Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

sci jaarlijkse eisen op papier ?

Auteur Bericht

avatar#8686
marsan
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2010-12-08 15:02:07

Wij hebben een appartement in frankrijk en hebben dat via een notariskantoor in Amsterdam gespecialiceerd in frankrijk , via een sci geschonken en op naam van onze 3 kinderen gezet , wij zijn vruchtgebruiker en krijgen 11 jaar lang een vaste vergoeding voor het doorverhuren van het appartement, hierdoor hoefde wij geen BTW te betalen over de aankoopsom.

Weet iemand wat je nu precies op papier moet zetten elk jaar voor deze FAMILIE SCI, waar je aan moet voldoen, of dat ook in het fransvertaald moet worden .

Wat veranderd er als na 11 jaar je zelf dit appartement gaat verhuren ?

Kan iemand ons daarmee opweg helpen punt voor punt , DE statuten etc etc moeten worden opgesteld , maar wat moet er in die statuten staan.Of heeft iemand dezelfde constructie zodat deze overlegd kan worden.

Er wordt in frankrijk de belastingaangifte gedaan wij betalen nu de tax foncieres,  sarl caroline berekend dat voor ons .

ALVAST BEDANKT

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2010-12-14 20:48:51

Met licht gefronste wenkbrauwen lees ik hier dat er al een op Frankrijk gespecialiseerd Nederlands notariskantoor zijn diensten heeft verleend bij deze schenking. En dat er toch nog zoveel essentiële vragen niet volledig beantwoord lijken te zijn. Omdat ik door deze doorgaans te goeder naam en faam bekendstaande en boven modaal betaalde serviceverleners niet van broodroof beticht zou willen worden omdat ik tegen nul-tarief adviseer, volsta ik met een paar verwijzingen. Wanneer je op deze website en het forum de zoekfunctie gebruikt kun je al een hoop informatie boven water krijgen. Op de website staat deze inleiding. Over de wijze waarop je geacht wordt jaarlijks aan de Franse fiscus te rapporteren valt hier wat meer te lezen. Kijk ook in de rubriek Juridische zaken hier op het forum, waar deze vraag eigenlijk thuishoort. Vervolgens valt er met google een enorme hoeveelheid informatie te vinden. Algemeen van aard zoals op een consumentensite als Côtémaison of wat deftigere sites van het Franse notariaat, de landelijke en de Parijse. Omdat de sci-familiale een veel voorkomende rechtsvorm is, zijn er tal van sites waar (gratis) voorbeeld-reglementen te vinden zijn, of waar tegen betaling een complete doe-het-zelf kit kan worden aangeschaft. Er zijn namelijk een aantal standaard vereisten waaraan voldaan moet worden, maar daar omheen kun je de boel nog met op maat gesneden bepalingen verder optuigen. Enige kennis van de Franse taal is evenwel onontbeerlijk.

Rob