Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Bouw paardenstal

Auteur Bericht

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#0 Geplaatst: 2010-11-22 10:31:28

Hallo allemaal, dat is weer een tijdje geleden. We wonen inmiddels al weer bijna 2 jaar in het zuiden van Frankrijk waar we het enorm naar ons zin hebben. De kinderen doen het super op school.

Maar even mijn vraag. Wij willen een paardenstal op ons terrein neer zetten van ongeveer 3 bij 4 meter. Is daar een bouwvergunning voor nodig dat jullie weten?

Groetjes Cecilia.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-11-22 10:35:15

Beetje zelfwerkzaamheid, Cecilia.

Het verhaal over de bouwvergunning staat op de site.

Wim

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#2 Geplaatst: 2010-11-22 11:32:35

Nou Wim,

Op de specifieke vraag van C. staat niet veel in je stuk over bouwvergunningen. Wat ik er van heb begrepen is dat voor een bouwsel van minder dan 20 m2 je een déclaration de travaux nodig hebt. Alleen bij minder dan 2 m2 kan je zonder. Daar krijg je natuurlijk geen paard in. Overigens ook niet in de voorgestelde 3 x 4 meter. De minimumafmetingen voor een paard zijn toch echt 3,5 x 3,5 en dan kan je geen zadel of iets anders er bij doen. Over de eisen aan een paardenstal valt nog veel meer te zeggen, zoals hoogte, afvoer, vloer, enzovoorts, maar dat valt buiten dit bestek. Ik weet wel toen ik bij de Marie mijn plannen voor een schuurtje van 3 x 4 besprak, men bezorgd vroeg of ik ruzie had met de buurman over de plaats van de schuur. Een andere reden voor de aanvraag konden ze niet zo gauw bedenken…

Dus op naar de Marie (en natuurlijk je stal wat groter bouwen).      

Frans

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#3 Geplaatst: 2010-11-22 12:44:54

Bedankt Frans. Op de door Wim geadviseerde pagina in het forum kon ik idd niet veel vinden over een paardenstal. Ik heb me laten vertellen dat men hier geen bouwvergunning nodig zou hebben als het volledig van hout gemaakt is (fundering uitgezonderd) Wat ik graag zou zien in een stal is een betonnenvloer wanden opgetrokken uit beton en dan afgewerkt met hout of volledig van hout. Ik hoorde ook van een fokker van American Quarter paarden dat een open stal ook prima zou gaan hier. (beschut plekje met afdak) De stal zou op een flink open veld staan dus er is ruimte genoeg en de stal is alleen voor de nachten.

Idd toch maar even naar de Marie als ik een tekening klaar heb.

groeten C

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2010-11-22 13:00:23

Cecilia,

Inderdaad, op naar de Mairie. Bij één van de vele discussies hier op het forum over bouwvergunningen kwam ook de blokhut ter sprake. Dat je zomaar iets zou kunnen neerzetten omdat het van hout is gemaakt lijkt me sterk wanneer ik alle regelgeving op dat terrein nog eens doorneem. En wanneer je aan het tekenen slaat, hier kun je misschien nog leentjebuur spelen. Of na het intikken van abri + chevaux op google nog meer inspiratie opdoen, dit zijn een paar foto's van andere oplossingen.

Rob van der Meulen

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#5 Geplaatst: 2010-11-22 13:23:18

Rob,

Bedankt! precies wat ik zocht. Dit maakt mij het tekenen iets makkelijker.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#6 Geplaatst: 2010-11-22 14:41:41

Of je nou hout, steen/beton of piepschuim gebruikt, de administratieve procedure is hetzelfde.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#7 Geplaatst: 2010-11-22 14:50:43

Oh ja, voor de stal(deur) een stevige betonnen vloer is erg handig bij uitmesten, verzorging, hoefsmid, voorkoming van modderpoel pal voor de ingang etc.

Deuropening niet op de heersende windrichting.

