergo 18 minuten op de A20. Zo ongeveer. Kunt u ons nog volgen? U kunt er vergif op innemen dat weldra een forumwijsneus precies weet  te berekenen om hoeveel kilometers het dan wel niet gaat. Kortom, 12 minuten RN met een gemiddelde sneldheid van, laten we zeggen, 50km/uur is 10 kilometer en 18 minuten A20 met een gemiddelde snelheid van bijvoorbeeld 100km/uur is ongeminusplusverius 30km genereert in totaal 40km. U bent dus eigenlijk onze buurvrouw. Dat wisten we niet. Links of rechts? Lief gaat vannacht nog met de schijnwerper naar uw stulpje op zoek.

Jawel, die winters. De kachels op stand crematie en de luiken dicht. Een niet a priori onaangename vorm van detentie. Maar, geloof Lief, wanneer u voldoende opgaat in de gemeenschap wordt u ook in winsterse tijden voor allerhande sociale activiteiten geinviteerd. Zo zal Lief morgen aanschuiven aan het rituele leegvissen en laten leeglopen van een etang waarvan de pacht na dertig dreigt te verlopen. Een festiviteit. Met hapjes en drankjes.

Afslag 42. U bent van harte welkom.

Max en Lief

avatar#8260
petit landes
Berichten: 1
Reacties: 1

#3 Geplaatst: 2010-11-13 18:06:30

Alleraardigste Lief, Max en Peter,

Dank voor jullie reactie dat doet mij goed!

Max, ik weet het afslag nummer niet maar Coussac-Bonneval is maar 5 kilometer bij mij vandaan en dan zit je vanaf Limoges al een kilometertje of 20 op een weggetje (geen RN) met mooie vergezichten, leuke bochten en soms bijna dodelijke bochten! Maar mooi is het er zeker.

Dank u en Lief hartelijk u hoort nog van mij.

Adrienne