Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Contribution a l'audiovisuel public

Auteur Bericht

avatar#8626
RobertJ
Berichten: 2
Reacties: 6

#0 Geplaatst: 2010-11-18 16:17:10

Ik heb een nota ontvangen van taxe d'habitation en van Contribution a l'audiovisuel public. Mijn vraag is nu. Ik heb canal digital. Waarom moet ik deze bijdrage dan nog betalen en als dit niet het geval is hoe kan ik hier dan onderuit komen.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-11-18 16:39:47

Robert,

Het maakt niet uit op welke manier je een tv signaal ontvangt: analoog, digitaal, schotel, rateau, satelliet, usb tv stick, via internet, alleen buitenlandse en/of ook binnenlandse zenders, etc. De Franse tekst luidt, en daar is geen woord Spaans bij:

Vous devez payer la contribution à l'audiovisuel public (nouvelle appellation de la redevance audiovisuelle) si :

-  vous êtes imposable à la taxe d'habitation

-  et si votre domicile est équipé d'un téléviseur ou dispositif de réception assimilé (par exemple les magnétoscopes ou vidéo-projecteurs équipés d'un tuner)


En die term dispositif de reception dekt het hele huidige en toekomstige scala aan ontvangstmogelijkheden. Dat wordt gewoon betalen denk ik. Je kunt om ontheffing vragen, maar hou er rekening mee dat er zeker dan gecontroleerd kan gaan worden. Lees ook wat er op deze website en op het forum over verteld wordt. Met de zoekfunctie hier bovenaan de pagina valt nog meer te achterhalen.

Robert van der Meulen

avatar#8626
RobertJ
Berichten: 2
Reacties: 6

#2 Geplaatst: 2010-11-18 20:33:26

Dank je wel voor je reactie. Ik had het idee dat ik voor iets aan het betalen was waar ik niet op geabonneerd was. Vergelijkbaar met het televisieabonnement in Nederland. Heb nog wel een vraag over de taxe d'habitation en taxes foncieres. Ik betaal totaal hiervoor € 463 en € 455 dus € 918. Ik vind dit wel erg veel. Hoe kan ik controleren of dit wel klopt? Of zijn dit afhankelijk van het departement gewoon de standaard bedragen die hiervoor gerekend worden.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#3 Geplaatst: 2010-11-18 20:47:09

Lees hier wat er over de vier lokale belastingen geschreven is. Veel? Ik zie aanzienlijke hogere, en ook lagere bedragen. Hangt van de aard van het onroerend goed af, en waar het gelegen is. Het ene departement is duurder dan het andere. En wannneer het om een maison secondaire gaat, bedenk dan dat je anders in Nederland over het geïnvesteerde geld in Box 3 zou zijn aangeslagen: 30% over een forfaitair rendement van 4%. Bij een koopprijs van bijvoorbeeld € 153.000 zou je in Nederland al twee keer zoveel zijn kwijt geweest. En in een Frans huis kun je wonen, en genieten, hetgeen gegeven de onzekerheden op de financiële markten niet meteen gezegd kan worden van geld dat op de bank staat. De berekening van de lokale belastingen is vrij ingewikkeld: de diverse grondslagen vallen allemaal te achterhalen, maar trek voor het eigen (na)rekenwerk wel de nodige tijd uit.

Rob van der Meulen

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#4 Geplaatst: 2010-11-18 21:43:45

Op de formulieren van die aanslagen taxe foncières en taxe habitation staat keurig aangegeven waarvoor je betaald, dus even goed lezen.

Grondslag is de aangenomen huurwaarde van je woning en die is blijkbaar erg laag, dus wees gelukkig. 

Wij betalen ongeveer het viervoudige en voor het uitgangspunt van die huurwaarde zou ik het nog niet voor het dubbele willen verhuren..!

Jij trouwens ook niet denk ik..!

avatar#8626
RobertJ
Berichten: 2
Reacties: 6

#5 Geplaatst: 2010-11-18 22:49:43

Hoi Henri,

Er staat Valeur locative brute 2074. Is dit de bruto huurwaarde per jaar? en daarnaast staat er een valeur locative moyenne van 1868. Is dit dan de gemiddelde huurwaarde per jaar?

Dacht dat ik veel betaalde maar als ik jouw bericht lees valt het wel mee.

Hoop dat je nog een antwoord hebt voor mij.

Groetjes,

Robert

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#6 Geplaatst: 2010-11-19 19:58:03

Ja Robert, je wordt dus verondersteld om je pand voor 2074 euro per jaar te kunnen verhuren en in jouw gemeente is de veronderstelde gemiddelde valeur locative blijkbaar 1868 euro, laag vergeleken met onze commune Mèze, waar dat 3070 euro is.

In deze link vind je nog een nadere uitleg.

Taxe habitation en taxe foncières zijn belangrijke inkomstenbronnen voor de communes, departementen en de regios, die steeds meer taken krijgen, echter zonder een bijpassend budget. Je zult er rekening mee moeten houden dat die belastingen nog verder zullen stijgen.

Voor ons in de Héraullt zijn zijn die belastingen sinds 2002 verdubbeld.

Wij vinden dat niet zo tragich want er worden lokaal veel goede dingen mee gedaan in deze buurt en dat zien wij graag.

Wij hebben liever een fietspad voor de deur dan Franse soldaten in Afghanistan.

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#7 Geplaatst: 2011-01-06 23:58:05

Ik heb een mailtje gestuurd naar de tresoir (email adres staat op de aanslag) en hierin gezet dat het een maison secondaire betreft en dat ik geen tv heb, die heb ik ook echt niet.

De volgende dag een mailtje terug dat ze het gingen uitzoeken.

Dat was een week terug, gisteren een mooie brief ontvangen dat ik geen 121 EUR dien te betalen en dat ze het automatisch terugstorten.

Goede service!

Grt,

Robert