Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

zone touristique in PLU opnemen

Auteur Bericht

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#0 Geplaatst: 2010-12-08 10:06:53

In ons dorp wordt sinds kort gewerkt aan een PLU, zeg maar lokaal bestemmingsplan. De inventarisatie-fase is bijna afgesloten en nu wordt het tijd om een aanatl zaken te gaan voorstellen.

Ik heb een groot huis met chambres d'hotes; veel grond en bijgebouwen en vraag mij af of het verstandig is mijn terrein (incl huis) als zone touristique te laten opnemen in de PLU. Voordelen zijn velerlei, met name ook bij verkoop van het huis zou de nieuwe eigenaar veel meer dan CdH kunnen doen (bijv auberge in de bijgebouwen), of andere activiteiten (chalets neerzetten). De bestemming is dan vooraf geregeld.

Ik kan zelf geen nadelen ontdekken; je hoeft immers niets meer of minder te doen als het gebied als "touristique"is aangewezen?

Hebben anderen ervaring met deze problematiek?

JP  

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2010-12-09 19:08:53

Het is niet de bedoeling dat de inwoners van een gemeente of van een communauté de communes zelf de bestemming gaan bepalen van de grond waarop zij wonen en bezig zijn. Dat is toch echt een besluit van de gemeenteraad, die weliswaar zijn oor te luisteren moet leggen bij de bewoners. Je zou een gewenste bestemming wel kunnen voorstellen.

Wim

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#2 Geplaatst: 2010-12-10 10:24:43

Wim, ik zit zelf, net als jijzelf,  in de gemeenteraad... 

Voordat ik ga voorstellen of ga spreken met het bureau dat met de gemeenteraad het plan aan het opstellen is, was en ben ik op zoek naar argumenten, waarom ik "mijn zone", want we spreken over een aantal HA's, niet als touristisch laat opnemen.