Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Het karakter van de internetgemeenschap

Auteur Bericht

avatar#8168
Le Batave
Berichten: 5
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2010-12-08 10:52:16

Salut,

Op 2 december jl. promoveerde Willem de Koster op het proefschrift 'Nowhere I could talk like that.'. In de papieren NRC van afgelopen zaterdag vond ik een artikel (van de hand van Warna Oosterbaan) over het proefschrift.

Volgens De Koster hebben internetgemeenschapen de volgende vier kenmerken. Toevluchtsoord, Springplank, Sociale beweging en Levensstijlgroep.

Ik probeer deze kenmerken te projecteren op de deelnemers aan infofrankrijk.com.

Het eerste kenmerk klopt, er zijn deelnemers op infofrankrijk.com die dit forum “gebruiken” om af en toe los te komen van Frankrijk en haar inwoners; men wil even als Nl-ers (en Bel-ers) onder elkaar zijn (Zie Entre bavards).

De Springplank is letterlijk van toepassing. Ik zelf heb veel nut gehad van de site voor onze emigratie (van toepassing op alle rubrieken).

Sociale beweging is niet van toepassing. Gelukkig heeft Wim Bavelaar destijds de term 'francofiel' uit de kop van de site gehaald, anders was het misschien alsnog een Beweging geworden. Horreur !

Levensstijlgroep is zonder meer van toepassing. De schrijvers (v/m) op deze site vormen een levensstijlgroep. Ik huiver bij de gedachte, maar ik moet het toegeven: ik ben een leefstijlgroepslid.

Ben

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#1 Geplaatst: 2010-12-08 19:55:59

En 't is nog gratis bovendien. Weet je wat ? Doneer iets aan de Resto'Coeur of aan de LPO natuurlijk.

Peter.