Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Houtkachel en faillissement

Auteur Bericht

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#0 Geplaatst: 2010-12-14 22:05:18

Mochten jullie nog een bericht van mij herinneren omtrent een door ons gekochte houtkachel en het overlijden van de eigenaar van dat bedrijf, hier bij wat 'nouvelles'.

Begin oktober is de directeur en eigenaar van dat bedrijf overleden. In juli hadden wij bij hem een houtkachel besteld met plaatsing in oktober. Sinds zijn overlijden heb ik niets vernomen van dit bedrijf. Via via vernam ik dat een familielid de zaken aan het bekijken was hoe het verder moest. Geen enkel briefje, niets. Rondom de begrafenis waren de geruchten dat het een goed draaiend bedrijf was. Enkele weken later heb ik mijn oor te luister gelegd bij enkele andere bedrijven van dezelfde branche en vernam ik dus andere berichten. Dus de Tribunal de Commerce gebeld en het bleek dat de zaak al bij een mandataire lag voor liquidatie. Keurig briefje geschreven naar deze maitre (met hulp!) en inmiddels bericht ontvangen. De entreprise  heeft een 'tresorerie tres negative' en de twee arbeiders in dienst kunnen niet eens betaald worden. Dus laat staan de clientèle.....

Wij hebben dus een behoorlijk bedrag verloren. Ik was afgegaan op via via reclame op mijn werk. Een ding hebben we geleerd: we doen geen aanbetalingen meer van 30%, en zeker niet bij éénmansbedrijfjes. Nu is de kachel besteld bij een ander bedrijf en de 'acompte' onderhandeld op 10%.

Het is nu nog wachten op de gerechtelijke uitspraak maar als klein klantje kom ik natuurlijk achteraan dus ik maak mij geen enkele illusie.

Ingrid

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#1 Geplaatst: 2010-12-16 11:12:42

Hè wat naar!!! Denk je nog "met je goeie gedrag" om die mensen niet meteen na de begrafenis lastig te vallen met jouw order en krijg je gewoon grof de deksel op je neus. Ervaring rijker, ilusie armer.