Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Blikschade

Auteur Bericht

avatar#8622
Truc Machin
Berichten: 37
Reacties: 97

#0 Geplaatst: 2010-12-15 21:42:00

Deze vraag is te klein voor een van de serieuze rubrieken vandaar maar in Entre bavards, bovendien verwacht ik meer deskundigheid in het café dan op de burelen Juridische zaken of De Franse overheid.

Zojuist een zoekactie uitgevoerd, resultaat nihil. Kennelijk is er op deze site nog geen ervaring met het fenomeen blikschade. (Cintreuse zou het franse woord moeten wezen.)

Mijn franse vraagbaak begreep mijn bedoeling, maar hij had geen response op de achterliggende vraag: Wat doe je, of moet je doen, bij het ontstaan van blikschade ? Ook in Nederland heb ik geen ervaring opgedaan, maar ik herinner me dat het niet de bedoeling dat je voor elk akkefietje de politie er bij sleept.

Het gaat me om de kleine aanrijding, de glijpartij in de sneeuw of de aai tegen andermans bolide op de parking. Vul je samen de schadeformulieren in en je wacht af wat de verzekering er van bakt ? En wanneer haal je er wel de sterke arm bij ?

Truc

PS

Er is nog niets aan de hand, mais on sait jamais !

T

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2010-12-16 04:01:14

Als er verder geen gewonden zijn is de kans klein dat de juut zich verplaatst. Samen het 'constat' invullen en een goede schets. Komen jullie er samen niet uit dan kun je altijd nog de juut bellen.

Ingrid

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2010-12-16 06:43:37

"Sommige dingen lossen we samen op" is het ideaal, maar soms lukt dat slecht.

De gendarmerie bellen kan natuurlijk altijd - ze komen overigens ook al is het niet onmiddellijk bij 'n 'gevalletje zonder' - maar meestal is het gebaar van je telefoontje pakken al voldoende om 'n wederspannige wederpartij tot redelijkheid te bewegen.

Want we weten allemaal dat er dan geblazen moet worden...

Peter.

avatar#8237
Jeroen(35)
Berichten: 1
Reacties: 65

#3 Geplaatst: 2010-12-16 09:33:11

Bij het laatste geval van blikschade die ik in mijn naaste omgeving heb meegemaakt (mijn geliefde in mijn auto) ... Op de parkeerplaats van de Super U achteruit aangereden tegen een andere auto die ook achteruit reed... Kleine schade. Geen politie erbijgehaald, nergens voor nodig in zo'n geval, ze hebben samen het schadeformulier ingevuld, opgestuurd en het was snel afgewikkeld (toevallig bij dezelfde verzekeringsmaatschappij, de MAIF, dus dat kan schelen?). Het was dus duidelijk een gevalletje van 'Daar komen we samen wel uit', dat kan gewoon :)

Vriendelijke groet, Jeroen

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2010-12-16 09:53:34

Het is niet zoals in nl waar de ander al in de steigers staat als men (bijna) tegen de auto aan zit.

Veelal wordt een deukje lacherig bekeken en rijd men er jaren mee door.

Een Frankrijk heeft niet die emotionele image-binding met zijn voertuig.

Cees.

avatar#435
willem
Berichten: 9
Reacties: 124

#5 Geplaatst: 2010-12-16 10:38:44

Helemaal mee eens Cees, had laatst in parkeergarage bij achteruitrijden ook iemand licht geraakt Nadat ik uitgestapt was om mij voor te stellen en de "schade" te gaan bekijken nam de vriendelijke man niet eens de moeite mee te gaan kijken.

Hij schudde mij vrolijk de hand en probleem opgelost

Willem

avatar#4485
MarcD
Berichten: 3
Reacties: 28

#6 Geplaatst: 2010-12-18 09:16:26

vorig jaar in oktober een ongeval gehad waarbij beide auto's gesleept moesten worden - mijn auto nadien terug naar B gebracht omdat hij niet gemaakt kon worden binnen het tijdsbestek dat mij nog restte - met een huurauto naar huis - auto tegenpartij totaal verlies - Samen heel netjes de formulieren ingevuld waarbij er geen discussie was over de fout - tegenpartijd gebruikte een ononderbroken witte lijn als leiddraad en reed er middenop.

Kosten huur auto en transport werden grotendeels betaald door mijn reisverzekering - herstelling van mijn auto is nadien terugbetaald door de franse verzekering van de tegenpartij.

MAAR: daar bleef het dan ook bij. Slechts een vergoeding voor het missen van mijn auto voor de dagen noodzakelijk voor de reparatie - niet voor de volledige periode dat ik mijn voertuig moest missen.

Er blijken ernstige verschillen te zijn tussen de regels die verzekeringsmaatschappijen uit verschillende landen hanteren.

Stel je voor dat ik mijn reisverzekering niet gehad had!

Volgens mijn franse makelaar dient de franse verzekering van de tegenpartij echter ALLE kosten en VOLLEDIG te vergoeden.

Ik heb nog een laatste ultiem voorstel gedaan maar er komt waarschijnlijk een rechtszaak . wordt vervolgd

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2010-12-18 10:31:57

Auto’s Total loss is volgens mij niet meer onder blikschade te noemen.

De hele geschiedenis met alle wellussen en nietussen over de uitbetaling van de verzekering van een huurauto en andere bijkomende verrassingen na een aanrijding hebben we destijds in een andere draad uitvoerig gediscuteerd.

Ik kan die draad zo snel niet vinden maar misschien dat de webmaster dat kan voor je.

Anders vervallen we wéér in een geschiedenis van wellussen en nietussen.

Cees.