Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

frans nieuws

Auteur Bericht

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#0 Geplaatst: 2010-12-07 12:55:25

« Frits Bolkestein invite les ”juifs conscients” à quitter le pays »

 

Al die oudgediende zoals bolkenstein en wiegel moeten eens leren dat we tegenwoordig niet meer op hun meningen zitten te wachten.

Die man moest zich schamen, net als heel veel Nederlanders doen wanneer men er hun naar vraagt.

Cees.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-12-07 13:07:47

Cees,

  Misschien dat je de lezers ook nog kunt wijzen op de rest van het artikel in leMonde, met name wat Ronny Naftaniel te zeggen heeft.

Rob

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-12-07 14:32:36

Behalve dan dat dit bericht Le Monde heeft gehaald, vraag ik me af waarom dit draadje "Frans nieuws" heet en waarom dit dan weer vervolgens dit forum haalt.

Maar goed, laat ik Cees niet tegenspreken want daar houdt hij niet van. En aan de "zaak Israël" (al dan niet in verband met de Palestijnse buren, met Iran, met de Ussen, met Nederland ook) brand ik m'n vingers helemaal niet.

Peter.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#3 Geplaatst: 2010-12-07 18:51:33

Je mag me gerust tegenspreken hoor peter, ik ben groot genoeg om m’n eigen broek op te houden, daar heb ik jouw niet voor nodig.

Wat bolkestein doet is precies wat men al jaren aan het doen is, de verkeerde de hand boven het hoofd houden en als het uit de hand loopt moeten we maar weg gaan.

Zelfs de vereniging samenwerkingsverband marokaanse nederlanders trekt zijn wenkbrauwen op om bolkies uitspraak.

Kom nou toch peter, je maakt me toch niet aan het lachen hé.

Hier in Frankrijk hebben we god zij dank de religies gescheiden van de politiek, en kunnen op basis van religie de meeste dingen gewoon niet gebeuren.

Vraag eens voor de lol aan een fransman over die meneer die voor de rotterdammers heeft gewerkt, de fransen vallen om van verbazing dat men in Nederland een man een baan geeft die in Frankrijk ongewenst is door zijn antisemitisme.

In Frankrijk bestaat de wet discriminatie en die geld voor elke persoon, ongeacht welke geloofsgroep.

In nl is er vrijheid van meningsuiting, en als een dominee het recht heeft om iemand te vervloeken, dan heeft een imam dat ook, zo helder is het.

En dat dit zo blijft zullen rouvoet en de rest van de refies wel voor zorgen, ook al wordt jouw leven als heiden daar niet vrolijker van.

Overigens is het aantal antisemitische voorvallen in nl groter dan in Frankrijk, dankzij de openheid van mensen.

Ik heb heel veel vrienden uit moslim landen, en niemand heeft een probleem.

Ik ben nog geen drie uur in nl, praat op een vergadering even na met een groepje, laat er iemand merken dat ik een keppeltje ben en zegt een ander uit de groep ‘oh, dan moet ik je haten’.

Ik keek hem in zijn zwarte ogen en vertelde hem dat hij dat helemaal niet moet als hij dat zelf niet wil, niemand verplicht jou om om een geloof iemand te haten.

Daar was hij het dus niet mee eens.

Jammer is dat.

Geloof maakt meer kapot dan je lief is.

Cees.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2010-12-07 19:41:31

Ja Cees, met jouw allerlaatste opmerking ben ik het eens, driewerf eens.

En ik beken : ik reken enkele joden tot m'n beste vrinden. Met Israëli's heb ik moeite.

Maar dat is dan ook alles wat ik er hier over kwijt wil.

Terug naar jouw draadje : vraag je eens af waarom dit Bolkestein-verhaal Le Monde heeft gehaald, gisterenavond ook op France Inter overigens.

Dat heeft weinig te maken met wàt B. zegt, het heeft alles te maken met het sarren van hem want zoals je weet heeft-ie z'n hand nogal overspeelt met z'n beruchte richtlijn. De Fransen zullen hem krijgen, wanneer en waar en hoe dan ook.

Peter (op wie je overigens kunt rekenen maar niet bij het ophouden van je broek).

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2010-12-10 11:54:20

Zojuist Bolkestein gezien en gehoord bij Pauw & Witteman (in de uitzending van gisterenavond). Zijn opmerkingen en gedachten waren toch iets anders dan we via Le Monde (via de Pers en via de Volkskrant) moeten geloven.

Voor mij is dit weer eens een fraai staaltje van recycle-journalistiek, van wiki-gegoochel, van geleuter vanwege iets anders. Jean-Pierre Stroobants mag van mij terug naar de bankjes van de Hogere Journaille-school.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2010-12-10 17:27:15

Bolkestein ligt nog steeds gevoelig in F na de "Directive Bolkestein" die de angst voor de "plombier Polonais" aanjakkerde.

Ook ik heb de uitzending van Pauw en Witteman gezien. Vond hem eerlijk gezegd niet zo coherent in zijn uitleg. Begint een beetje op Chevenement te lijken: "we zijn niet tegen buitenlanders mààr..." terwijl hij vroeger verfrissend helder was al was ik het vaak niet met hem eens.

Cees heeft wel een beetje gelijk dat lieden als Wiegel en Bolkestein die als éminences grises zonder verantwoording meer af te hoeven leggen naar hun eigen partijen door blijven orakelen. Ik wou daar dan graag van Agt, van Thijn en Peper aan toevoegen. Willem Aantjes, Hannie van Leeuwen en Piet de Jong mogen daarentegen blijven!  

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-12-13 13:04:15

De Franse krant heeft zeker een nieuwe journalist in de lage landen zitten, men komt zo vaak voorbij in het franse nieuws.

Of zou meneer bavelaar er een bijbaantje op na houden ?

Cees.