Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Shit !

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2010-12-09 16:30:06

Eind november kopte Rue 89 op haar voorpagina: Shit ! Les Pays-Bas las d'être le coffee shop de l'Europe. De Bataven zien de handel in weed, aan mede Europeanen, niet meer zitten. In de eens zo geroemde handelsgeest van de Bataven zit de klad. Xenofobie is de grond voor deze teloorgang, want een sub kop luidt: Une discrimination envers les fumeurs de joints étrangers. De huidige minister van Justitie, de heer Opstelten zegt zelfs «Pas de touristes de ce type, nous n'aimons pas ça>> Dat de de situatie in Nederland lichtelijk ordinair wordt (in de Nederlandse betekenis van het woord) was me al bekend. Maar ze verliezen daar ook nog eens hun verstand. Wat is er tegen een buitenlander die een joint wil opsteken ? Wel roken in het kleine-cafe-aan-de-haven, maar verder: étrangers dehors. En wat te denken van de economische gevolgen. Als gevolg van het wegvallen van de export valt er een complete bedrijfstak om. De huidige machthebbers in Den Haag willen minder regels. Heel goed ! Maar omdat ze tegelijkertijd de gemiddelde Maëstrichtenaer willen kunnen onderscheiden van de gemiddelde Fransoos komt er een pasjes systeem, dus weer meer regels. Nieuwe regels voor een handel die zich buiten de regelgeving zal verplaatsen. (Lijstje parkeerplaatsen met regelvrije hasj-handel is bij ondergetekende op aanvraag verkrijgbaar.) Truc

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2010-12-09 18:05:53

Wie de ogen sluit voor de criminaliteit die met iedere drugshandel gepaard gaat (dus ook XTC en wiet) is gewoon naïef. 

Het uitsluiten van buitenlandse drugstoeristen is zeker alleen het begin. Later komt dan een algeheel verbod op alle drugs, ook voor Nederlanders. Wietverslaving levert nu al de meeste klanten aan ontwennings- en reïntegratieprogramma's.

Te lang heeft Nederland wiet voor onschuldig aangezien en ook andere drugsvormen gedoogd. Wie kent nog het verhaal van het koningskoppel?

Christian von Klösterlein

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2010-12-09 19:31:46

Nou Christian, de wietverslaafden vallen nog altijd in het niet bij de alcoholisten, laat staan de rokers.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2010-12-09 21:49:18

Daar gaan we weer! Pasjes invoeren en de gebruikers gaan weer de illegaliteit in. Dank aan het bruine kabinet.

Het overgrote merendeel van de geruikers van cannabis (shit, chicon etc.) is recreatief. Natuurlijk blijft er een klein deel in hangen en zeker is het jammer dat een aantal jongeren er zo passief van wordt dat ze verder niks terecht terechtbrengen. Uiteraard blijven er de nodige "Koos Koets" achtige types over maar die waren zonder hasj ook wel mislukt, weet je wel.

De gemiddelde Germaan die in Venlo komt scoren zal heus wel zijn portie weten te vinden.

Het slaat nergens op.

Steven

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2010-12-10 06:19:46

Lekker gemakkelijke spierballentaal in haalbare brokjes.

Tot Grote Kwesties is deze regeerploeg niet in staat.

Peter.

avatar#7477
JP (32)
Berichten: 29
Reacties: 258

#5 Geplaatst: 2010-12-10 10:21:12

Bij terugkomst in NL met mijn auto met frans kenteken wordt ik regelmatig "hinderlijk gevolgd" door jonge gasten die mij graag de weg willen wijzen naar "hun" leveranciers. Volgen, naast je gaan rijden, snijden en daarbij allerlei gebaren: leuk om weer even terug in NL te zijn :-(.

Ik vind het immer weer een stuitende ervaring en schaam mij dan voor het gedrag t.o.v. buitenlanders. En begrijp dat drugs en criminaliteit helaas nog steeds samengaan en dat zal blijven doen als de aanvoer schimmig blijft. 

JP  

 

avatar#8154
henribik
Berichten: 37
Reacties: 172

#6 Geplaatst: 2010-12-12 16:54:49

Europa zou moeten leren van de Amerikaanse 'drooglegging', waar ze gelukkig uiteindelijk mee gestopt zijn.

Nederland en Europa zouden drugs kompleet moeten legaliseren, net als alcohol en sigaretten. Softdrugs verkrijgbaar bij elke siggarettenboer en hard drugs bij elke apotheek.

Een leuke accijns erop en weg is het overheidstekort.

Dan is het afgelopen met de criminaliteit rond deze handel. Naar ik verneem besteed politie en justitie ca 40 % van hun capaciteit aan drugs gerelateerde zaken, weggegooid geld, want drugsgebruik terugdringen doet het niet.

Integendeel, want juist het criminaliseren van cocaíne en heroïne facilteert en stimuleert dealers om klantjes te werven. Eenmaal verslaafd gemaakt kan alleen de dealer leveren. Als de verslaafde in elke apotheek terecht kon zouden die dealers geen belang meer hebben om iemand verslaafd te maken.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2010-12-13 16:54:55

Henri,

als ik er zeker van was dat het zou werken zou ik er mee instemmen.

Maar het zou ook kunnen dat de overheid deelneemt in het criminele circuit :-((

Christian von Klösterlein

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2010-12-13 21:13:48

De overheid doet nu al mee want er wordt zeer veel werk gemaakt van de bestrijding van "drugs gerelateerde criminaliteit". Dat houdt mensen aan het werk.

Legaliseer je de cannabis en zorg je voor ook en legale aanvoer "aan de achterdeur" van de coffeeshops, dan is in elk geval die criminele keten aangepakt.

Wat gebeurde er toen de grenzen in Europa open gingen? Plotseling zaten duizenden douanebeambten van de Belgische en Duitse grens zonder bezigheden, terwijl ze toch jarenlang vonden dat ze nuttig werk deden. Als je het aan hen had gevraagd, waren de grenzen niet open gegaan.

Steven