Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vergevingsgezindheid in de politiek F en NL

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2010-11-15 19:36:44

Juppé is terug op een zware plaats in de regering en Eric Lucassen hoeft niet weg...

Hoe ver kun je gaan m.b.t. integriteit? In de politiek vrij ver, blijkbaar...

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-11-15 19:49:05

Steven, dit is een katholiek land. Een paar weesgegroetjes en weg zijn de begane zonden. Een erfzonde kent men al helemaal niet.

Maar zonder gekkigheid, die Alain Juppé deugt natuurlijk niet. Ik hoor hem nog zeggen een paar jaar terug dat hij echt niet stond te springen om een ministerpost te aanvaarden. Je weet hoe het gaat, de tijd was toen niet rijp en dat wist hij. Nu kan hij het wel maken. Ze moesten eindelijk eens die 'cumul de mandats' afschaffen.

Ingrid

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-11-15 20:35:10

Steven, afgezien van de kathozieke link is er nog iets anders aan de hand. Zo moet Hortefeux spoedig naar Vichy, en Kouchner was toen de 'excuus-Truus' om zogenoemd links tevreden te stellen.

Herschikken is prima, het zegt iets over 'n loosing team ('n winning team change je immers niet).

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2010-11-16 10:16:01

Het meest opmerkelijk vind ik nog de onverschilligheid van het Franse volk. In Nederlandse commentaren wordt schande gesproken over de benoeming van een veroordeelde fraudeur tot minister en zelfs vice-premier. De Fransen zelf doen er schouderophalend over. C'est comme ça. Bij de onvermijdelijk sondages na gebeurtenissen van enig belang, is ook bij de herschikking van het kabinet gebleken dat een grote meerderheid geen enkel vertrouwen koestert in de nieuwe ministersploeg.  President Sarkozy, die moest toezien dat zijn eerste man Fillon eigenhandig een nieuw kabinet in elkaar timmerde, staat in de peilingen op een absoluut dieptepunt. Vergelijkingen met de Nederlandse politiek zijn volstrekt onmogelijk. Gelukkig maar.

Wim

avatar#7710
piest
Berichten: 3
Reacties: 23

#4 Geplaatst: 2010-11-16 13:26:10

Waar is de tijd gebleven dat politici van onbesproken gedrag moesten zijn, dit is een verloedering van de samenleving, vandaar dat ik me er niet meer in verdiep.

In meerdere geledingen van de samenleving tekent de onverschilligheid en de desinteresse in de politiek zich erg duidelijk af.

In F neem ik de politici ook niet serieus.

Albert