Ook denken aan opslag van hooi, stro e.d. (eventueel weer betonnen vloer, afdakje etc.)

Vang je regenwater op, denk dan aan dakgoten + plaatsing van cuve + plaatsing van waterbak.

Of leg je er een waterleiding heen. Denk in ieder geval dan ook aan de optimale plaatsing ten opzichte van elkaar van waterbak, etensbak, ruif, deur en raamopening etc. etc. Waterleiding tegen bevriezen (kunnen) beschermen.

Electra/verlichting is erg handig.

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#8 Geplaatst: 2010-11-22 16:27:59

Bedankt voor uw reaktie, Jean Paul. Nu ik de tip van Frans gezien heb lijkt me een open stal ook wel wat. Gezien het klimaat hier is een automatische drinkbak het prettigst voor het paard. Water gebrek hebben we hier niet vaak want we wonen langs de rivier "la têt" aan de voet van de Pyreneën. dus toevoer van water is zo geregeld. Ik ben al druk aan het tekenen en voor alle zekerheid neem ik beide mogelijkheden in overweging. Kan de marie kiezen;-) Ik moet alleen rekening houden met het fort wat boven ons op de berg staat. Het is een erfgoed van Unesco en die willen nog wel eens moeilijk doen als het uitzicht veranderd.

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#9 Geplaatst: 2010-11-22 17:59:23

Dag Cecilia,

Dat fort kon nog wel eens het grootste probleem zijn. Om maar een eigen ervaring aan te halen: bij de vernieuwing van een dak was de marie geheel en al akkoord, zelfs schriftelijk uitgewisseld, maar de direction départementale de l'équipement had toch nog flink wat aanvullende eisen vanwege omliggende gebouwen. Gelukkig had ik een buurman die het materiaal leverde die er verstand van had. Ik zou er als ik jou was expliciet naar vragen bij de marie. In jouw geval zou je moeten kijken of in de directe buurt soortgelijke bouwsels zijn.

Want om het ding nou weer te slopen als je paard er net aan is gewend, lijkt me ook niet goed. Overigens kan een paard bijna overal buiten leven als er maar ergens een schuilmogelijkheid is en het terrein groot genoeg om natte voeten (mok!) te voorkomen. Een inloopstal is ideaal en je kunt je paard gemakkelijk leren er goed gebruik van te maken. Zoals JP al schreef, moet je extra aandacht aan de bodem vlak voor en om de stal besteden.

Frans

avatar#6093
A lí Ombre du Fort
Berichten: 4
Reacties: 21

#10 Geplaatst: 2010-11-22 18:31:04

Goede avond Frans,

Ik vind het eerlijk gezegt een beetje overtrokken. De vorige eigenaren van ons huis mochten geen deur of raam maken in de slaapkamer omdat dat zichtbaar zou zijn vanaf het Fort. Ik ben bij het Fort gaan staan en zelfs met een verrekijker kon ik de zijkant van ons huis niet zien...laat staan een eventuele deur of raam. Als ik dan kijk bij onze buren een heel stuk verderop (zichtbaar vanaf het fort) dat is een caravan opslag, niet echt een fraai plaatje van boven gezien.Nog maar te zwijgen over alle kleine afdakjes, golfplaten overkappinkjes e.d bij de huizen.

Dat ik ons dak niet mag voorzien van fel groene dakpannen daar kan ik nog inkomen maar dat ze zo moeilijk doen over een kleine schuur/stal e.d. vind ik raar....maar goed, wie ben ik.

We gaan de aanvraag voor een deur nog een keer indienen maar nu als vluchtdeur voor de kinderen. We kunnen deze reden onderbouwen omdat dat de enige uitgang zou zijn vanuit de slaapkamer als er in de gang brand zou uitbreken.

Dit allemaal zou ook één van de redenen zijn dat ik zou kiezen voor een open stal.

Dan krijgen we tenminste ook geen vragen of we het wel een stalletje is en niet een gite ofzo;-)

fijne avond

Cecilia