Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Help onze belastinginspecteur slaat op hol!

Auteur Bericht

avatar#8671
TomPoes
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-12-02 19:06:56

Wij wonen in de VAR (83) en hebben ons hier twee jaar geleden definitief gevestigd. In 2009 over 2008 aangifte IB gedaan onder begeleiding van een expert comptable, omdat we geen foutjes wilden maken. Sinds juli worden wij nu echter overstroomd met aangetekende brieven van onze lokale belastinginspecteur, die telkens weer een nieuw onderwerp vindt om ons fors te laten bijbetalen over 2008. Voorbeeld: aftrek van in NL op ons pensioen ingehouden ziektekostenpremies aanvaardt hij niet. Hij belast het bruto pensioen. Verder is hij van mening dat hij CRDS en CSG premies mag heffen over ons pensioen. En daar blijft het niet bij. We hebben hem geschreven dat andere hier belastingplichtige gepensioneerde Nederlanders wel over hun netto ontvangen pensioen IB betalen en geen CRDS en CSG premies hoeven te betalen en hem de desbetreffende arresten van het Europese hof gestuurd. Hij wordt er alleen maar bozer en agressiever van. Van onze expert comptable begrepen dat meneer ver over de schreef gaat. Wij vallen onder de inspectie Draguignan en de man onder wie wij ressorteren is de enige die alle Nederlanders daar behandelt. Voorheen schijnt er een dame gezeten te hebben die behulpzaam en vriendelijk was, maar die schijnt een paar jaar geleden met pensioen te zijn gegaan.

Zijn er meer regio’s in Frankrijk waar inspecteurs een heel eigen regime voeren? Bij wie kun je in beroep gaan? In de brieven van onze inspecteur staat wel dat we ons kunnen wenden tot een “conciliateur” als we het niet met hem eens zijn, maar we vragen ons af of dat niet gewoon een welwillende collega van hem is die voor dergelijke situaties wordt ingezet. Zijn er nog andere instanties waar wij verhaal kunnen halen en wie heeft er vergelijkbare ervaringen? Bij voorbaat dank voor uw reactie(s).

Tom Poes

avatar#7720
Moulin Galuzot
Berichten: 6
Reacties: 60

#1 Geplaatst: 2010-12-02 19:19:29

Geachte Tom Poes ,

Gewoon betalen ,

Is goed voor de inwoners van LDF ..

Nooit praten over andere belastingplichtige gepensioneerde Nederlanders ..

Immers zij dienen dan ook aan jullie lokale belastinginspecteur teveel af te dragen ..

Met vr groet,

Olivier Bommel

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2010-12-03 18:38:14

Het ware beter als Tom Poes een list verzon in plaats van een onzinnige bijdrage te posten. Het gaat om een serieuze vraag.

In principe moet de conciliateur volstrekt onafhankelijk en objectief te werk gaan, dus een poging lijkt me alleszins de moeite waard. Bovendien, de door jullie geraadpleegde expert-comptable moet uiteraard precies de weg kennen om in beroep te gaan.

Wim